Ilie Merce
Ilie Merce
Sittings of the Chamber of Deputies of February 13, 2007
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.8/23-02-2007

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
06-12-2021 (joint)
06-12-2021
25-11-2021
25-11-2021 (joint)
24-11-2021 (joint)
23-11-2021
22-11-2021
15-11-2021 (joint)
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2007 > 13-02-2007 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of February 13, 2007

2. Declarații politice și intervenții ale deputaților (consemnate conform materialelor depuse la secretariatul de ședință):
  2.44 Ilie Merce - declarație politică intitulată "Pseudointelectualii uzurpatori ai inteligenței naționale, marionete ale lui George Sörös, sar în apărarea cetățeanului-președinte vinovat de încălcarea jurământului și a înaltelor sale îndatoriri constituționale";

 

Domnul Ilie Merce:

Declarație politică intitulată "Pseudointelectualii uzurpatori ai inteligenței naționale, marionete ale lui George Sörös , sar în apărarea cetățeanului - președinte vinovat de încălcarea jurământului și a înaltelor sale îndatoriri constituționale".

Cei 50 de semnatari ai "scrisorii intelectualilor" care iau apărarea cetățeanului-președinte par a se revendica drept uzurpatori ai calității de reprezentanți ai clasei intelectualității din România.

Așadar, cine reprezintă intelectualitatea română? Filosofi fără operă filosofică, istorici ai artei fără operă de istorie a artei, scriitori care după 1989 nu au realizat nimic important sau, pur și simplu, nimic!

Să fie oare acesta motivul pentru care cei în cauză încearcă să iasă din anonimatul lor obscur, în speranța că se vor face remarcați și invitați să mulgă și ei vaca puterii, alături de un Liiceanu, Patapievici, Rebengiuc, Alexandru Zub, Rădulescu-Zoner și mulți anonimi, precum Sever Voinescu, Mircea Mihăieș, Dan Tăpălagă, Sabina Fati, Tania Radu, care uzurpează până și calitatea de intelectual.

Nu sunt oare aceleași voci disperate care în 2000 cereau națiunii să-l aleagă pe Ion Iliescu în locul lui Corneliu Vadim Tudor? După ce Iliescu a fost ales, i-au devenit cei mai aprigi detractori. Asta da moralitate civică, și halal onestitate intelectuală !

Morala subțire a frustrărilor nesatisfăcute ale pârâților intelectuali este cea a ideologiei urii, pe care au propagat-o și pe care continuă să o însămânțeze doar pentru ca ei să se impună efemer în spațiul public ca "dascăli ai națiunii". "Banda celor 50" emite "judecăți de valoare implacabilă": Băsescu și ai lui sunt "băieții buni", împotriva cărora s-a constituit "alianța rea și agresivă" a Partidului Social Democrat, Partidului România Mare și a Partidului Conservator. Frustrați și complexați, cu gena urii în A.D.N., semnatarii apelului inventează, precum înaintașii lor staliniști, dușmani ai poporului. Popor pe care îl disprețuiesc, considerându-l o masă de manevră ce poate fi manipulată cu tehnicile lor de intoxicare, cu diversiunea scandalurilor provocate, cu menținerea permanentelor pericole inventate de mult prea iubitul și stimatul lor comandant suprem, a cărui știință de a conduce se bazează pe o singură regulă: "Divide et impera", și pe un unic criteriu: "Cine nu mi se supune, este împotriva mea".

Acești neostaliniști, care reprezintă "Coloana a V-a cominternisto-sörösistă în România", se pun de-a curmezișul Constituției, atentând la valorile supreme ale acesteia, prin prezentarea cetățeanului-președinte cu dosare penale în așteptare, pe autocratul și veleitarul politic dictator, drept un simbol al democrației și al luptei anticorupție. Cei mai mulți dintre semnatarii apelului nici nu au cunoscut textul acestuia înaintea apariției în presă. Să nu creadă cineva că mercenarii condeiului au avut curajul să se întâlnească și să elaboreze ori să convină asupra conținutului apelului. Nici vorbă! Nu le-a aparținut nici măcar inițiativa.

O elementară analiză de conținut, stil și sintactică îl indică drept autor pe scribul de serviciu al Palatului Cotroceni, fostul gazetar Elvis-Claudiu Săftoiu & Consoarta. Adeziunile semnatarilor s-au obținut telefonic, prin S.M.S.-uri, email-uri și chiar post factum.

Victime ale unor iluzii, pseudo-intelectualii de dreapta, semnatari ai apelului disperării, au ratat o mare șansă de a fi înțelepți. Aceea de a provoca la o dezbatere națională intelectualii de stânga, atât asupra chestiunii suspendării cetățeanului-președinte, cât și asupra cauzelor de adâncire ale crizei social-politice de care suferă cronic societatea românească. O societate drapată în portocaliul sinucigaș al revoluțiilor conduse de George Sörös pentru iudeo-americanizarea regiunii Mării Negre, extinse până în coasta nord-vestică a Chinei. Saltimbancii portocalii de la București nici nu realizează în ce combinații geopolitice explozive sunt amestecați. Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac !

Mult mai important este cine și de ce nu semnează "apelul celor 50". Foștii consilieri prezidențiali Andrei Pleșu și Renate Weber, deși aproape în spirit cu mulți dintre semnatari, sunt absențele cele mai notabile. L-au cunoscut pe cetățeanul - președinte și știu bine ce-i poate pielea. În plus, spre deosebire de lista celor care au semnat orbește sau la ordin, ex-consilierii prezidențiali știu că cetățeanul-președinte s-a situat și continuă să se situeze în afara Constituției României. Ei mai știu că imaginea lor ar avea de suferit în fața opiniilor responsabile, care văd în acțiunea de suspendare a aventurierului politic un exercițiu democratic firesc, asupra căruia nu trebuie să fie făcute presiuni, mai cu seamă din partea acelor oameni ai cetății care se revendică a fi democrați, pardon, uzurpatori ai democrației.

Cine și cui dă lecții de democrație ?

Niște inși care au angajamente și datorii față de rețeaua ocultă internațională condusă de George Sörös în numele unei așa-zise societăți deschise, în care statalitatea națională este distrusă, în favoarea dictaturii internaționale a unui anumit soi de organizații "neguvernamentale". Mai precis și mai pe înțeles, un nou comintern, bazat pe rețeaua organizațiilor neguvernamentale, care știu cât de profitabilă este corupția și cum poate fi ea practicată legal, la adăpostul nenumăratelor crize și războaie, anume provocate pentru a deveni o inepuizabilă sursă de îmbogățire pe seama așa-ziselor acțiuni umanitare și de consolidare a democrației.

Așadar, niște oameni de paie, marionete ale feluritelor grupuri de interese ilicite și nelegitime, în raport cu interesele politice naționale în actualul context intern, caracterizat printr-o amenințare deosebit de gravă la adresa democrației, tocmai din partea cetățeanului-președinte care, potrivit Constituției, a jurat să apere democrația, vin și sar în apărarea autocratului și veleitarului politic cu apucături de tiran și care a început să conducă precum un dictator.

Argumentele "celor 50" sunt de-a dreptul ridicole:

A. Se afirmă că cetățeanul-președinte a declarat război corupției. Nimic mai fals! Dimpotrivă, el fiind, la rândul său, un mare corupt, a ajuns în funcția actuală propulsat fiind atât de marii corupători din culisele Partidului Democrat, regrupați în ceea ce presa a botezat ca fiind "Mica Securitate", dar mai cu seamă de rețeaua internațională a crimei organizate de stat, căreia i-a cerut protecția, pentru a nu fi răspunzător în fața legii de subminare a economiei naționale prin distrugerea flotelor maritime, fluviale și de pescuit oceanic ale României.

Este de notorietate în "high life"ul politic internațional că puterea precedentă a temporizat și blocat dosarul "Flota" nu din "fair play" politic, așa cum au declarat adversarii săi politici, ci fiindcă au fost "rugați" (n.n. cu ghilimele de rigoare) de către reprezentantul unei mari puteri care, pentru a fi mai convingător, le-a iterat interlocutorilor săi că n-ar fi bine ca și României să i se livreze gaze la o presiune mai scăzută.

B. I se atribuie cetățeanului-președinte cererea de desecretizare a tuturor arhivelor securității. Nimic mai neadevărat. Arhivele Securității nu s-au desecretizat! S-a dat doar cale liberă folosirii acestora în jocurile politice, în numele unui așa-zis liber acces la propriul dosar și la deconspirarea ofițerilor și colaboratorilor securității dintr-un segment imprecis determinat, tocmai pentru a se putea manipula.

Arhivele securității vor fi desecretizate doar atunci când se vor da publicității acțiunile și agenții puterilor străine care au operat în România de la 23 august 1944 până la momentul aderării la NATO.

Arhivele sunt în prezent folosite pentru a marca și finaliza și adevăratele victorii ale Securității. Cea mai elocventă dovadă este chiar criza politică profundă care macină societatea. Ea a fost generată tocmai de aducerea în actualitate a temei securității și mizei controlului serviciilor secrete.

C. I se atribuie cetățeanului-președinte condamnarea, printr-un discurs exemplar, a comunismului și a ravagiilor acestuia în România. O crasă dezinformare! Un exercițiu de demagogie politică în care cetățeanul-președinte s-a lăsat prins ca autor la falsificarea istoriei, exclusiv din interesul meschin de a acumula un plus de capital electoral.

Ce mai susține "banda celor 50"? Susține aberația că majoritatea clasei politice românești nu mai reprezintă poporul, ca oameni politici s-au rupt de mersul firesc al istoriei și de aspirațiile majorității poporului român.

Dar de unde știe și cât de bine cunoaște pseudo-intelighentia cu vocație elitistă de dreapta care sunt aspirațiile poporului român!? Dimpotrivă, producția lor intelectuală a excelat prin "urinoterapie națională", disertații scatologice și alte forme ale disprețului față de "vulgul național". Totuși, în tirada lor verbală "cei 50" scapă și marele adevăr care-i mână pe ei în luptă: teama ca iubitul lor președinte - pe care, fie vorba între noi, l-au bălăcărit urât în ultima vreme - să nu rămână posterității cu "un portret de infractor politic și de potențial dictator." Care portret, că asta este cruda, nuda și trista realitate, domnilor telectuali!

"Gura păcătosului adevăr grăiește" - spune proverbul.

Cât de actual este, pentru acești mercenari ai vorbelor, marele și inegalabilul Eminescu?

"Cum nu vii tu, Țepeș Doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei.
Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni".

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 6 december 2021, 21:11
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro