Plen
Ședința Camerei Deputaților din 19 decembrie 2008
Sumarul ședinței
Stenograma completă

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2020-prezent
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
07-04-2021
06-04-2021
Arhiva video:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 19-12-2008 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 19 decembrie 2008

4. Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

 

Doamna Roberta Alma Anastase (de la tribună):

  ................................................

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă propun să trecem la treabă și mulțumesc pentru încredere. (Aplauze.)

În conformitate cu prevederile art.20 alin.(1) din Regulament, în continuarea lucrărilor ședinței de astăzi urmează să procedăm la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Potrivit prevederilor art. 20 alin.(2) și art.24 din Regulament, președintele Camerei, care este ales pe durata mandatului Camerei, este și președintele Biroului permanent din care mai fac parte: 4 vicepreședinți, 4 secretari și 4 chestori, aceștia fiind aleși la începutul fiecărei sesiuni.

În conformitate cu prevederile art.23 din Regulament, lucrările vor avea următoarea desfășurare: stabilirea numărului de locuri în Biroul permanent, care revin grupurilor parlamentare pentru funcția de vicepreședinte, secretar și chestor, după care liderii grupurilor parlamentare vor prezenta propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretari și chestori, în limita locurilor disponibile și, totodată, desemnarea unui reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar pentru comisia de numărare și validare a voturilor, prevăzută în art. 123 alin.(6) din Regulament.

După aprobarea componenței nominale a acestei comisii, dar o să vă propun s-o menținem pe aceea care a funcționat și la alegerea președintelui, va urma derularea votului secret cu bile asupra listei de candidați, apoi prezentarea rezultatului votului.

Cu aceste precizări, vă rog să-mi îngăduiți să reamintesc că, în conformitate cu prevederile art.20 din Regulament, Biroul permanent al Camerei este format în urma negocierii între liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei, așa cum rezultă din constituirea inițială a grupurilor parlamentare.

În acest sens, potrivit protocolului încheiat de liderii grupurilor parlamentare, locurile care revin grupurilor parlamentare în perioada primei sesiuni ordinare a actualei legislaturi pentru funcțiile de vicepreședinte, secretari și chestori sunt următoarele: vicepreședinți - 1 loc - Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; 2 locuri - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; 1 loc - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal; secretari - 2 locuri, Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; 1 loc - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; 1 loc, Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal; chestori - 1 loc, Grupul parlamentar al Partidul Democat-Liberal; 1 loc, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; 1 loc, Grupul parlamentar al Partidul Național Liberal și 1 loc Grupul parlamentar al UDMR.

Dacă sunt comentarii în legătură cu această repartizare a locurilor pe funcții în Biroul permanent? Dacă nu sunt, supun votului dumneavoastră reprezentarea locurilor pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestori în Biroul permanent.

Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, au fost stabilite locurile care revin fiecărui grup parlamentar pe funcții în Biroul permanent. Urmează ca liderii grupurilor parlamentare să prezinte propunerile nominale pentru aceste funcții, potrivit componenței numerice aprobate și totodată să desemneze câte un reprezentant în eventualitatea în care nu doriți să păstrăm comisia de numărare și validare a voturilor, să prezinte și un om în comisia de numărare și validare.

Dar, pentru început, v-aș supune la vot dacă sunteți de acord cu propunerea de a menține comisia de validare și numărare a voturilor care a funcționat și pentru alegerea președintelui Camerei.

Cine este pentru?

Cine este împotrivă?

Am să solicit Grupului parlamentar al Partidul Social Democrat să-l înlocuiască pe domnul Bănicioiu care înțeleg că este candidat.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

În locul domnului Băniciou noi propunem pe domnul Vlase Gabriel.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Acum, voi da cuvântul, în ordinea mărimii, fiecărui lider de grup parlamentar. Îl invit la cuvânt pe domnul deputat Ioan Oltean, liderul Grupului parlamentar al Partidului Democrat-Liberal.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, doamna președinte.

Îngăduiți-mi, mai întâi, să vă felicit sincer și să vă urez din suflet succes și să conduceți Camera Deputaților cu înțelepciune și cu echilibru.

Grupul parlamentar al Partidul ui Democrat Liberal și-a desemnat cei 4 reprezentanți în cadrul Biroului permanent în următoarea componență: vicepreședinte - Oltean Ioan; secretari, domnii deputați Pardău Dumitru și Preda Cezar-Florin, iar chestor, domnul deputat Albu Gheorghe.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Dau cuvântul, în continuare, domnului Viorel Hrebenciuc, liderul Grupului parlamentar al Alianței politice PSD+PC.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Adăugăm și noi sincerele noastre felicitări, doamna președinte, pentru alegerea dumneavoastră. Și acum propunerile noastre: pentru funcția de vicepreședinți sunt domnul Adrian Năstase și doamna Daniela Popa. Pentru funcția de secretar, domnul Valeriu Zgonea și pentru funcția de chestor, domnul Nicolae Băniciou.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Îl invit la cuvânt pe domnul Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnul Eugen Gheorghe Nicolăescu:

Numai vicelider al Grupului parlamentar Partidul Național Liberal, doamna președinte. Grupul parlamentar al Partidul Național Liberal are următoarele propuneri pentru Biroul permanent al Camerei: pentru funcția de vicepreședinte, domnul Bogdan Olteanu, pentru funcția de secretar, domnul Mihai Voicu, pentru funcția de chestor, domnul Dan Motreanu.

Mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Urmează Grupul parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România.

Are cuvântul domnul Mártón Árpád-Francisc.

Domnul Mártón Árpád-Francisc:

Doamna președinte,

Permiteți-mi să vă felicit și să vă urez, ca și colegii dumneavoastră, înțelepciune și echilibru și înțelegem ca într-un moment emoțional pe care l-ați avut, l-ați trecut tocmai adineauri, încercați să spuneți vorbe frumoase care mișcă sufletul publicului, dar v-aș ruga eu frumos să promiteți numai ce intră în competența dumneavoastră și noi vă promitem că vom fi un foarte bun colaborator, grupul nostru parlamentar, și ori de câte ori încercați să depășiți aceste, ca să zic așa, puteri, o să vă atragem atenția cu cea mai mare cordialitate.

În ceea ce ne privește, noi îl propunem pe domnul Kelemen Hunor pentru funcția de chestor.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Dau cuvântul domnul Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu avem.

Doamna Roberta Alma Anastase:

V-aș ruga să depuneți și listele la secretariat cu propunerile dumneavoastră.

Vă mulțumesc. Înțeleg că sunt depuse. Am să-i rog pe cei de la secretariat să-mi dea listele.

Am să citesc lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinți, secretari și chestori anunțați de dumneavoastră. La funcția de vicepreședinte, așa cum v-am spus, sunt patru vicepreședinți, din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat-Liberal, domnul Ioan Oltean; domnul Adrian Năstase din partea Grupului parlamentar al Alianței politice PSD+PC; doamna Daniela Popa, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC, și domnul Bogdan Olteanu, Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

Secretari: Cezar Florin Preda - Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Dumitru Pardău - Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Valeriu Ștefan Zgonea - Grupul parlamentar al Alianței PSD+PC; Mihai Alexandru Voicu - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

Chestori: Gheorghe Albu - Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal; Nicolae Băniciou, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; Dan Ștefan Motreanu - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, și Kelemen Hunor - Grupul parlamentar al UDMR.

Dacă sunt comentarii în legătură cu propunerile nominale pentru aceste funcții? Nu. Vă mulțumesc.

Rămâne comisia de numărare a votului și vă precizez că pentru aceste funcții, lista candidaților propuși se supune în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile, cu majoritatea voturilor deputaților, în condițiile întrunirii cvorumului prevăzut de Constituție.

Am să-i rog pe cei doi secretari, pe domnul Daniel Bărbulescu și pe Ileana Dumitrache, pentru a face apelul nominal și a vă împărți bilele. Am să fac precizări cu caracter tehnic. Fiecare deputat va primi de la secretar câte două bile, una albă și una neagră, care vor fi introduse în cele două urne pe care le avem aici, în față. Bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru lista de candidați, iar bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot contra listei. Ambele bile introduse în aceeași urnă este vot nul.

Începem apelul nominal, distribuirea bilelor și exercitarea votului.

Domnule secretar Bărbulescu.

Domnul Daniel-Ionuț Bărbulescu:

- Adomniței Cristian Mihai - prezent
- Albu Gheorghe - prezent
- Alecu Valeriu - prezent
- Almăjanu Marin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastase Roberta Alma - prezentă
- Andon Sergiu - prezent
- Andronache Gabriel - prezent
- Anghel Florin-Serghei - prezent
- Antal István - absent
- Antochi Gheorghe - prezent
- Apostolache Mihai-Cristian - prezent
- Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă
- Arion Viorel - prezent
- Atanasiu Teodor - absent
- Avram Marian - prezent
- Axenie Carmen - prezentă
- Bălan Ioan - prezent
- Balcan Viorel - prezent
- Banu Mihai - prezent
- Barbu Sulfina - prezentă
- Barna Maria-Eugenia - prezentă
- Bădălan Eugen - prezent
- Bădulescu Adrian - prezent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulescu Daniel-Ionuț - prezent
- Bejinariu Eugen - prezent
- Berci Vasile - prezent
- Béres Ștefan-Vasile - prezent
- Blaga Iosif -Veniamin - prezent
- Bleotu Vasile - absent
- Boabeș Dumitru - prezent
- Bobeș Marin - absent
- Bode Lucian Nicolae - prezent
- Boghicevici Claudia - prezentă
- Boiangiu Victor - prezent
- Boldea Mihail - prezent
- Borbély László - prezent
- Bordeianu Dan - prezent
- Bostan Emil - prezent
- Bot Octavian - prezent
- Botiș Ioan Nelu - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - prezent
- Brătianu Matei-Radu - absent
- Brînză William Gabriel - absent
- Buciuta Ștefan - prezent
- Bud Nicolae - prezent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Viorel-Vasile - prezent
- Budurescu Daniel-Stamate - prezent
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Buican Cristian - prezent
- Burcău Doina - absentă
- Burlacu Cristian-Ion - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buta Sorin Gheorghe - prezent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Mircea-Vasile - prezent
- Călian Petru - prezent
- Călin Ion - prezent
- Cărare Viorel - prezent
- Cherecheș Cătălin - prezent
- Chircu Doinița Mariana - prezentă
- Chirilă Constantin - prezent
- Chiriță Dumitru - prezent
- Chisăliță Ioan-Narcis - prezent
- Chițoiu Daniel - prezent
- Chiuariu Tudor Alexandru - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciobanu Gheorghe - prezent
- Ciocan Gheorghe - prezent
- Cionca-Arghir Iustin-Marinel - prezent
- Ciucă Liviu-Bogdan - absent

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dacă îmi permiteți, i-aș ruga pe liderii grupurilor parlamentare să se reunească în sala Biroului permanent, pentru a definitiva componența numerică a comisiilor, pentru a proceda și la anunțarea în plen a componenței numerice și nominale a comisiilor.

Vă mulțumesc.

Domnul Daniel-Ionuț Bărbulescu:

- Ciuhodaru Tudor - absent
- Coclici Radu-Eugeniu - prezent
- Coroamă Gheorghe - prezent
- Covaci Dorel - prezent
- Cristea Victor - prezent
- Cristian Horia - prezent
- Croitoru Cătălin - prezent
- Damian Ioan - prezent
- Dascălu Constantin - prezent
- Derzsi Ákos - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - prezent
- Dobre Cristina-Elena - prezentă
- Dobre Victor-Paul - prezent
- Dolineaschi Andrei - absent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
- Drăghici Sonia Maria - absentă
- Drăgulescu Iosif-Ștefan - prezent
- Dugulescu Marius-Cristinel - prezent
- Dumitrache Ileana-Cristina - prezentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absent
- Dumitrică George-Ionuț - prezent
- Dumitru Georgică - prezent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Edler András-György - prezent
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Farago Petru - prezent
- Farkas Anna Lili - prezentă
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - absent
- Florescu Adrian - prezent
- Frunzulică Doru-Claudian - prezent
- Fuia Stelian - prezent
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - prezent
- Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
- Geantă Florian-Daniel - prezent
- Georgescu Filip - prezent
- Gerea Andrei-Dominic - prezent
- Gheorghe Tinel - prezent
- Gherasim Vasile - prezent
- Ghiță Cornel - prezent
- Ghiță-Eftemie Stelian - prezent
- Ghiveciu Marian - absent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Gliga Vasile-Ghiorghe - prezent
- Göndör Marius-Sorin - prezent
- Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
- Gospodaru Gabriel-Dan - prezent
- Grama Horia - absent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gurzău Adrian - prezent
- Gust-Băloșin Florentin - absent
- Hogea Gheorghe - prezent
- Holban Titi - prezent
- Holdiș Ioan - prezent
- Horj Pavel - prezent
- Hrebenciuc Viorel - absent
- Iacob-Ridzi Monica-Maria - prezentă
- Iacob-Strugaru Stelică - prezent
- Ialomițianu Gheorghe - prezent
- Iancu Iulian - absent
- Ibram Iusein - prezent
- Iftime Dragoș-Adrian - prezent
- Ignat Miron - absent
- Ionescu George - prezent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Luminița - absentă
- Iorguș Zanfir - prezent
- Irimescu Mircea - prezent
- Itu Cornel - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Jolța Nicolae - prezent
- Kelemen Atilla Béla Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Korodi Attila - prezent
- Kötö Jozsef - prezent
- Lakatos Petru - absent
- Leșe Doru Brașoan - prezent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Lubanovici Mircea - prezent
- Luca Ciprian-Florin - prezent
- Lup Mircea Silvestru - prezent
- Lupu Mihai - prezent
- Macaleți Costică - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezentă
- Marian Dan Mihai - prezent
- Marin Mircea - prezent
- Marinescu Antonella - prezentă
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Mazilu Constantin - prezent
- Merka Adrian Miroslav - prezent
- Militaru Constantin Severus - prezent
- Mircovici Niculae - prezent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mocanu Adrian - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Moldovan Carmen Ileana - absent
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Morega Dan-Ilie - prezent
- Motreanu Dan-Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Mustea-Șerban Răzvan - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - prezent
- Neacșu Marian - prezent
- Nechifor Cătălin-Ioan - prezent
- Neculai Marius - prezent
- Negoiță Robert-Sorin - absent
- Negruț Clement - prezent
- Nica Dan - prezent
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Niculescu Duvăz Bogdan - prezent
- Niculescu-Mizil-Ștefănescu-Tohme Oana - prezentă
- Nistor Laurențiu - prezent
- Niță Constantin - prezent
- Nițu Adrian Henorel - prezent
- Nosa Iuliu - prezent
- Novac Cornelia Brândușa - prezentă
- Oajdea Vasile Daniel - prezent
- Olar Corneliu - prezent
- Olosz Gergely - prezent
- Oltean Ioan - absent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Oprișcan Mihai Doru - prezent
- Orban Ludovic - prezent
- Pál Árpád - prezent
- Palașcă Viorel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Paleologu Theodor - prezent
- Pálfi Mozes Zoltan - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pandele Sorin Andi - prezent
- Panțîru Tudor - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Pâslaru Florin-Costin - prezent
- Păduraru Nicușor - prezent
- Păsat Dan - absent
- Păun Nicolae - prezent
- Petö Csilla-Mária - prezentă
- Petrescu Cristian - prezent
- Petrescu Petre - prezent
- Pieptea Cornel - prezent
- Pirpiliu Ștefan Daniel - prezent
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Pop Georgian - prezent
- Pop Virgil - prezent
- Popa Daniela - prezentă
- Popa Florian - prezent
- Popa Octavian-Marius - prezent
- Popeangă Vasile - prezent
- Popescu Adrian - prezent
- Popescu Cosmin Mihai - prezent
- Popescu Dan-Mircea - prezent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - absent
- Popov Dușan - prezent
- Popoviciu Alin Augustin Florin - prezent
- Postolachi Florin - prezent
- Potor Călin - prezent
- Preda Cezar-Florin - prezent
- Prigoană Vasile-Silviu - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Rățoi Neculai - prezent
- Rebenciuc Neculai - prezent
- Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
- Riviș-Tipei Lucian - prezent
- Rizea Cristian - absent
- Rogin Marius - prezent
- Roman Gheorghe - prezent
- Roman Ioan Sorin - prezent
- Roșca Lucreția - prezentă
- Rusu Valentin - prezent
- Sârbu Marian - absent
- Sava Andrei-Valentin - prezent
- Săftoiu Ana Adriana - absentă
- Săniuță Marian-Florian - prezent
- Săpunaru Nini - prezent
- Scutaru Adrian George - prezent
- Seremi Ștefan - prezent
- Seres Denes - prezent
- Socaciu Victor - prezent
- Solomon Adrian - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Spînu Teodor-Marius - prezent
- Stan Ioan - absent
- Stan Ion - prezent
- Stan Nicolae - prezent
- Stanciu Anghel - absent
- Stavrositu Maria - prezentă
- Steriu Valeriu-Andrei - prezent
- Stoica Mihaela - prezentă
- Stragea Sorin-Constantin - prezent
- Stroe Ionuț-Marian - prezent
- Stroe Mihai - prezent
- Stroian Toader - prezent
- Surdu-Soreanu Raul-Victor - prezent
- Surpățeanu Mihai - prezent
- Surupăceanu Mugurel - prezent
- Șandru Mihaela Ioana - prezent
- Ștefan Viorel - prezent
- Știrbeț Corneliu - prezent
- Știrbu Gigel-Sorinel - absent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tabugan Ion - prezent
- Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
- Tărâță Culiță - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Teodorescu Horia - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Tița-Nicolescu Gabriel - prezent
- Toader Mircea-Nicu - prezent
- Trășculescu Alin Silviu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezentă
- Tușa Adriana Diana - prezentă
- Țaga Claudiu - prezent
- Țintean Ioan - prezent
- Țîmpău Radu Bogdan - prezent
- Țurcanu Florin - prezent
- Țurea Răzvan - prezent
- Udrea Elena Gabriela - prezentă
- Uioreanu Horea Dorin - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Varga Lucia-Ana - absentă
- Vasile Aurelia - absentă
- Vasilică Radu Costin - absent
- Vișan Gelu - prezent
- Vîlcu Samoil - prezent
- Vladu Iulian - prezent
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Mădălin-Ștefan - prezent
- Voicu Mihai Alexandru - absent
- Voinescu-Cotoi Sever - prezent
- Vreme Valerian - prezent
- Zamfirescu Sorin Ștefan - prezent
- Zătreanu Dan-Radu - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - absent
- Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
- Zoicaș Gheorghe - prezent

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Bărbulescu, mai citiți o dată lista celor absenți, vă rog.

Domnul Daniel-Ionuț Bărbulescu:

Reluăm lista celor absenți.

- Andon Sergiu - prezent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bleotu Vasile - absent
- Bobeș Marin - absent
- Burcău Doina - absentă
- Ciucă Liviu-Bogdan - absent
- Ciuhodaru Tudor - prezent
- Dolineaschi Andrei - prezent
- Drăghici Sonia-Maria - absentă
- Dumitrescu Cristian Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Florea Damian - absent
- Ghiveciu Marian - prezent
- Grama Horia - prezent
- Gust Băloșin Florentin - absent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iancu Iulian - absent
- Ignat Miron - absent
- Iordache Luminița - absentă
- Lakatos Petru - absent
- Liga Dănuț - absent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Oltean Ioan - absent
- Păsat Dan - absent
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Popescu-Tăriceanu Călin - absent
- Săftoiu Adriana Ana - absentă
- Rizea Cristian - absent
- Sârbu Marian - absent
- Stan Ioan - absent
- Stanciu Anghel - absent
- Știrbu Gigel-Sorinel - absent
- Varga Lucia-Ana - absentă
- Vasile Aurelia - absentă
- Vasilică Radu Costin - prezent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

Mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Invit în sala Biroului permanent pe membrii Comisiei de numărare și validare a voturilor și pe cei doi secretari de ședință care asistă comisia.

Până la finalizarea activității de numărare și validarea voturilor, se ia o pauză.

Vă mulțumesc.

- După pauză -

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnilor deputați, vă invit să luați loc și să reluăm lucrările.

Dau cuvântul domnului Marius Rogin, membru al Comisiei de numărare și validare a voturilor, pentru a prezenta procesul-verbal referitor la rezultatul votului privitor la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor.

Domnul Marius Rogin:

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Proces-verbal referitor la rezultatul votului cu privire la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați prin vot secret cu bile asupra listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților, Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat următoarele:

  • numărul total al deputaților: 334
  • numărul deputaților prezenți: 300
  • numărul total de voturi exprimate: 300
  • numărul total de voturi valabil exprimate: 300
    din care:
    • voturi pentru: 291
    • voturi contra: 9

Potrivit art.23 alin.(3) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, se aprobă cu votul majorității deputaților.

Ca urmare a faptului că din totalul de 334 deputați au fost prezenți 300, și și-au exprimat votul 300, din care au votat pentru 291, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de Regulament, adică minim 168 de voturi pentru, sunt declarați aleși pentru funcții în Biroul permanent al Camerei Deputaților, după cum urmează, vicepreședinți: Ioan Oltean, Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Adrian Năstase, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; Daniela Popa, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; Bogdan Olteanu, Grupul parlamentar al Partidului Național Lilberal.

La secretari: Dumitru Pardău, Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Cezar-Florin Preda, Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Valeriu Ștefan Zgonea, Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC; Mihai Alexandru Voicu, Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal.

Pentru chestori: Gheorghe Albu, Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal; Nicolae Bănicioiu, Grupul parlamentar al Alianței politice PSC+PC; Dan-Ștefan Motreanu, Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, și Kelemen Hunor, Grupul parlamentar al UDMR.

Vă mulțumesc, doamna președintă.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Am să-i felicit și eu pe cei aleși și-i invit alături de mine pe secretari.

În conformitate cu prevederile regulamentare, în continuarea lucrărilor, vom proceda la aprobarea componenței numerice și nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților.

O să vă rog să mai așteptăm câteva minute, pentru ca protocolul încheiat între liderii grupurilor parlamentare să-mi parvină.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 11 aprilie 2021, 4:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro