Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 08-04-2008

Ședința Camerei Deputaților din 8 aprilie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.23 Gheorghe Dragomir - declarație politică intitulată "sezonul de primăvară la summit";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Gheorghe Dragomir:

Declarație politică intitulată "Sezonul de primăvară la summit".

"Cine, cu o jumătate de generație în urmă, și-ar fi putut imagina că un summit NATO va avea loc la București?" aceasta este declarația lui Jaap de Hoop Scheffer la începutul summitului, declarația pe care nu am fi putut-o auzi cu o generație în urmă, deși unii corespondenți străini au încercat să pună țara noastră într-o lumină nefavorabilă, ajutați și de președintele Traian Băsescu, astfel încât summitului a reprezentat un succes de discuții si rezolvări. Același președinte care pe tot parcursul summitul a încercat să își atragă mulțumirile și aprecierile participanților, în dauna locuitorilor capitalei, care au îndurat cu stoicism un eveniment care trebuie să promoveze țara, și nu un om sau o instituție. Summitul NATO nu va rămâne în istorie prin dimensiune sau prin discuțiile referitoare la organizare, nici măcar prin blocaje, ci prin rezultatele istorice la nivelul securității euroatlantice.

Nu se înțelege preocuparea președintelui pentru "aspirațiile" statelor din Balcani, atât timp cât același președinte are declarații contradictorii referitoare la " lacul rusesc" numit Marea Neagră.

Cu toții știm cât este de frumos centrul capitalei primăvara și ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă vizita oficialilor NATO s-ar fi făcut pe 35° C la umbră și pe alte trasee, mult mai pitorești. De ce sectorul "care este" a fost ocolit?

Abia spre finalul reuniunii s-a punctat esențialul întrevederii din punct de vedere al României și al românilor, adică reiterarea angajamentului nostru față de NATO și activitatea militarilor români în teatrele de operațiuni.