Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Doru-Petrișor Coliu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Doru Petrișor Coliu (Grup PMP)

Vicenzo di Luca, Guvernator al regiunii Campania, lansează un nou atac xenofob la adresa românilor din Italia, atacuri orchestrate de minți bolnave de ură, într-o campanie electorală menită a-i reconfigura poziția de lider al PD.

Condamn cu fermitate această noua dovadă de lipsă de scrupule a unui politician mărunt, de a atribui românilor mențiunea ca "sunt specializați în furturi din apartamente". Astfel de practici electorale într-o țară membru fondator al Uniunii Europene, nu numai că nu fac cinste Italiei, ci o plasează în zona politicii rasiste incriminată de UE.
Problema infracționalității nu poate fi tratată de Vicenzo di Luca, ci de Ministerul de Justiție italian, rasa, etnia, naționalitatea nefiind o condiție sine qua non pentru a excela în practicile condamnate de codul penal.
Îi amintesc guvernatorului regiunii Campania că românii sunt recunoscuți ca oameni muncitori, bine pregătiți și bine integrați, fiind lăudați de către toate guvernele țărilor Uniunii Europene.
Consider că astfel de declarații pline de ură împotriva românilor trebuie sancționate la nivel înalt, fiind inclusiv datoria Ministerului Afacerilor Externe să stopeze aceste manifestări exagerate și discriminatorii!
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 1 july 2022, 19:22
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro