Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.cmpartners.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Cupșa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PNL

În acord cu deciziile luate în cadrul Partidului Național Liberal, de a nu se irosi energii inutile în depunerea unor amendamente mărunte pe Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru 2015, ci de a se concentra pe proiecte mari, de interes local și județean, în acord cu interesele majore ale orădenilor și bihorenilor - noi, deputații orădeni Florica Cherecheș și Ioan Cupșa, am depus spre dezbatere și adoptare următoarele amendamente la Legea Bugetului de stat pe anul 2015:

A.) La Anexa 3/15/02 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Programul național de dezvoltare locală:
- alocarea sumei de 6.600 mii lei pentru finanțarea obiectivului de Reabilitare a Colegiul Mihai Eminescu din Oradea, una din cele mai bune școli din Oradea, cu peste 1.100 de elevi, unitate școlară găzduită de o clădire istorică în centrul orașului, aflat în litigiu mulți ani și unde nu s-a investit deloc în reabilitarea clădirii;
- alocarea sumei de 6.600 mii lei pentru finanțarea obiectivului Construcție cămin studențesc cu 400 locuri la Universitatea Oradea, având în vedere că acum capacitatea căminelor studențești existente este prea mică în comparație cu necesitățile (Sursa de finanțare: susținerea Programului National de Dezvoltare Locală);
- alocarea sumei de 8.800 mii lei pentru finanțarea obiectivului Construcția unei Săli Multifuncționale cu o capacitate de 8.000 de locuri, având în vedere faptul că Oradea nu are o sală polivalentă de mari dimensiuni pentru a găzdui competiții sportive, concerte, expoziții, conferințe, etc, iar, prin Hotărâre de Consiliu Local, s-a alocat deja o suprafață de teren de 80.000 mp pentru realizarea acestui obiectiv, chiar după o vizită Premierului României, dl Victor Ponta, care a promis că va aloca banii necesari pentru realizarea ei. (Sursa de finanțare: Bugetul MDRAP, Programul național de construcții de interes public sau social, Subprogramul Complexuri sportive).
B.) La Anexa 3/26/02 -Ministerul Sănătății - Transferuri pentru finanțarea investițiilor la spitale s-a propus alocarea sumei de 4.400 mii lei pentru obiectivul Finalizare investiție și dotări la Centrul oncologic Oradea, fondurile fiind necesare pentru cele două etaje superioare ale clădirii cu patru etaje ale Centrului Oncologic care vor găzdui, după finalizarea lucrărilor și achiziționarea dotărilor necesare, Secția de Hematologie și Chirurgie oncologică. (Sursa de finanțare: Bugetul Ministerului Sănătății).
C.) La Art.4 lit. c) din Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2015 s-a propus suplimentarea sumei de 396.000 mii lei cu suma de 450.964 mii lei, Sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor pentru drumurile județene și comunale pentru anul 2015. Pentru acest amendament s-a avut în vedere faptul că sunt mari disfuncționalități în cheltuirea acestor sume în ultimele doua luni ale anului. Sumele de cheltuit in ultimele 2 luni ale anului mai mari decât toate sumele alocate pentru primele 10 luni ale anului, prin legea bugetului. (Sursa de finanțare: încasări TVA la bugetul național)
D.) La Anexa 03/13/29 privind Secretariatul General al Guvernului, (în prezent Ministerul Transporturilor, prin absorbția CNDAR) Cod Obiectiv 415 Autostrada Brașov – Cluj - Borș s-a propus suplimentarea sumei prevăzute pentru obiectivul autostrada Brașov – Cluj - Borș cu suma de 400.000 mii lei în vederea continuării lucrărilor pe tronsonul Borș-Cluj. S-a avut în vedere faptul că infrastructura rutieră este extrem de importantă pentru creșterea competitivității investițiilor în România, iar lucrările pe acest tronson se află în conservare, fiind necesară alocare financiară suplimentară pentru finalizarea investiției începută. Sursa de finanțare ar fiind reprezentată de sumele colectate din acciza suplimentară la combustibil destinate construcției infrastructurii rutiere.
Subliniem că semnatarii acestui ultim amendament, de mare importanță pentru toți ardelenii, suntem toți parlamentarii Partidului Național Liberal din Bihor, și anume doamnele deputat Florica Cherecheș și Lucia Ana Varga, împreună cu domnii deputați Ioan Cupșa, Costin Gheorghe și senatorii Cristian Bodea și Valeriu Boeriu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 19 ianuarie 2022, 13:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro