Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 25-09-2007

Ședința Camerei Deputaților din 25 septembrie 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.56 Petru Movilă - declarație politică intitulată "Dragi clienți, încă guvernăm, cu drag, PNL";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Petru Movilă:

"Dragi clienți, încă guvernăm,

Cu drag, PNL!"

Doar 29 de furnizori de servicii sociale în Bacău, comparativ cu cei 146 existenți în Iași. 5188 de beneficiari de alocații monoparentale și 28.349 de alți beneficiari de alocații complementare în Bacău, față de 10.010 respectiv 35.477 din Iași. În Bacău sunt înregistrați un număr de 1.943 copii care primesc alocații pentru handicap, în Iași existând 2.272 de astfel de copii. Bacăului i s-au repartizat alocații de plasament pentru un număr de 1.300 de beneficiari, Iașiul având 2.545 de astfel de beneficiari. Și exemplele pot continua. Datele sunt extrase de pe site-urile instituțiilor de resort.

Dar împotriva evidențelor clare, Centrul Regional pentru Muncă și Protecție Socială a fost "donat" Bacăului. Mă întreb care au fost considerentele acestei alegeri? La domeniu experiență, Iașiul este cu mult înaintea Bacăului. Numărul inițiativelor legislative din domeniul muncii și protecției sociale este net în favoarea Iașiului. Același lucru este valabil și în ceea ce privește numărul proiectelor cu finanțare de la bugetul statului sau din fonduri Phare din domeniul asistenței sociale.

Un alt argument în favoarea Iașiului îl reprezintă volumul mare de credite bugetare pentru asistență socială derulat la Iași. Domnilor colegi, în pofida argumentelor prezentate, Bacăul a fost preferat în detrimentul Iașiului pentru a fi centru regional de muncă și protecție socială. De ce? La această întrebare ar putea răspunde cei care conduc ministerul de resort, dar și anumiți parlamentari de Bacău, supărați probabil de rolul pe care îl joacă Iașul în viața politică, economică, social-culturală a țării. Acestora din urmă le amintesc faptul că Iașul a fost dintotdeauna capitala Moldovei și va rămâne indiferent de ceea ce vor face ei.

Dacă statele Comunității Europene sunt cu mulți ani înaintea noastră din mai toate punctele de vedere, la fel și Iașiul față de Bacău. Nu te supăra, frate!

Vă mulțumesc.