You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2008 > 04-03-2008

Sittings of the Chamber of Deputies of March 4, 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.11 Adrian Moisoiu - prezentarea unei declarații aniversare: "Radio Târgu-Mureș la 50 de ani";

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Domnul deputat Adrian Moisoiu este invitat la microfon și se pregătește domnul deputat Ioan Cristea, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnule deputat, trei minute.

Domnul Adrian Moisoiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

"Radio Târgu-Mureș la 50 de ani"

Astăzi, am să fac o "declarație aniversară", fiindcă Radio Tg.Mureș, radioul de suflet al mureșenilor a sărbătorit sâmbătă, 1 martie a.c., 50 de ani.

Radio Târgu-Mureș, "Un radio de cuvânt", a început să emită la 2 martie 1958, cu prilejul alegerilor de deputați în Marea Adunare Națională și Sfaturile Populare.

A fost borna zero a unei istorii care s-a scris zi de zi, ceas de ceas, minut de minut, sub ochii noștri, a istoriei unei comunități din centrul Transilvaniei, care a intrat în casele acesteia în fiecare zi pe calea undelor: "Aici Târgu-Mureș, pe 261 și 330 m lungime de undă. Dragi ascultători, bună dimineața!". Care a consemnat transmisii în direct de anvergură, emisiuni cu public, emisiuni culturale de calibru, emisiuni interactive cu ascultătorii, emisiuni variate, de substanță și de o calitate ireproșabilă, care să ajungă în cele mai izolate locuri. Emisiuni care, pentru a fi realizate, au avut nevoie de oameni care să se dăruiască, să se autodepășească permanent, să fie mai aproape de ascultători, chiar și în acele timpuri când tehnica de care dispuneau era una rudimentară.

Astăzi, la 50 de ani, Radio Târgu-Mureș arată altfel. Are o dotare de invidiat, iar colectivul său, format din adevărați profesioniști de elită, care caută permanent să se întreacă pe sine, reprezintă o familie unită, pe care și i-ar dori oricare post de radio. 50 de ani este vârsta unei maturizări depline, o vârstă de bilanț, la care Radio Târgu-Mureș raportează: este cea mai cunoscută instituție media pe piața audiovizualului mureșean, cu o audiență potențială de un milion de ascultători, care este recepționat și prezintă realitatea din patru județe: Mureș, Brașov, Harghita și Covasna, în 36 de orașe și 1.100 de localități. Este un radio regional de elită, modern, dinamic, adaptat la problematica europeană, care emite în 4 limbi: română, maghiară, germană și rromă, mereu prezent și implicat în problemele comunității, care încearcă să fie total echidistant politic, ceea ce astăzi este și rar, și deosebit de greu.

Pentru toate acestea, pentru respectul avut pentru noi, Măria Sa Ascultătorul, pentru talentul, pasiunea, consecvența, și efortul depus, astăzi îi mulțumim.

Bunul Dumnezeu să îl binecuvânteze, să fie un mesager al iubirii și al bunei conviețuiri, iar colectivului care îl formează să îi dea sănătate, putere de muncă, ambiția de a fi permanent în frunte, de a realiza programe de substanță.

La mulți ani, Radio Târgu-Mureș!

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.