Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 19-02-2008

Ședința Camerei Deputaților din 19 februarie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.22 Viorel Oancea - declarație politică denumită "Februarie 2008 - luna iubirii PNL-PSD. Remember Valentine's Day";

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Îl invit la microfon pe domnul deputat Viorel Oancea și se pregătește domnul deputat Aurel Vlădoiu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Domnule coleg, vă rugăm să respectați timpul acordat de 3 minute. Vă rog.

Domnul Viorel Oancea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarația mea politică se numește "Februarie 2008 - luna iubirii P.N.L.-P.S.D. Remember Valentine's Day".

"P.S.D. face azi ca Parlamentul României să fie un circ sistematic, ceea ce nu e de mirare, pentru că au guvernat după principiul pâine și circ". Năstase și Văcăroiu sunt în stare "să se lege cu lanțuri de scaune". "Voi lupta în continuare cu și mai multă îndârjire pentru ca P.S.D.-ul să treacă în opoziție, adică acolo unde îi este locul și unde va rămâne pentru multă vreme de acum încolo". Fosta guvernare P.S.D. a fost caracterizată de "corupție, minciună, propagandă, cumpărarea favorurilor, abuzuri, politizare și clientelism și a dus o politică bugetară iresponsabilă". Așa cuvânta domnul prim-ministru Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu în urmă cu doar doi ani. Și cum verba volant, de atunci a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-și însuși rând pe rând toate atributele unei guvernări peneliste, distribuitor autorizat de social-democrație.

Ultima dată, dar suntem siguri că nu și cea de pe urmă, isprava politică a domnului prim-ministru Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu a fost reuniunea din zilele trecute, care pare să consfințească continuitatea parteneriatului P.N.L.-P.S.D.

Sfâșiat între tinerețea lui Mircea Geoană și experiența lui Ion Iliescu, Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu se vede obligat să-și negocieze rămânerea în funcție tocmai cu cei pe care cu atâta ură îi cataloga drept corupți și mincinoși.

Pentru a-și păstra funcția și privilegiile, acum face plecăciuni în fața P.S.D.-ului, căci capul plecat sabia moțiunii nu-l taie. Acceptă sfaturi și și le însușește tocmai de la cei care erau exponenții corupției și minciunii din fosta guvernare, se leagă de scaunul prim-ministerial chiar cu ajutorul celor care erau în stare "să se lege cu lanțuri de scaune".

Îl sfătuim să continue această reuniune de familie, să ia notițe cu atenție, ca nu cumva să greșească vreuna din măsurile "liberale" dictate de Ion Iliescu, Mircea Geoană, Ilie Sârbu sau, mai nou, Adrian Năstase sau Miron Mitrea. Să aibă însă grijă de păsărelele ce în ultimul timp dau tot mai multe sfaturi și vorbesc pe șoptite la ceas de seară, căci orice pasăre pe limba ei piere.

După atâția ani de politică, domnule Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, am ajuns să nu cred o chestiune decât atunci când e oficial negată și dumneavoastră prea ați negat legăturile "contra naturii" dintre P.N.L.-ul fără liberali și P.S.D.-ul plin de comuniști.

Ne-ați confirmat în ultimul an de nenumărate ori că Guvernul dumneavoastră constituie un grup de oameni obișnuiți, fără talente deosebite, având poate doar talentul de a primi și a păstra scaune.

Toate aceste devieri repetate de la liberalism m-au făcut să nu mai fiu alături de dumneavoastră. Domnul Ion Iliescu, cu care dumneavoastră ați ales să faceți acum echipă, este cel care, în momentul în care avea în mână conducerea, a amânat cu bună știință ieșirea la liman a țării.

După ce ani de zile am fost critic al fenomenului Ion Iliescu din politica românească, am refuzat să particip la acest mariaj pe care dumneavoastră îl consfințiți zilele acestea.

Această degringoladă guvernamentală nu va mai dura. Fiți sigur că, dacă ceva nu se întâmplă, nu înseamnă că s-a dus pericolul, ci doar că încă nu a sosit ceasul, iar dintre toate strategiile a renunța la timp este cea mai bună.

La revedere, domnule Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu! Și mi-a părut bine!

Domnul Ioan Oltean:

Domnule coleg, mulțumesc foart mult.