Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 30-09-2008

Ședința Camerei Deputaților din 30 septembrie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.21 Gheorghe Dragomir - declarație politică privind "Poziționarea P.N.L. pe eșichierul politic din România";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Gheorghe Dragomir:

"Poziționarea PNL pe eșichierul politic din România"

Lansarea candidaților PSD de la sfârșitul săptămânii trecute mi-a reamintit cu un gust amar de congresele PCR din epoca trecută, prin nivelul de urale și discursuri asezonate cu tipicul limbaj de lemn. Singura pată de culoare a fost apariția primarului Constanței, Radu Mazăre, într-un stil pompieristic cu lopeți, salopete și caschete ce ar fi trebuit să fie roșii, pentru ca meniul să fie astfel complet. Pentru o secundă, un val de spaimă m-a cuprins, crezând că s-au întors minerii în București, dar în nici un caz minerii nu veneau să construiască locuințe....

Cu toată pata de culoare oferită de PSD și încercarea de a simula un partid modern, acesta rămâne un partid de stânga plasat în trecut, înconjurat de umbra corupției și de guvernarea ineficientă din perioada 2000 - 2004 ce dorește din nou, după alegerile parlamentare din această toamnă, un guvern supradimensionat, cu impozite și taxe mari, care să stopeze creșterea economică.

PD-L dorește să fie un partid de centru-dreapta, dar acest lucru este extrem de greu de realizat de ei din punct de vedere ideologic, iar tătucul Traian Băsescu are o influență din ce în ce mai mică asupra electoratului așa zis de dreapta.

Desprinderea Partidului Național Liberal din Alianța D.A. a dus la poziționarea noastră ca singurul partid veritabil de dreapta, fapt demonstrat mai ales de guvernul actual, ce a dovedit eficiența unui guvern cu mult mai puține ministere decât în perioada 2000-2004, cu cheltuieli minime, ce a propus și a realizat un sistem de taxe mici, care au stimulat economia de piață și vor aduce prosperitatea în țară și în următorii patru ani.