Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2004 > 14-09-2004

Ședința Camerei Deputaților din 14 septembrie 2004

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.13 Amalia Bălășoiu - declarație pe tema "Uniunea Națională PSD+PUR, cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană";

 

Domnul Corneliu Ciontu:

  ................................................

Dau cuvântul doamnei deputat Amalia Bălășoiu, care are onoarea să încheie lista.

Doamna Amalia Bălășoiu:

Domnule președinte,

Stimate colege,

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi se intitulează "Uniunea Națională PSD + PUR, cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană".

Apropierea alegerilor parlamentare și prezidențiale activează forțele politice românești în direcția găsirii unor soluții cât mai bune pentru implementarea programelor acestora, în perspectiva următorului mandat parlamentar, pentru atingerea obiectivelor pe care și le propun în următoarea perioada de guvernare.

Conștient de responsabilitățile care îi revin, atât ca partid de guvernământ, cât și ca cel mai semnificativ partid aflat pe scena politică românească, PSD, conducerea sa, a luat decizia de a organiza în toate filialele județene ale partidului alegeri preliminare pentru desemnarea candidaților proprii pentru Camera Deputaților și Senatul României.

Prin acest scrutin electoral intern, transparent și democratic, s-a dorit ca și în România să fie promovați, în forul legislativ al țării, acei reprezentanți care sunt în primul rând apreciați de către propriii colegi de partid din circumscripțiile electorale, deci oameni promovați pentru ceea ce au demonstrat, pentru ceea ce știu, pot și vor să facă în numele cetățenilor și pentru cetățeni.

Prin această metodă democratică de desemnare a viitorilor parlamentari, s-a apreciat că se înlătură orice subiectivism sau atitudini preferențiale pentru un candidat sau altul.

Totodată, Partidul Social Democrat este primul partid care și-a propus să promoveze, în Parlamentul României, un număr semnificativ de tineri și femei reprezentând 30%, respectiv 25% din mandatele pe care le estimează că le va ocupa în viitorul Parlament, astfel încât să se asigure deoptrivă o reprezentativitate considerabilă a acestora, dar și înnoirea clasei politice actuale, apreciindu-se că tinerii și femeile au capacitatea, alături de mai experimentații seniori politicieni, să contribuie, cu dinamismul, curajul, tenacitatea, rigoarea și profesionalismul lor, la continuarea procesului legislativ pentru adoptarea legilor necesare integrării României în Uniunea Europeană.

România are, acum, nevoie de o clasă politică progresistă, modernă, coerentă, eficientă, democratică și de o concentrare a actului de guvernare în interesul oamenilor.

În perspectiva scrutinului electoral din toamnă, în ziua de 9 septembrie, s-au desfășurat lucrările Congresului de constituire a Alianței electorale Uniunea Națională PSD plus PUR. Ținând cont de noul climat politic existent și de succesele înregistrate în actul de guvernare, atât în planul politicii interne ca și în planul politicii externe, există premise și chiar garanții ale realizării obiectivelor pe care noua alianță și le propune. Din punctul meu de vedere, Uniunea Națională PSD plus PUR este cea mai bună soluție pentru continuarea eforturilor noastre, ale tuturor românilor, în perspectiva integrării României în Uniunea Europeană.

Vă mulțumesc.

Domnul Corneliu Ciontu:

Mulțumesc și eu.