Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 07-09-2009

Ședința Senatului din 7 septembrie 2009

24. Întrebări și interpelări adresate Guvernului de către doamnele și domnii senatori:
  24.11 Cezar Mircea Măgureanu

Domnul Mircea Dan Geoană:

................................................

Domnul senator Cezar Mircea Măgureanu, Grupul parlamentar al PD-L, se pregătește domnul senator Constantin Traian Igaș, Grupul parlamentar al PD-L.

Domnul Cezar Mircea Măgureanu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea mea este adresată domnului Dan Nica, ministrul administrației și internelor.

Obiectul interpelării:

Sesizare adresată Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

În baza memoriului înaintat de soții Gheorghe Marin și Gheorghe Rodica, domiciliați în comuna Vânătorii Mari, județul Giurgiu, a căror fiică, Gheorghe Adriana Daniela, născută la data de 4 septembrie 1984, a dispărut de la domiciliu în data de 30 iunie 2001, fără a fi găsită până acum, am solicitat inspectorului-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, comisarul-șef Nicolae Dobrin, informații cu privire la desfășurarea anchetei, însă datele furnizate nu sunt de natură să aducă o lămurire clară dacă acest caz se mai află în atenția organelor de anchetă sau dacă au apărut date noi în ceea ce privește dispariția minorei, la acea dată, Gheorghe Adriana Daniela.

Lipsa oricăror informații cu privire la evoluția anchetei este de natură a accentua drama trăită de familia Gheorghe, care de opt ani așteaptă o rezolvare a acestui caz.

De asemenea, răspunsul scris primit din partea inspectorului-șef nu poartă și semnătura acestuia, ceea ce poate conduce la ipoteza că Domnia Sa nu a luat cunoștință de conținutul memoriului respectiv.

Având în vedere implicațiile dramatice pe care această situație le are asupra familiei tinerei dispărute, vă rog, domnule ministru, să ne sprijiniți și să sprijiniți această familie să afle care este stadiul anchetei și situația dosarului aflat, se pare, la Direcția Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Anexat, vă trimit copiile memoriului primit din partea familiei Gheorghe și răspunsului domnului inspector-șef Nicolae Dobrin.

Cezar Măgureanu, senator PNL de Giurgiu.

Domnul Mircea Dan Geoană:

Mulțumesc, domnule senator.