Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Doru-Petrisor Coliu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Doru Petrișor Coliu (Grup PMP)

Vicenzo di Luca, Guvernator al regiunii Campania, lansează un nou atac xenofob la adresa românilor din Italia, atacuri orchestrate de minți bolnave de ură, într-o campanie electorală menită a-i reconfigura poziția de lider al PD.

Condamn cu fermitate această noua dovadă de lipsă de scrupule a unui politician mărunt, de a atribui românilor mențiunea ca "sunt specializați în furturi din apartamente". Astfel de practici electorale într-o țară membru fondator al Uniunii Europene, nu numai că nu fac cinste Italiei, ci o plasează în zona politicii rasiste incriminată de UE.
Problema infracționalității nu poate fi tratată de Vicenzo di Luca, ci de Ministerul de Justiție italian, rasa, etnia, naționalitatea nefiind o condiție sine qua non pentru a excela în practicile condamnate de codul penal.
Îi amintesc guvernatorului regiunii Campania că românii sunt recunoscuți ca oameni muncitori, bine pregătiți și bine integrați, fiind lăudați de către toate guvernele țărilor Uniunii Europene.
Consider că astfel de declarații pline de ură împotriva românilor trebuie sancționate la nivel înalt, fiind inclusiv datoria Ministerului Afacerilor Externe să stopeze aceste manifestări exagerate și discriminatorii!
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 1 juillet 2022, 19:06
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro