Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Doru-Petrisor Coliu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Doru Petrișor Coliu (Grup PMP)

La propunerea deputatului Doru Coliu, Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților a transmis doamnei Maria Ligor, fost ministru delegat al Românilor de Pretutindeni, invitația de a participa la ședința Comisiei din data de 30 ianuarie, pentru a explica neregulile semnalate de către mai multe organizații din Diaspora, legate de modalitatea de finanțare a proiectelor.

Doamna Maria Ligor este acuzată că ar fi semnat finanțarea a 14 proiecte fără să respecte o serie de aspecte cuprinse în Ghidul de finanțare.
„În calitate de deputat ales pentru românii din străinătate, am obligația să verific orice derapaj. Am fost atenționat că doamna fost ministru ar fi favorizat anumite organizații în detrimentul altora. Pe cale de consecință firească, am invitat-o să dea explicații. Finanțările trebuie făcute obiectiv. Organizațiile și presa din diaspora contribuie în mod decisiv la promovarea și conservarea limbii, culturii și tradițiilor românești peste hotare, iar atunci când au nevoie de ajutor din partea statului român, nu trebuie să existe niciun fel de discriminare. Voi face tot ce îmi sta în putere pentru ca viitoarele proiecte finanțate să fie în favoarea tuturor românilor, nu a unei clientele abonate an de an la banii publici în mod nejustificat”, a declarat Doru Coliu.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 27 juin 2022, 15:37
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro