Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 30-10-2007

Ședința Camerei Deputaților din 30 octombrie 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.4 Adrian Moisoiu - declarație politică intitulată "Mărie, Mărie, când îmi dai înapoi pălăria?";

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Domnule deputat Moisoiu, aveți cuvântul, și-l rugăm să se pregătească pe domnul deputat Andrian Mihei, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnul Adrian Moisoiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarația mea politică de astăzi: "Mărie, Mărie, când îmi dai înapoi pălăria?"

În urmă cu cinci ani, mai precis la 8 octombrie 2002, cu nr.670 am înregistrat la Parchetul Național Anticorupție un denunț penal care avea ca obiect vânzarea ilegală a pachetului de acțiuni la S.C. Balneoclimaterica Sovata către Societatea Salina Invest.

Pe parcursul anilor care au trecut, am revenit de mai multe ori, vrând să aflu cine este vinovat de această hoție ordinară, săvârșită asupra statului român, și dacă cineva va restitui vreodată bunurile însușite.

Inițial am crezut că a fost o fraudă tipică a guvernării CDR. Ulterior, în discuțiile purtate cu fosta conducere a Fondului Proprietății de Stat, devenit apoi APAPS și actualmente AVAS, am înțeles că este implicată și Guvernarea PSD, în persoana ministrului Ovidiu Mușetescu, inclusiv premierul Adrian Năstase, și în momentul de față Guvernarea DA.

Adresându-mă pentru lămuri conducerii Ministerului Justiției din Cabinetul Tăriceanu, am primit răspunsuri ca "să am răbdare, fiindcă nu s-au terminat cercetările", prin secretara de stat din partea UDMR-ului, Kibedi Katalin. Ca urmare, am înțeles că numai pălăria s-a schimbat, Măria a rămas aceeași. Și o poartă când PNȚCD, când PNL, când PSD, când PD și împreună cu toți, UDMR!

De fiecare dată am fost liniștit că dosarul este în cercetare și că este normal ca în această fază să nu mi se poată comunica amănunțit unde s-a ajuns. Cred că nu aș fi mirat dacă aș afla că însuși mult actual mediatizatul Doru Țuluș ar fi amestecat și tergiversează cercetarea!

Ieri însă, am avut o revelație, pentru care doresc să mulțumesc lui Dan Badea, care a publicat în cotidianul "Interesul public" un articol intitulat "Ernö Rudás și politica secretă a forintului, la București" în care se demonstrează că afacerea Sovata a fost și este controlată direct de Budapesta.

Actualmente, controlul stațiunii Sovata în proporție de 99,94% aparține Danubius Hotels R.T., societate care aparține statului ungar și care în anul 2000 este reprezentată, după un interimat al vestitului Kurkó Iános György, nimeni altul decât președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, de către fostul șef al rezidenței de spionaj al Ungariei în România, Rudás Ernö, implicat în afaceri comune, cu motociclete, cu însuși premierul Constantin Călin Anton Popescu-Tăriceanu!

Trebuie să mai mire faptul că în iunie 2006, prin intermediul Agenției Naționale a Resurselor Minerale, a fost promovată o hotărâre de Guvern prin care s-a aprobat, în ciuda protestelor Primăriei Sovata, licența de concesionare pe o perioadă de 20 de ani, către Societatea Balneoclimaterica S.A. a nămolului din Lacul Ursu (Sovata)?

Întreb: oare în acest fel trebuie sponsorizate serviciile secrete ungare și "întreținute bune relațiile ale celor două state vecine și mai ales prietene"?

Câte venituri suplimentare au fost atrase la bugetul de stat - conform asigurărilor primite, și nu indirect, la bilanțul unei firme private a unei persoane care a fost amintită mai înainte? Cum au fost valorificate rezultatele controalelor efectuate de către Curtea de Conturi? Peste câți ani voi primi un răspuns la denunțul penal adresat Ministerului Justiției? Și la urma urmei, România trebuie să tot facă afaceri păguboase în urma cărora să piardă peste 6 milioane de euro? România chiar nu are nevoie de venituri?

Să se rețină: mafia românească are rădăcini aproape în toate partidele!

Mărie, Mărie, îmi vei da vreodată înapoi pălăria?

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc, domnule deputat. Biata Mărie, biata Mărie!