Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
ciofutamara@yahoo.com
Raport privind organizarea si desfasurarea Conferinteti NEDES- 2016, editia a X-a
Raport privind desfasurarea dezbaterii publice, organizate la data de 30 octombrie 2017, având ca tema: PROBLEMELE VÂRSTNICILOR
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Tamara-Dorina Ciofu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Tamara-Dorina CIOFU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Inițiatorul Legii pentru combaterea tuberculozei, deputatul PSD Tamara Ciofu: „Prin acest act normativ vom reduce substanțial numărul bolnavilor de TBC, dar și riscul de recidivă”

Deputatul PSD Tamara Ciofu, inițiatorul Legii pentru combaterea tuberculozei, a anunțat că plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri, 14 noiembrie, pentru adoptarea actului normativ prin care se vor îmbunătăți condițiile de tratament ale bolnavilor pentru această afecțiune și se va elimina rata de abandon față de terapiile care trebuie urmate.

15 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul Sănătăți susține inițiativa deputatului PSD Tamara Ciofu de emitere a certificatului de încadrare în grad de handicap până la vârsta de 18 ani pentru copiii cu autism

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 8 noiembrie, că Ministerul Sănătății este de acord cu solicitarea sa privind includerea copiilor cu autism printre beneficiarii de îngrijiri paliative pediatrice, astfel încât să fie eliberat certificat de încadrare în grad de handicap valabil până la vârsta de 18 ani.

8 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății deschiderea de noi centre de tratament pentru tratarea și recuperarea bolnavilor de scleroză multiplă

Parlamentarul social-democrat Tamara Ciofu a propus Ministerului Sănătății înființarea de centre pentru tratarea și recuperarea persoanelor afectate de scleroză multiplă în fiecare municipiu reședință de județ. Totodată, a solicitat să se acorde posibilitatea administrării tratamentului pentru această boală în spitalele din proximitate de pe plan local, care au expertiza necesară.

24 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
„În perioada imediat următoare, Spitalul Județean va fi dotat cu incubatoare moderne și aparatură medicală de screening auditiv pentru nou născuți”
Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 13 sepetmbrie, că în urma rectificării bugetare care a avut loc la începutul acestei luni și a consultărilor periodice care le-a avut cu ministrul Sănătății, județul Botoșani va fi inclus în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți și în proiectul pentru dotarea cu incubatoare a maternităților.
13 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Tamara Ciofu, deputat PSD: „Ministerul Sănătății a crescut accesul pacienților la trei noi scheme de tratament interferon free și a asigurat stocul de vaccin antigripal”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 5 septembrie, că în urma ultimelor decizii adoptate de Ministerul Sănătății, pacienții au acces, de la 1 septembrie, la trei noi scheme de tratament interferon free pentru hepatita cronică virală C. Totodată, începând cu data de 15 septembrie, un milion de doze de vaccin antigripal sunt disponibile pentru imunizarea populației la risc.

5 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare cu 1.000 de locuri la rezidențiat și introduce medicii rezidenți în spitalele județene

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 12 iunie, că Ministerul Sănătății a promovat, printr-o Hotărâre de Guvern, suplimentarea locurilor la rezidențiat și introducerea medicilor rezidenți în unele spitale județene.

12 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
„Am votat pentru adoptarea Ordonanței de Urgență ce prevede finanțarea programului de reducere a TBC. Urmează să fie aprobată noua lege pentru tratarea tuberculozei.”

Parlamentarul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu a anunțat joi, 24 mai, că miercuri a fost votat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență elaborată de actualul Guvern pentru finanțarea bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului privind reducerea poverii tuberculozei în România.

24 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Elevii cu autism, boli hematologice, surditate și alte afecțiuni cronice beneficiază de burse sociale

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 23 mai, că în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut la Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, s-a aprobat Ordinul nr. 3480/2018, prin care elevii cu autism, boli hematologice, surditate și alte afecțiuni cronice beneficiază de burse sociale.

23 mai 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
„Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va reduce costul medicamentelor pentru unitățile medicale de stat. Guvernul a rezolvat problema lipsei imunoglobulinei”

Parlamentarul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu a declarat joi, 10 mai, că înființarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate va conduce la o diminuare consistentă a prețurilor de cumpărare la medicamente și produse farmaceutice, dar și la alte produse și servicii destinate instituțiilor publice din România.

10 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tamara Ciofu a prezentat demersurile realizate pentru reducerea mortalității infantile în cadrul dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Ministerul Sănătății

Deputatul PSD Tamara Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului și medic pediatru cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, a primit invitația de a participa la dezbaterea privind „Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural”, organizată marți, 24 aprilie, la București, de Salvați Copiii România și Ministerul Sănătății.

24 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Propunerea deputatului PSD Tamara Ciofu pentru angajarea de medici specialiști în Direcțiile de Sănătate Publică, care să se ocupe de sănătatea mamei și copilului, este susținută de Ministerul Sănătății
Deputatul PSD Tamara Ciofu, medic primar cu o experiență de peste 30 ani ca specialist pediatru, a propus Ministerului Sănătății să aprobe înființarea de posturi de medic pediatru, medic obstetrician și asistent medical pentru sănătatea mamei și copilului în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în vederea reducerii pe termen scurt și eradicării pe termen lung a mortalității materne și infantile.
4 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Ministerul Sănătății susține propunerea deputatului PSD Tamara Ciofu pentru introducerea rezidențiatului pe post în vederea reducerii deficitului de medici specialiști

Deputatul PSD Tamara Ciofu, medic pediatru cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, a anunțat miercuri, 28 martie, că Ministerul Sănătății susține introducerea rezidențiatului pe post în fiecare județ pentru a se reduce deficitul de medici și pentru a crește integrarea viitorilor specialiști în sistemul medical de pe plan local.

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Toți copiii cu CES din învățământul special din Botoșani beneficiază de asistență socială completă

Deputatul PSD Tamara Ciofu și președintele Consiliului Județean Botoșani Costică Macaleți au reușit să determine Guvernul să acorde din nou drepturile de asistență socială copiilor cu cerințe educaționale special (CES), școlarizați în unitățile de învățământ special, care au fost excluși printr-o hotărâre a Executivului condus de Dacian Cioloș.

23 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)

Parlamentarul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 20 martie, că în urma mai multor solicitări pe care le-a adresat Guvernului încă de anul trecut pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență cu aparatură medicală, Ministerul Sănătății a adoptat normele legislative care acordă posibilitatea de achiziționare a mai multor tipuri de echipamente pentru asigurarea tratamentului primar.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „PSD și-a respectat promisiunea din programul de guvernare și a introdus serviciile medicale la distanță, prin telemedicină, în special pentru pacienții din mediul rural”

Parlamentarul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu a anunțat joi, 8 martie, că s-a aprobat la nivel de guvern și urmează să ajungă în Parlament actul normativ prin care se introduce în România telemedicina în mediul rural și în sistemul de apărare.

8 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Propun un program național de vaccinare anti-HPV ca metodă de prevenție complementară screening-ului și derularea de campanii de informare a părinților

Deputatul social-democrat botoșănean Tamara Ciofu, medic primar pediatru, a propus Ministerului Sănătății dezvoltarea unui program național de vaccinare anti-HPV, virus responsabil de infecții genitale și de apariția cancerului de col uterin,și organizarea de campanii permanente de informare a părinților și tinerilor.

2 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tamara Ciofu propune realizarea de campanii de conștientizare și educare a publicului pentru acceptarea și integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate

Parlamentarul social-democrat Tamara Ciofu, medic pediatru și vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților, a anunțat joi, 22 februarie, că intenționează să organizeze împreună cu reprezentanții ministerelor de resort, la nivel național, campanii de conștientizare și educare a publicului pentru acceptarea și integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate.

22 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Deputat PSD Tamara Ciofu, inițiator al subcomisiei parlamentare pentru protecția drepturilor vârstnicilor: „De anul acesta vor fi condiții mai bune privind asistența socială a bătrânilor”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat luni, 5 februarie, că în urmă cu câteva zile a intrat în vigoare noua lege privind asistența socială a persoanelor vârstnice.

5 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
În urma dezbaterilor din Comisia pentru drepturile omului, Ministerul Muncii acordă concediu și indemnizație părinților care îngrijesc copii cu afecțiuni grave, în vârstă de până la 16 ani
Ministerul Muncii și Justiției Sociale a publicat marți, 19 decembrie, în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență de modificare a OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate prin care părinții copiilor cu vârsta până la 16 ani, cu afecțiuni medicale grave, beneficiază de concediu și indemnizație pentru îngrijirea acestora.
22 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Elevii botoșăneni olimpici premiați de parlamentarul PSD Tamara Ciofu au fost recompensați de ministrul Educației în cadrul unei ceremonii la Palatul Parlamentului.

Marti, 19 decembrie, cu ocazia organizării unei gale de premiere de către Ministerul Educației Naționale la Palatul Parlamentului au fost recompensați 168 de elevi din toată țara, care au obținut 228 de distincții la olimpiadele și competițiile internaționale, precum și profesorii care i-au pregătit. Între acești olimpici s-au aflat și elevi din Botoșani: Ștefan Bălăucă - premiul I la Olimpiada Internațională Științele Pământului, premiul III la Olimpiada de Lingvistică, Andrei Anghel - mențiune la Olimpiada Internațională de Lectură, Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național A.T. Laurian, medaliat cu aur la Balcaniada de matematică și Mihnea Buiuciuc din Săveni, care a obținut premiul I la secțiunea consiliere și orientare din cadrul programului „O activitate de succes”, organizat cu ocazia Școlii Altfel.

20 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Avem nevoie de unități de învățământ preșcolar pentru copiii cu nevoi speciale în fiecare municipiu din România”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 12 decembrie, că a propus colegilor din Parlament și autorităților centrale și locale să se implice, astfel încât în fiecare municipiu din țară să se susțină înființarea unei unități școlare de nivel preșcolar pentru pregătirea copiilor cu nevoi speciale din fiecare județ. În prezent nu există astfel de grădinițe în fiecare oraș mare, ci doar centre sociale susținute de fundații private.

12 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Deputatul Tamara Ciofu a organizat prima dezbatere publică cu toate autoritățile locale pentru a crește gradul de integrare a persoanelor cu dizabilități din Botoșani
Au început demersurile pentru înființarea unei grădinițe destinate copiilor cu nevoi speciale
Deputatul Tamara Ciofu a organizat prima dezbatere publică privind creșterea gradului de integrare a persoanelor cu dizabilități din Botoșani, la care a invitat, în calitate parteneri, reprezentanții tuturor autorităților locale, precum și membrii mai multor asociații care promovează drepturile celor cu nevoi speciale.
24 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Astăzi încep lucrările de construcție a primului spital din Botoșani din ultimii 30 de ani

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat luni, 20 noiembrie, că au început lucrările la noul spital municipal de boli cronice și îngrijiri paliative din Botoșani, care va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe”, în urma unei investiții finanțată prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 15,6 milioane lei.

20 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „Am solicitat Ministerului Sănătății extinderea dreptului de asigurat al medicilor candidați la rezidențiat până la data susținerii examenului”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a propus Guvernului modificarea cadrului legal, astfel încât să se extindă dreptul de asigurat al absolvenților de medicină până la data susținerii testului pentru rezidențiat și afișării rezultatelor finale.

13 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Deputatul Tamara Ciofu a adus în atenția autorităților centrale problemele persoanelor vârstnice din județul Botoșani

Deputatul PSD Tamara Ciofu a organizat luni, 30 octombrie, la Parlament, o dezbatere publică privind problemele vârstnicilor la care a pus față în față reprezentanți ai organizațiilor de pensionari din județul Botoșani și membri din conducerea mai multor ministere care au autoritate în domeniul asistenței medicale și sociale.

31 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății includerea Spitalului Mavromati în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți

Deputatul PSD Tamara Ciofu a început demersurile pentru includerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Părinții pot apela la bone specializate în îngrijirea și supravegherea copiilor”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 20 septembrie, că Executivul a aprobat în ultima ședință de guvern normele metodologice de aplicare a Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă, care stipulează, printre altele, că anexa contractului de muncă trebuie să conțină și un plan de activități al bonei, convenit de părțile semnatare.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „Primul an școlar în care elevii cu dizabilități beneficiază de echipamente și programe asistive în susținerea examenelor”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat că, începând cu anul școlar 2017-2018, elevii cu cerințe educaționale speciale vor beneficia de utilizarea echipamentelor și softurilor asistive în susținerea examenelor de orice tip și nivel.

18 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„În urma demersurilor pe care le-am făcut, copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului”
Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 8 august, că Guvernul a aprobat în ultima ședință de Guvern hotărârea prin care copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului.

[...]

8 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Județul Botoșani, în proiectul pilot pentru informarea cetățenilor români plecați la muncă în străinătate

Deputatul PSD Tamara Ciofu a lansat, luni, 31 iulie, în dezbatere publică un proiect de lege pentru înființarea unei linii telefonice de urgență pentru cetățenii români din străinătate. Potrivit propunerii legislative, sistemul va fi operat de Ministerul Afacerilor Externe și va putea fi apelat gratuit de orice cetățean român care se confruntă cu situații abuzive în afara țării. Inițiativa a fost realizată ca urmare a abuzurilor la care au fost supuși cetățenii români aflați la muncă în Italia sau Spania, mulți dintre aceștia provenind din județul Botoșani.

1 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Moașele vor acorda asistență medicală comunitară alături de asistenții medicali și mediatorii sanitari”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 29 iunie, că în Camera Deputaților s-a adoptat recent legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 18/2017 privind asistența medicală comunitară, activitate care va fi realizată de asistenți medicali, mediatori sanitari și moașe.

29 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Studenții cu autism beneficiază de burse sociale. Urmează modificarea legislației pentru a obține sprijin financiar și elevii

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 27 iunie, că în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut la Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, s-a aprobat un ordin prin care studenții cu autism beneficiază de burse sociale. Urmează modificarea legislației pentru a obține sprijin financiar și elevii din învățământul preuniversitar.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Interpreți mimico-gestuali pentru emisiunile informative de la TV”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 13 iunie, că Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat inițiativa ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

13 iunie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „Toți copiii cu cerințe educaționale speciale din învățământul preuniversitar vor beneficia de sprijin din partea statului”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 24 mai, că toți copiii cu cerințe educaționale speciale din ciclul preuniversitar, indiferent de forma de învățământ pe care o urmează, vor beneficia de sprijin din partea statului, în urma unei hotărâri de guvern care urmează să fie adoptată în perioada imediat următoare.

24 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Am votat împreună cu colegii de la PSD pentru familia formată dintre un bărbat și o femeie

Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a anunțat marți, 9 mai, că a votat împreună cu colegii de la PSD pentru adoptarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
„Voi propune screening gratuit pentru depistarea osteoporozei”
Deputatul PSD Tamara Ciofu a declarat vineri că va propune Ministerului Sănătății să introducă în programele de screening pentru depistarea bolilor cu impact mare asupra sănătății publice și testarea pentru determinarea densității osoase tuturor persoanelor care prezintă factori de risc pentru osteoporoză.
5 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Ministerul Sănătății a anunțat extinderea programului național pentru vindecarea bolnavilor de hepatită C prin creșterea accesului pacienților la tratament fără interferon”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 18 aprilie, că în urma unei interpelări transmise Ministerului Sănătății, a primit confirmarea că în perioada imediat următoare va crește accesul pacienților la tratament fără interferon.

18 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)

Marți, 11 aprilie 2017, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale având pe ordinea de zi: Comunicarea comună Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European și Consiliu – Migrația pe ruta central-mediteraneană – Gestionarea fluxurilor de migrațiune, salvarea de vieți omenești - JOINT(2017)4. Deputații au decis cu unanimitate adoptarea unui proiect de opinie favorabil comunicării aflate pe ordinea de zi.

11 aprilie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Campanie de informare pentru combaterea depresiei și analize gratuite de Ziua Mondială a Sănătății, organizată de Tamara Ciofu

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătății de pe 7 aprilie, deputatul PSD Tamara Ciofu organizează la sfârșitul acestei săptămâni o campanie de informare publică cu privire la simptomele și combaterea depresiei. Această afecțiune este maladia cu privire la care Organizația Mondială a Sănătății a dorit să atragă atenția în acest an.
6 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Fiecare primărie din județul Botoșani trebuie să beneficieze de minim 2 asistenți medicali comunitari

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 30 martie a.c., că Ministerul Sănătății are în vedere să crească cu 30 de posturi numărul de asistenți medicali comunitari care se vor ocupa de sănătatea persoanelor vulnerabile de la nivel local.

30 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tamara Ciofu reprezintă interesele persoanelor vârstnice în Parlament

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi, că împreună cu alți șase deputați, a înființat Subcomisia pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor vârstnice, în cadrul Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților, unde este vicepreședinte.

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Am reușit împreună cu Guvernul Grindeanu să realizăm prima lege pentru asistența medicală a comunităților locale

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 9 martie, că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care s-a aprobat primul act normativ care prevede asigurarea de servicii de sănătate în sistem integrat pentru persoanele și grupurile vulnerabile de la nivelul fiecărei localități din România.

9 martie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 16 noiembrie 2018, 23:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro