Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 12-06-2007

Ședința Camerei Deputaților din 12 iunie 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.19 Aurel Olărean - declarație politică cu titlul "Cu trotineta la Palatul Victoria";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Aurel Olărean:

"Cu trotineta la Palatul Victoria"

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Se pare că pentru unii politicieni, activitatea legislativă și executivă a acestei țări începe să semene tot mai mult cu viața la grădiniță. Certuri, injurii, haos...totul spre binele națiunii.

Însă de aici și până a te adresa într-o scrisoare oficială Președintelui României într-un limbaj pueril și plin de neseriozitate, este cale lungă. Sau cel puțin așa am crezut până zilele trecute, când realitatea m-a contrazis. Am spus-o și o repet: Președintele unei națiuni este o instituție. Indiferent de persoana care o ocupă, această funcție este garantul respectării legalității și democrației politice. Votul este direct, poporul fiind cel care decide. De aici și respectarea demnității funcției supreme într-un stat.

Domnul Călin Popescu Tăriceanu a uitat însă toate acestea. Și de la balconul Palatului Victoria, pe principiul bilețelelor în a căror scriere este specialist, a mai trimis o scrisoare la Cotroceni. De astă dată nu referitoare la Petrom, ci la consultările privind formarea unui nou guvern. Textul scrisorii nu are mare importanță în contextul actual, doar că a fost adresată Președintelui României, domnul Traian Băsescu. Și trebuie să fi fost foarte mândru domnul Tăriceanu de creația sa literară, din moment ce a relatat vesel presei cum scriind epistola către Președintele României s-a gândit la fiul său preșcolar pe care îl dojenește și îl trimite în banca lui când greșește. Ridicol? Inconștiență? Lipsă de educație? Sau toate la un loc?

Domnule Călin Popescu Tăriceanu, sunteți, încă, Primul Ministru al unei țări și vă adresați corespondența, în această calitate oficială, Președintelui României. Limbajul folosit denotă o bravadă puerilă ieftină și, ținând cont de subiectul mesajului, este o nouă dovadă de neseriozitate din partea dumneavoastră în relația Guvern-Președinte.

Sunteți președintele unui partid care are simpatizanți și care v-a acordat girul încrederii sale. Ce reacție ați avea dacă, mâine, un tânăr liberal v-ar trimite o scrisoare la Palatul Victoria în care ați fi îndemnat să vă luați motocicleta și să dați câteva ture prin curte să vă răcoriți? În fond, este și asta o soluție demnă de luat în seamă.