Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 30-10-2007

Ședința Camerei Deputaților din 30 octombrie 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.2 Emilian Valentin Frâncu - declarație politică intitulată "Binele întotdeauna triumfă";

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Îl rog pe domnul deputat Emilian Frâncu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și se pregătește domnul Adrian Moisoiu, din partea Grupului parlamentar al României Mari.

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarație politică: "Binele întotdeauna triumfă"

Doamnelor și domnilor deputați,

M-am zbătut de multe ori să ajut autoritățile locale și județene să întocmească și să înainteze proiecte pentru obținerea de fonduri necesare tuturor localităților din județul pe care îl reprezint.

Am crezut că așa e bine. Nu mi-am dorit laude din partea nimănui, fiindcă bucuria de a face lucrurile să funcționeze în conformitate cu legile și cu normele României și ale Uniunii Europene a fost întotdeauna mai presus decât osteneala depusă.

Zilele trecute, un fost parlamentar de Vâlcea, care nu a făcut nimic pentru județ în perioada cât a deținut mandatul încredințat de alegători, dar care acum candidează pentru un post de europarlamentar, m-a acuzat că aș avea vreun interes personal în această chestiune.

Că nu e așa, ar putea depune mărturie zeci și sute de oameni, din tot județul.

Sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră vă zbateți pentru proiecte similare. Sunt sigur că și pe dumneavoastră vă critică tot felul de frustrați, incapabili să înțeleagă rostul și esența binelui pe care îl faceți aici, la București, și acolo, în circumscripția fiecăruia.

Ca și dumneavoastră, voi continua să ajut, respectând cu strictețe legile țării și înțelesul democrației. Vă îndemn să nu plecați urechea la răutatea detractorilor și să nu vă descurajați.

Avem două zicale minunate, pe care înțelepciunea populară le pune la temelia perseverenței noastre parlamentare: "Câinii latră, ursul merge" și "Nu mor caii când vor câinii".