Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 11-03-2008

Ședința Camerei Deputaților din 11 martie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.15 Costache Mircea - declarație politică: "Până unde se mai poate merge?";

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

La microfon îl invit pe domnul deputat Mircea Costache și se pregătește domnul deputat Emil Strungă, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnule coleg, aveți microfonul.

Domnul Costache Mircea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor,

Nu cred că se mai îndoiește cineva de faptul că trăim într-o societate bolnavă.

Bolnavă de mafie, bolnavă de corupție, sufocată de hoție, distrusă de șmecherie, de lăcomie, de golănie, de cleptomanie, de cleptocrație, de anarhie. Bolnavă grav de mitomanie, de șarlatanie, dar și de hipoacuzie, de surditate cronică.

Poți striga oricât, poți spune orice, poți țipa adevăruri dureros de exacte, poți urla la bolta sălii de plen a Parlamentului cât poftești, poți prezenta realități, cifre și date incontestabile despre dezastrul economic, despre falimentul moral, despre omul venal ori despre raptul teritorial, despre marasmul declinului național.

Poți să-ți spargi plămânii strigând lucruri îngrozitoare despre jaful fenomenal în banii publici, despre calvarul sărăciei, umilințelor și bolilor, al dansului pe jăratic, al dresurii cu ajutoare de încălzire în loc de bucățele de zahăr și cu dosare de venit minim garantat ori cu alte ajutoare sociale în locul biciului de foc.

Poți răcni cât te țin baierele inimii, fiindcă în surzenia generală nu te aude nimeni.

S-au spus, de la această tribună, și multe neadevăruri și penibile gargarisme s-au turuit de aici fraze demagogice și abjecții populiste.

De aici s-a motivat vânzarea economiei, pulverizarea avuției naționale, sub infamele denumiri de privatizare și economie de piață.

Tot ce s-a spus rău, ca prin farmec, s-a auzit și s-a prins; tot ce s-a spus, de la acest microfon, bun, corect și adevărat în interesul nostru național, nu a fost auzit de nimeni.

Cei ce au cutezat să rostească adevărul despre nimicirea economică, morală și statală a României au fost trecuți cu vederea. Vocilor lor li s-a pus mereu surdină. Dintr-o dată, pereții au devenit de pâslă, iar urechile auditoriului au fost parcă umplute cu betonul rece al antiromânismului.

Zadarnic am strigat, zadarnic ne-am zbătut. Nimeni nu pare să ne fi auzit. Nimeni nu ne-a luat în seamă.

În același timp, trompetele minciunii, ale diversiunii și manipulării, ale pieirii, ne-au acoperit, ne-au anihilat, atunci când patrioții autentici au tras legitime semnale de alarmă.

Am fost condamnați la moarte civilă. Dacă ne-am fi înhăitat și noi cu tagma jefuitorilor, dacă am fi trădat și noi cauza națională, am fi fost, cu siguranță astăzi lăudați de societatea civilă, ascultați, popularizați, am fi fost băgați în seamă și curtați, așa cum sunt toți marii corifei ai dezastrului național și de marii rechini și chiar de hamsiile ori plevușca economiei de junglă. Numai că, opunându-ne cu viețile noastre valului distrugător al multimilenarei noastre civilizații, am avut parte de cel mai crud tratament din partea tuturor. Surzi la marile noastre dureri, satrapii începutului de mileniu au reușit să neantizeze șansa revenirii noastre la normalitate.

Am spus de la acest microfon că nimic nu mai funcționează normal în această țară, am spus că țara este sufocată de mafia antiromânească, aceea care paralizează și neantizează orice demers normal.

Au început să se plângă, mai nou, românii că nici în justiție nimeni nu vrea să le mai asigure apărare. Sunt avocați, părți componente ale caracatiței mafiei, care nici dacă plătește cinstit taxa de barou nu vor să mai asigure dreptul la apărare al omului de rând. Nici executorii judecătorești nu vor să pună în aplicare sentințe care deranjează caracatița mafiei.

Până unde se mai poate merge așa? Toți mafioții se ascund în spatele votului popular. Nu ne mai atacați, nu ne mai jigniți, fiincă nu aveți dreptate voi cei de la PRM, ni se spune adesea. Dacă cetățenilor nu le plăcea cum s-a făcut privatizarea și cum s-au făcut averile nu ne mai votau. Când vă vor vota pe voi, atunci să conduceți și să faceți ce spuneți voi dar, atâta vreme cât pe noi ne votează poporul, înseamnă că e mulțumit de felul în care merg lucrurile în țară, iar voi naționaliștii și justițiarii strigați în zadar. Se apropie din nou alegerile. Vor mai alege cetățenii tot caracatița mafiei?

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.