Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Grigore Crăciunescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Grigore Crăciunescu (Grup PNL)
PSD arată dispreț față de istoria României și simbolurile naționale

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu acuză PSD de lipsă de respect față de istoria României și față de simbolurile naționale prin prisma votului acordat în Plenul Camerei Deputaților în privința Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, care stabilea ca acvila ce apare pe stema țării să fie încoronată.

Liberalul susține că, prin acest gest, parlamentarii PSD dau dovadă de ignoranță și au demonstrat că nu au înțeles importanța și semnificația Stemei Naționale.
Propunerea legislativă se justifica prin necesitatea de a sublinia ideea de continuitate, de suveranitate și unitate a statului român și a perioadei în care acestea au fost obținute, ca reper de însemnătate crucială pentru statul român. Din păcate, din cei 286 de parlamentari prezenți la sesiunea de vot final, au votat ”pentru” doar 135, în timp ce 139 de deputați, mare parte PSD, au votat ”împotrivă”, desconsiderând tradiția istorică a României.
”Readucerea Coroanei pe capul Acvilei poate avea un rol educativ și demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte , dezbaterea publică asupra Stemei Naționale este o temă de actualitate cu toate valorile și simbolurile pe care le reprezintă”, consideră inițiatorul acestei legi, deputatul liberal Grigore Crăciunescu.
”Votul de astăzi din Parlament demonstrează că nu am încheiat un capitol negru din istoria României, cu tot ceea ce a însemnat perioada comunistă, și că nu suntem încă pregătiți să ne asumăm trecutul și istoria cea adevărată”, a mai declarat liberalul Grigore Crăciunescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 24 mai 2022, 11:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro