Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Doru-Petrișor Coliu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Doru Petrișor Coliu (Grupul parlamentar al PMP)
Diaspora s-a săturat să fie bătaia de joc a PSD-ALDE! Meleșcanu demisia! 10 august zi de referință pentru pentru românii din diaspora!

Criteriile de profesionalism în Ministerul Afacerilor Externe au fost înlocuite cu cele de nepotism, iar drept dovadă sunt ultimele 3 numiri făcute in urmã cu cateva zile!

De parcă n-ar fi fost de ajuns imaginea externă șifonată a unui guvern incompetent, pe alocuri ridicol prin mãsurile luate, a venit rândul diplomației românesti să iasa la rampã. Și o face la modul cel mai abject cu putință, inlăturând diplomați de calitate, oameni de caracter pe care am avut prilejul sa-i cunosc! Și totul cu un singur scop: recompensarea clientelei politice a PSD-ALDE!
Măcar la acest nivel, România era o țară respectatã!
La Torino, Consulul General, dl. Dinu Tiberiu, un om de o probitate profesionala recunoscută, a fost inlocuit de Ioana Ghiorghiaș, fiica unui acționar la Teldrum, fost coleg de trupã rock cu Liviu Dragnea. Criteriile revocării semnatã de prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancilă și contrasemnată de Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, ridică serioase semne de întrebare! N-am să fac aici referire la celelalte două numiri ciudate, dar presa dezbate în aceste zile acest subiect. Mă întreb dacă domnul ministru de externe este conștient de repercusiunile care pot succeda, pentru cã, revin cu ideea, prima grijă a unui consul este aceea de a-și sprijini și îndruma compatrioții.
Din pozitia pe care o dețin în Parlamentul României, aceea de reprezentant al Diasporei, protestez energic față de modul de lucru al domnului Meleșcanu și ii cer urgent să își prezinte demisia.
Contextul actual în care se afla poporul român, cu un Parlament condus de doi penali, mă determină sã fiu solidar cu acțiunea Diasporei anunțată pentru data de 10 august, cand în jur de un milion de români vor veni în țară pentru a cere socoteală actualilor conducatori!
Voi sprijini această acțiune a celor de peste graniță, pe care m-am angajat să ii susțin!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 26 mai 2022, 2:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro