Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 19-02-2008

Ședința Camerei Deputaților din 19 februarie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.49 Dumitru Pardău - declarație politică cu titlul "Guvernul nu are susținere parlamentară";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Dumitru Pardău:

"Guvernul nu are susținere parlamentară"

Susținerea Guvernului de către P.S.D. este realizată în funcție de interesul P.S.D. Practic, P.N.L. guvernează alături de U.D.M.R. (care are o poziție diferită față de Guvern în ceea ce înseamnă situația din Kosovo) și, pe ascuns, alături de P.S.D.

Ce fel de guvernare este aceasta? O guvernare pusă pe tavă de Tăriceanu P.S.D.-ului. Cei care conduc P.N.L. au trădat electoratul care le-a acordat votul în 2004. Finanțările se acordă în funcție de culoarea politică, acceptate fiind doar solicitările celor din P.S.D., P.N.L. sau U.D.M.R.

Situația nu este normală pentru anul 2008, iar faptul că Guvernul nu are susținere concretă este demonstrat de numărul foarte mare de proiecte de lege supuse dezbaterii Camerei Deputaților și votului final, care nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare și sunt "aruncate" automat pentru a fi rediscutate în sesiunea parlamentară următoare.

Numai în săptămâna 18-22 februarie 2008 pe ordinea de zi, din 42 de proiecte, 14 provin din sesiunile anterioare, adică o treime.

Un lucru este clar: Guvernul este incapabil să aibă o susținere parlamentară serioasă.