Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Gheorghe Costin > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Grigore Crăciunescu (Grup PNL)
Proiectul de lege privind încoronarea Acvilei de pe Stema Națională a primit raport de adoptare

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu salută decizia Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și a Comisiei juridice, de disciplină și imunități care au dat raport favorabil Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului prin care se stabilește ca acvila ce apare pe stema țării să fie încoronată.

În opinia deputatului PNL, care este și inițiator al acestui proiect, propunerea legislativă este justificată prin necesitatea de ”a sublinia ideea de continuitate, de suveranitate și unitate a statului român și a perioadei în care acestea au fost obținute, ca reper de însemnătate crucială pentru statul român”.
Liberalul consideră că readucerea Coroanei pe capul Acvilei poate avea un rol educativ și demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei Naționale ar readuce în actualitate valorile și simbolurile care le reprezintă. De asemenea, imaginile care compun Stema evocă istoria unui popor, tradiția lui și au darul de a trezi sentimentul național.
Deputatul Grigore Crăciunescu și-a exprimat speranța, totodată, ca proiectul de lege să primească votul favorabil și al plenului Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, gest prin care Parlamentul României ar demonstra că a înțeles importanța și semnificația Stemei Naționale. Potrivit acestuia, a venit ”momentul ca să încheiem cu tot ceea ce a însemnat perioada comunistă, să ne asumăm trecutul și istoria cea adevărată” și să înțelegem mesajul transmis de Regele Mihai care spunea că Stema ”este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică și a națiunii în devenirea ei”.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 26 novembre 2022, 20:37
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro