Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 17-06-2008

Ședința Camerei Deputaților din 17 iunie 2008

16. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  16.13 Emilian Valentin Frâncu - declarație politică: "Practicile PSD fac de rușine democrația";

 

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

  ................................................

"Practicile PSD fac de rușine democrația"

Victoria democrației liberale în alegerile locale din Vâlcea a fost parțial știrbită prin acțiunile subversive ale adversarilor noștri ideologici, anumiți politruci nereformați care fac jocurile în interiorul organizației județene a PSD.

Capacitatea lor de a influența rezultatul alegerilor, mai ales în secțiile de votare din sudul județului, s-a văzut în cantitatea exagerat de mare de buletine de vot raportate ca fiind nule la alegerea președintelui consiliului județean: 12.347 dintr-o prezență totală la vot de 198.227 de alegători.

E greu de imaginat cum ar fi posibil ca aproape 7% din alegători să nu știe, după atâția ani, să pună ștampila într-o căsuță din buletinul de vot. Niciodată procentul voturilor nule nu a fost atât de mare, la fel cum niciodată nu s-au contabilizat la Biroul Electoral Județean atât de multe procese-verbale cu modificări și ștersături.

Unii, mai cinici, ar putea spune că era de așteptat să se întâmple astfel cu documentele de vot provenite dintr-o zonă controlată de PSD. Dar nici cei mai cinici comentatori nu pot găsi o explicație pentru refuzul reprezentanților partidelor neparlamentare de a aproba verificarea celor 12.347 de voturi declarate nule.

Deși primiseră instrucțiuni clare din partea șefilor lor de organizații județene, cu excepția reprezentantului PNȚCD, toți ceilalți delegați ai partidelor neparlamentare în Biroul Electoral Județean au votat alături de PSD pentru respingerea contestației.

Atitudinea lor rămâne de neînțeles, cu atât mai mult cu cât aceste formațiuni politice se declară împotriva "aranjamentelor care favorizează partidele mari", iar suspiciunea de fraudare a alegerilor se încadrează exact în acest tip de nemulțumire.

Mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.