Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 30-10-2007

Ședința Camerei Deputaților din 30 octombrie 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.3 Emilian Valentin Frâncu - declarație politică intitulată "Așa să-i ajute Dumnezeu";

 

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

  ................................................

Și a doua declarație politică, "Așa să-i ajute Dumnezeu!"

Doamnelor și domnilor deputați,

Asumarea răspunderii guvernului pe proiectul de lege privind votul uninominal vine să demonstreze, dacă mai era nevoie, care sunt diferențele dintre acela "care tace și face" și adversarul său "bun de gură".

Cel care tace și face este, în acest caz, Guvernul Tăriceanu. Cel care speculează vorbe și încearcă să tragă spuza pe turta lui este președintele Băsescu. În timp ce Guvernul vine cu un proiect constructiv, președintele se străduiește, atât cât poate, să submineze legea propusă de executiv, convocând electoratul la un referendum inutil și costisitor.

Proiectul de lege propus de guvern este rodul gândirii și negocierii între societatea civilă, specialiști în drept și toate acele partide politice care acceptă reformarea sistemului electoral. Referendumul președintelui este doar un pretext personal de a se băga pe sine însuși în seamă, întrebând poporul pe care parte să se încheie șireturile noului cod electoral.

Și mai este ceva, acest referendum al președintelui: un mijloc de a se implica, profund imoral și vădit ilegal, în campania electorală pentru primele alegeri europarlamentare din România.

Asta urmărește președintele Traian Băsescu, iar eu nu pot decât să-i urez, în numele meu și al oamenilor încă onești din societatea românească actuală: tot așa să-i ajute Dumnezeu, după cât de viclean îi e planul!

Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule coleg.

Natura va ști întotdeauna cum să dirijeze lucrurile pe pământ.