Plen
Ședința Camerei Deputaților din 24 mai 2011
Sumarul ședinței
Stenograma completă

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
12-06-2019
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2011 > 24-05-2011 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 24 mai 2011

12. Supunerea la votul final:

 

Domnul Ioan Oltean:

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință. Rog liderii grupurilor parlamentare să-și invite colegii în sală.

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Declar deschisă ședința consacrată votului final.

Salutăm prezența unui număr atât de mare de deputați. E o bucurie să ai în față o priveliște atât de frumoasă în care lideri politici de primă marcă sunt prezenți pentru a-și exprima votul.

Domnilor colegi, vă rog să nu-l obstrucționați pe domnul Victor Ponta, domnul președinte, la vot.

Domnule coleg, v-aș ruga să nu-l obstrucționați pe domnul președinte și să-i lăsăm libertatea să putem să comunicăm.

Rog regia tehnică să verifice dacă instalația de vot este pregătită. Rog toți colegii să verifice dacă au fiecare doar o singură cartelă.

O să facem prezența.

Stimați colegi,

V-aș ruga să verificăm dacă suntem în cvorum. Apăsați tastele 1 și 4 pentru a verifica cvorumul. Vă rog să o faceți cu maximă atenție.

Dacă mai e cineva care nu a apăsat pe taste, să o facă.

Suntem categoric în cvorum.

Rog liderii grupurilor parlamentare să verifice dacă toți colegii care au votat se află înregistrați în listing.

Rog liderii grupurilor parlamentare să verifice prezența.

Rog liderii grupurilor parlamentare să-mi comunice dacă totul este în regulă.

Înțeleg că există câteva probleme cu instalația. Există unii colegi deputați care nu se regăsesc. Facem un nou exercițiu.

Stimați colegi,

Vă rog din nou să apăsați tastele 1 și 4 pentru a vedea dacă de data aceasta lucrurile sunt normale.

Vă rog să votați.

Rog liderii care au avut probleme să verifice dacă între timp sunt înlăturate.

Domnule Mircea Toader, vă rog să verificați dacă de data aceasta s-a marcat corect.

Vă rog să vă grăbiți, stimați colegi, să verificați dacă toate datele sunt corect înregistrate.

Stimați colegi, toate problemele au fost clarificate.

 
Proiectul de Hotărâre privind înființarea unei comisii de anchetă referitoare la activitatea și declarațiile făcute de Ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Baconschi cu privire la inițiativa de modificare a legislației electorale cu scopul vădit de a favoriza PDL în alegerile din 2012. (PH CD 17/2011); (respins)

Intrăm în ordinea de zi.

Pe primul punct se află Proiectul de Hotărâre privind înființarea unei comisii de anchetă referitoare la activitatea și declarațiile făcute de ministrul afacerilor externe, domnul Teodor Baconschi, cu privire la inițiativa de modificare a legislației electorale cu scopul vădit de a favoriza Partidul Democrat Liberal în alegerile din 2012.

   

Domnul Mircea Dușa (din bancă):

Nu merge instalația de vot.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Vă rog să votați.

 
 

159 de voturi împotrivă, 10 abțineri și 124 în favoare.

Proiectul de hotărâre nu a fost adoptat.

Domnul Mircea Dușa, din partea Grupului parlamentar al PSD. Vă rog.

 
 

Domnul Mircea Dușa:

Domnule președinte,

V-am sesizat în timpul votului că nu funcționa instalația la toți parlamentarii, la toți deputații. Dar dacă dumneavoastră nu doriți să opriți votul și să-l reluați, sigur că este problema dumneavoastră. Și aștept totuși un răspuns.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnule Dușa, eram deja în timpul procedurii de vot. Secretarii de ședință nu m-au sesizat. Votul este perfect valabil.

 
 

Domnul Mircea Dușa:

Bine. Dacă este perfect valabil, atunci o să-mi dați voie să explic puțin votul.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Vă rog.

 
 

Domnul Mircea Dușa:

Este clar că Partidul Democrat Liberal nu vrea nicio comisie de anchetă. Nu este vorba numai de acest proiect de hotărâre privind înființarea comisiei de anchetă la adresa activității domnului ministru Baconschi.

Mai sunt alte două proiecte de hotărâre pentru a înființa comisii de anchetă la ALRO și la PETROM. Nu doriți să faceți aceste anchete pentru că nu doriți să prezentați cetățenilor României ce neregularități sunt în anumite domenii de activitate. Folosiți din nou același principiu pe care l-ați consacrat, fără a mai dezbate și în Biroul permanent și în plenul Camerei aceste proiecte de hotărâri. Treceți direct la vot final într-o majoritate pe care o aveți momentan în Parlament și evitați ori de câte ori Opoziția vă solicită, să supuneți dezbaterii publice acele aspecte pe care noi vrem să le relevăm în comisiile de anchetă, mai ales având în vedere faptul că și în comisiile de anchetă dumneavoastră aveți majoritate și puteți hotărî ce faceți și acolo.

Dar, încă o dată repet, nu doriți să înființați nicio comisie de anchetă, deși e una din formele de control al Parlamentului asupra Guvernului.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Da. Mulțumesc, domnule lider.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, liderul Grupului parlamentar al PNL.

Vă rog, domnule deputat.

 
 

Domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu:

Vă mulțumesc.

Stimați colegi,

Este regretabil să constatăm că în situația în care ne aflăm, din declarațiile absolut stupefiante făcute de ministrul de externe în legătură cu votul românilor din străinătate, solicitarea noastră legitimă de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă este refuzată de actuala majoritate.

Este de notorietate faptul că la alegerile prezidențiale care au avut loc în anul 2009, la Ambasada română din Franța, unde la acea dată actualul ministru de externe deținea funcția de ambasador, numărul de votanți înregistrat a depășit cu mult posibilitățile tehnice pe care le avea biroul de vot la acea dată.

Probabil că acesta a fost unul din considerentele care l-au determinat pe președinte, ulterior, să-l răsplătească pe domnul ambasador oferindu-i funcția de ministru de externe. Și domnul ministru de externe observând că are așa o carieră frumoasă în fața dânsului, dezlegând cu multă dibăcie voturile românilor de la Paris, s-a gândit la o nouă găselniță, și anume, cum să folosească votul tuturor românilor din străinătate pentru a aduce prețioasa victorie în brațele colegilor de la partidul domniei sale.

Drept pentru care, am înțeles foarte bine că nu este animat de dorința de a da posibilitatea de vot românilor care trăiesc în străinătate, ci numai interesul de a-i aduce pe aceștia să voteze în favoarea partidului din care astăzi face parte.

Sigur că astfel de declarații sunt absolut anormale, neobișnuite pentru un ministru de externe, și am fi dorit, cu toată onestitatea, să facem o discuție deschisă cu Domnia Sa, în care să-i dăm posibilitatea să se explice și, poate, eventual, să retracteze ceea ce a spus.

Mai mult de atât, am fi dorit să vedem care sunt mecanismele - dacă ele există - prin care Domnia Sa aduce un milion de voturi, pentru că s-ar putea, totuși, să vorbească în mod sincer.

Sigur că grija noastră este, mai presus de orice, de a asigura corectitudinea votului, și în România, și în străinătate, lucru care pare să-l pasioneze mai puțin astăzi pe domnul ministru, ba aproape deloc. Și acesta era motivul pentru care ar fi trebuit să vină și să dea niște explicații în fața Comisiei de anchetă. Comisia, să știți, că nu mușcă, nu înțeapă, nu nimic. Discutăm în mod civilizat. Nu înțeleg de ce colegii de la PDL se feresc ca dracul de tămâie. Este o procedură obișnuită, parlamentară, care ar fi trebuit să-și urmeze cursul, dacă înțelegem ca viața politică să se desfășoare în limite democratice și pe baze democratice, ceea ce, evident, astăzi ați demonstrat că nu înțelegeți.

Vă mulțumim. (Aplauze din partea opoziției.)

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Înțeleg că avem probleme cu instalația de vot.

Domnul Mircea Dușa spune că sunt probleme.

V-aș ruga, pentru orice eventualitate, să mai facem o verificare. Deci vă rog să mai facem o verificare a instalației de vot. Vă rog să apăsați tastele 1 și 4 și repede să facem verificarea, ca să evităm orice fel de discuție.

Vă rog, liderii grupurilor parlamentare să verificați dacă acum problemele sunt rezolvate.

Bun, înțeleg că este totul în ordine.

 
Proiectul de Hotărâre privind înființarea subcomisiei de anchetă pentru cercetarea legalității desfășurării procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate privată asupra unor terenuri cu vegetație forestieră, în suprafață de peste 562.000 ha, proprietatea Statului Român, aflate în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA (PHCD 19/2011); (respins)

Poziția 2. Proiectul de Hotărâre privind înființarea subcomisiei de anchetă pentru cercetarea legalității desfășurării procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate privată asupra unor terenuri cu vegetație forestieră, în suprafață de peste 562.000 ha, proprietatea Statului Român, aflate în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor "Romsilva".

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

150 împotrivă, 134 pentru, 10 abțineri.

Insuficiente pentru adoptare.

Domnul Ion Stan, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, aveți cuvântul.

 
 

Domnul Ion Stan:

Domnule președinte,

De fapt, am ridicat mâna la început, ca să-mi explic... să cer ajutorul colegilor, și fac un apel, în zadar, de-acum, pentru că ceea ce am dori noi, aprobarea de către dumneavoastră a unei subcomisii de anchetă, nu a fost ideea unui... i-a "trăsnit" unui coleg din comisie să ceară acest lucru, sau o simplă petiție, ci am fost sesizat de cea mai autorizată instituție a statului, respectiv Regia Națională a Pădurilor, de reconstituirea ilegală a unei suprafețe de 562.000 de ha.

Până a veni în fața dumneavoastră, am procedat la audieri, am chemat... am invitat, din județul Timiș, primarul inculpat, conform sesizării făcute de către Regia Națională a Pădurilor, prefectul județului, și în urma discuțiilor a reieșit că se adeveresc aceste lucruri.

Ce vrem noi, de fapt, în fond? Să cercetăm modul cum comisiile locale, cât și cele județene au procedat legal. Vă mai anunț, vă informez că pe rol se mai află încă reconstituirea a aproximativ 500.000 de ha. Dumneavoastră știți că în mare parte aceste păduri care au fost retrocedate ilegal au fost în mare parte doborâte la pământ. Explic cu un caz din județul Suceava, când într-o singură zi s-a făcut o clacă cu toți drujbașii și, într-o singură zi, aproximativ 50 ha de pădure au fost doborâte. Nu mai spun cine era ministru atunci.

În condițiile acestea, noi tot vom merge la fața locului, comisia - cum dumneavoastră știți fiecare comisie are dreptul de a constitui o subcomisie - și vă voi informa ce am găsit.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Vă informez că, în timpul ședinței de vot, intervențiile sunt posibile, regulamentar, pentru explicarea votului.

Domnul deputat Pavel Horj, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

 
 

Domnul Pavel Horj:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Doream, doar, stimați colegi, să vă informez că, potrivit Legii nr.46/2008, furtul de arbori din pădure se sancționează cu închisoare de la 1 la 5 ani sau de la 2 la 7 ani, în funcție de agravantă.

În condițiile în care cineva taie din pădure între 2 - 3 - 5 metri cubi riscă această sancțiune. 500.000 ha de pădure înseamnă undeva la 170 milioane de metri cubi.

Dacă nu ați votat această comisie, gândiți-vă ce volum important nu ați aprobat să se verifice cum a ieșit din proprietatea statului, dacă a ieșit în mod legal sau nu.

Mulțumesc pentru că mi-ați acordat dreptul de intervenție.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumim și noi, domnule deputat.

Continuăm votul final.

 
Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaților nr. 43/2008 pentru aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților (PHCD 18/2011); (adoptat)

3. Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaților nr.43/2008 pentru aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților.

Se adoptă cu votul majorității parlamentarilor prezenți, a deputaților prezenți.

Vă rog să votați.

 

293 voturi pentru, 3 împotrivă, două abțineri.

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat.

 
Raportul Comisiei juridice privind reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii privind regimul juridic al administrării falezelor și plajelor Mării Negre (Pl-x 835/2007/2010); (adoptată propunerea de admitere a cererii de reexaminare și respingerea legii)

4. Raportul Comisiei juridice, de disciplină și imunități privind reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii privind regimul juridic al administrării falezelor și plajelor Mării Negre.

Comisia juridică, de disciplină și imunități propune admiterea cererii de reexaminare și respingerea legii.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

173 voturi pentru, 126 împotrivă și o abținere.

Legea a fost respinsă.

 
Raportul Comisiei pentru agricultură privind reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare (Pl-x 480/2009/2011); (adoptată propunerea de admitere a cererii de reexaminare și adoptarea legii în forma prezentată de Senat)

5. Raportul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice privind reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești" și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.

Lege organică.

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice propune admiterea cererii de reexaminare și adoptarea legii în forma prezentată de Senat.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

294 voturi pentru, un vot împotrivă, două abțineri.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Raportul Comisiei juridice privind reexaminarea, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.472/2008, a Legii pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială (PL-x 910/2007/2010); (adoptată propunerea de respingere a legii)

6. Raportul Comisiei juridice, de disciplină și imunități privind reexaminarea, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.472/2008, a Legii pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Lege organică.

Comisia juridică, de disciplină și imunități propune respingerea legii.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

295 voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.78/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar (PL-x 638/2010); (adoptat)

7. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.78/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Legea are caracter organic.

Comisia pentru buget, finanțe și bănci propune adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

 

176 voturi pentru, 125 împotrivă, două abțineri.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.17/2010 pentru completarea Titlului XI Renta viageră agricolă din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente (PL-x 224/2010); (adoptat)

8. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.17/2010 pentru completarea titlului XI "Renta viageră agricolă" din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente.

Legea are caracter organic.

Comisia juridică, de disciplină și imunități și Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice propun adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Suntem Cameră decizională.

Votul dumneavoastră pentru, domnilor colegi.

 

178 de voturi pentru, 118 împotrivă și o abținere.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.96/2009 pentru completarea art.17 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor (PL-x 528/2009); (adoptat)

9. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.96/2009 pentru completarea art.17 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, lege cu caracter organic.

Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională propun adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Suntem Cameră decizională.

 

171 voturi pentru, 122 împotrivă, 3 abțineri.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.227/2008 pentru modificarea art.12 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 179/2009); (adoptat)

10. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.227/2008 pentru modificarea art.12 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Lege organică.

Comisia pentru sănătate și familie propune adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Suntem Cameră decizională.

 

175 voturi pentru, 119 împotrivă, două abțineri, suficiente pentru ca proiectul de lege să fie adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.95/2009 privind modificarea și completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României (PL-x 506/2009); (adoptat)

11. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.95/2009 privind modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.

Lege organică.

Procedură de urgență.

Comisia juridică, de disciplină și imunități propune adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

175 voturi pentru, 120 împotrivă, o abținere.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2009 pentru modificarea unor acte normative (PL-x 522/2009); (adoptat)

12. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2009 pentru modificarea unor acte normative.

Lege cu caracter organic.

Comisiile pentru politică economică și pentru buget propun adaptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator, deci susține.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

177 voturi pentru, 120 împotrivă, două abțineri.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind regimul armelor, dispozitivelor militare și munițiilor deținute de Ministerul Apărării Naționale și de forțele armate străine pe teritoriul României (PL-x 768/2010); (adoptat)

13. Proiectul de Lege privind regimul armelor, dispozitivelor militare și munițiilor deținute de Ministerul Apărării Naționale și de forțele armate străine pe teritoriul României.

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională propune adoptarea proiectului de lege.

Guvernul susține acest proiect de lege.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

225 voturi pentru, 70 împotrivă, 3 abțineri.

Proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului (PL-x 876/2010); (adoptat)

14. Proiectul de Lege privind prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului.

Lege cu caracter organic.

Comisiile sesizate în fond, Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și Comisia juridică, de disciplină și imunități, propun adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

293 voturi pentru, un vot împotrivă, două abțineri.

Proiectul de lege a fost votat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.43/2010 pentru modificarea unor acte normative în vederea reducerii sau simplificării administrative a unor autorizații/avize/proceduri ca urmare a măsurilor asumate de Guvernul României în cadrul Planului de simplificare aferent Memorandumului de înțelegere dintre Comunitatea Europeană și România, semnat la București și la Bruxelles la 23 iunie 2009 (PL-x 452/2010); (adoptat)

15. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.43/2010 pentru modificarea unor acte normative în vederea reducerii sau simplificării administrative a unor autorizații, avize, proceduri, ca urmare a măsurilor asumate de Guvernul României în cadrul Planului de simplificare aferent Memorandumului de înțelegere dintre Comunitatea Europeană și România, semnat la București și la Bruxelles la 23 iunie 2009.

Lege cu caracter organic.

Comisia pentru industrii și servicii și Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă au întocmit proiect de adoptare a proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

297 voturi pentru, două împotrivă și nicio abținere.

Proiectul de lege a fost votat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.93/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 629/2008); (adoptat)

16. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.93/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Legea are caracter organic.

Comisia pentru sănătate și familie a propus adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Votul dumneavoastră, stimați colegi.

 

293 voturi pentru, două împotrivă, două abțineri.

Suficiente pentru ca proiectul de lege să fie adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2007 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 427/2007); (adoptat)

17. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2007 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Legea are caracter organic.

Comisia pentru sănătate și familie propune adoptarea proiectului de lege.

Guvernul susține acest proiect de lege.

Suntem Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

292 voturi pentru, două împotrivă și o abținere.

Și acest proiect de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă (PL-x 57/2011); (adoptat)

18. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Legea are caracter organic.

Comisia pentru muncă și protecție socială propune adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Votul dumneavoastră.

 

177 voturi pentru, 121 împotrivă, nicio abținere.

Proiectul de lege a fost adoptat.

Da, domnule deputat Scutaru, aveți cuvântul, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

 
 

Domnul Adrian George Scutaru:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Am luat cuvântul pentru a vă atrage atenția că următorul Proiect de Lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administrației și Internelor pe anul 2011, de fapt este proiectul de lege prin care se vor reduce 16.000 de posturi în Ministerul Administrației și Internelor...

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnule coleg, domnule deputat ...

 
 

Domnul Adrian George Scutaru:

...și, vă rog, stimați colegi, să votați împotriva acestui proiect de lege, fiindcă nu putem spune că România este o țară sigură, încât să ne permitem să concediem pompieri, jandarmi și polițiști. (Aplauze prelungite din partea opoziției. Rumoare și vociferări din partea puterii.)

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Țin să subliniez incorectitudinea domnului deputat, lipsa de corectitudine și de respect față de dumneavoastră și încălcarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Deci, v-am spus, se intervine pe motivarea votului și atât.

Vă rog, deci, următorul proiect de lege.

(Din sală:)

Dați-ne cuvântul pe procedură!

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Pe procedură, vă rog.

Numai puțin, domnule Săniuță.

 
 

Domnul Eugen Bejinariu:

Mulțumesc, domnule președinte.

În primul rând, nu văd niciun reprezentant al ministerului, în fața parlamentarilor. Cred că i-a strâns pe toți DNA-ul, mă gândesc.

Mai mult decât atât, domnul Igaș a venit cu un proiect de lege, pentru a se încadra în bugetul aprobat pe 2011.

Este o obligație a ordonatorului principal de credite, și nu trebuie să ne prezinte nouă un proiect de lege în acest sens.

Mai mult decât atât, vedeți foarte bine acolo un banner, care spune: "Parlamentari, nu disponibilizați siguranța cetățenilor".

Stimați colegi,

Înainte de a fi parlamentari, suntem cetățeni ai acestei țări. Siguranța noastră, ca tuturor cetățenilor din România, este importantă.

Dacă domnul Igaș, domnul Boc și toți... dumneavoastră care veți vota sau nu veți vota... înseamnă că nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă în România. De fapt, am văzut lucrul acesta demult.

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat nu este de acord cu acest proiect de lege și va vota împotrivă.

Mulțumesc. (Aplauze.)

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnul deputat Săniuță.

 
 

Domnul Marian-Florian Săniuță:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Am să vă rog să-mi permiteți strict pe procedură: la punctul 9 am votat cu toții respectarea prevederilor Legii nr.360/2002 privind statutul polițistului și ale Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare.

La acest punct 19 vom fi puși în situația să votăm să nu se respecte Legea nr.360/2002 și Legea nr. 80/1995.

Este o situație interesantă și un exces de reglementare.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul deputat Mircea Toader.

 
 

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Domnule președinte de ședință,

Stimați colegi,

Dar mă adresez dumneavoastră, domnule președinte, când dați cuvântul trebuie să fie o explicație de vot.

Dacă discutăm despre eventuala dezbatere a unui proiect de lege pentru vot, este în afara regulamentului, și vă rog să aplicați prevederile regulamentului, când unul dintre colegii noștri ridică o problemă înainte de a se face votul, vă rog să-i întrerupeți microfonul.

(Rumoare, vociferări din partea opoziției.)

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnilor colegi,

Vă rog să faceți liniște. Ați solicitat, fiecare, intervenția pe procedură, iar eu v-am acordat, crezând că sunteți de bună intenție.

Motivarea votului o faceți după ce se exprimă votul.

Domnule Calimente, pe procedură, vă rog.

 
 

Domnul Mihăiță Calimente:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Când colegul nostru, domnul Toader, vorbește despre procedură este ca și cum am vorbi despre funie în casa spânzuratului, pentru că este campionul nerespectării procedurilor în acest Parlament, împreună cu grupul pe care îl reprezintă.

Poate vreți să-mi spuneți ce procedură era când v-ați tot numărat voturile.

Dacă doriți să vă exprimați, nu mugiți, veniți și vorbiți la microfon.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Vă rog, domnule deputat Calimente.

 
 

Domnul Mihăiță Calimente:

Vreau să vă spun că acest proiect de lege este neconstituțional, pentru că însuși din preambulul legii inițiatorul ne îndeamnă să nu ținem cont de faptul că aici se amestecă funcționari publici cu militari și ca să le poată ieși proiectul de lege au făcut un talmeș-balmeș, i-au amestecat pe toți în aceeași oală, și ne explică clar în preambulul legii ce articole din celelalte legi să nu ținem seama de ele, ca această lege - vezi Doamne - să poată trece.

Deci vă anunț că Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal nu va vota această lege și, mai mult de atât, vom ataca la Curtea Constituțională acest proiect de lege. (Aplauze.)

Din sală:

Bravo!

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnilor colegi,

Am următoarea rugăminte: să urmăriți cu atenție ceea ce se supune votului.

Ați avut intervenții pe marginea unei legi care încă nu a fost supusă atenției dumneavoastră, domnilor colegi. Ați vorbit ca să vă aflați în treabă.

 
Proiectul de Lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administrației și Internelor pe anul 2011 (PL-x 175/2011); (respins)

Abia acum urmează, la poziția 19, Proiectul de Lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administrației și Internelor pe anul 2011.

Este o lege cu caracter organic.

Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională au propus adoptarea proiectului de lege.

Guvernul este inițiator.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați, domnilor colegi.

Din sală:

Bravo! (Aplauze prelungite, scandări și bătăi în pupitre.)

 

Domnul Ioan Oltean:

150 de voturi pentru, 132 împotrivă, 8 abțineri.

Proiectul de lege nu a fost adoptat. (Aplauze.)

Continuăm dezbaterea.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor (PL-x 728/2010); (adoptat)

20. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru apărare propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

  Cu 177 de voturi pentru, 120 împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.  
Proiectul de Lege privind calitatea aerului înconjurător (PL-x 74/2011); (adoptat)

21. Proiectul de Lege privind calitatea aerului înconjurător.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru administrație publică propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

  Cu 286 voturi pentru, 3 voturi împotrivă și nicio abținere proiectul de lege a fost adoptat. Numai puțin, să verificăm listingul.

Domnule deputat Calimente, vă rog.

 
 

Domnul Mihăiță Calimente:

Domnule președinte, vă rog să-mi explicați despre ce procedură parlamentară este vorba acum? (Vociferări.) Eu o asemenea procedură nu am mai văzut!

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnilor lideri, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință. Domnul deputat Calimente are dreptate.

Domnule Mircea Toader, vă rog.

 
 

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Domnule președinte de ședință, eu sunt vinovat, trebuia să vă cer o pauză de consultări de trei minute, dar m-am dus direct acolo.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Înțeleg că problema este rezolvată, continuăm ședința de vot final.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.108/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă (PL-x 80/2011); (adoptat)

22. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.108/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Lege organică. Comisia pentru muncă propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Îi rog pe colegii care se mai află la staff-ul tehnic să ocupe locul în sală pentru a putea pune în mișcare votul.

Domnilor colegi, vă rog să... Vă rog, domnilor colegi, nu stârniți ...(Rumoare.) Domnule Pambuccian, vă rog, nu stârniți mânia opoziției!

Domnilor colegi, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Domnul Mircea Toader, procedură.

 

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Mai solicit această pauză de trei minute, pe care n-am definitivat-o.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Pauză două minute, vă rog frumos, fără să vă părăsiți locurile din sala de ședință.

 
   

După pauză

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Stimați colegi, timpul afectat pauzei s-a epuizat, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință pentru a putea continua ședința de vot.

Stimați colegi, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință. Îi rog pe liderii grupurilor parlamentare să dea o mână de ajutor.

Domnilor colegi, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Domnule Marius Rogin, domnule Pambuccian... Vă rog, domnilor colegi, să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Vă rog insistent, domnilor colegi, să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Stimați colegi, vă reamintesc că supun votului dumneavoastră Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.108/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru muncă propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Domnule Pambuccian, vă rog să poftiți în sala de ședință.

Vă rog să votați.

 
 

Cu 175 de voturi pentru, 98 împotrivă, nicio abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind statutul rezerviștilor voluntari (PL-x 189/2011); (adoptat)

23. Proiectul de Lege privind statutul rezerviștilor voluntari.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru apărare propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Prima Cameră sesizată data prezentării în Biroul permanent - 18.04.2011. Termenul constituțional la care s-ar împlini prevederile art. 75 - 01.06.2011.

Vă rog să vă exprimați prin vot acum.

 

Cu 278 de voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local (PL-x 242/2011); (adoptat)

24. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local.

Lege cu caracter organic. Comisia juridică propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 276 de voturi pentru, două împotrivă și două abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Legii nr.287/2009 privind Codul civil (PL-x 850/2010); (adoptat)

25. Proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Legii nr.287/2009 privind Codul civil.

Comisia juridică propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților de Cameră decizională. Lege organică.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 281 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, o singură abținere, proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind comercializarea materialelor forestiere de reproducere (PL-x 853/2010); (adoptat)

26. Proiectul de Lege privind comercializarea materialelor forestiere de reproducere.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru agricultură propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 176 de voturi pentru, 103 împotrivă și 2 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Propunerea legislativă privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român (Pl-x 59/2011); (adoptată)

27. Propunerea legislativă privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru apărare propune adoptarea propunerii legislative. Guvernul a susținut, cu amendamentele care au fost însușite, iar Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 278 de voturi pentru, un vot împotrivă și 3 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali (PL-x 191/2011); (adoptat)

28. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Lege cu caracter organic. Comisiile de specialitate, pentru administrație publică și juridică au propus adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 275 voturi pentru, 3 împotrivă și 6 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor (PL-x 81/2011); (adoptat)

29. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Lege cu caracter organic. Comisia pentru muncă a propus adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Suntem Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 178 de voturi pentru, 106 împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.

Doamna deputat Cristina Pocora dorește să-și motiveze și să explice în același timp votul domniei sale și al grupului parlamentar.

Vă rog, doamna deputat.

 
 

Doamna Cristina-Ancuța Pocora:

Stimați colegi parlamentari din Grupurile PDL, UNPR, UDMR și minorități naționale, tocmai ați votat o lege care aplică un tratament discriminatoriu față de data nașterii copilului, și nu data conceperii acestuia, conform Codului familiei. O lege care sancționează părintele, prin obligarea acestuia de a lua concediu fără plată pentru a-și crește copilul, de la un an la doi ani, dacă acesta a făcut inițial o opțiune care s-a dovedit a fi în timp nepotrivită pentru evoluția copilului. O lege care introduce o discriminare în funcție de numărul de nașteri, beneficiind de concediu și indemnizație doar pentru primele trei nașteri. Pentru al patrulea copil părintele nu are niciun drept. O lege care scade indemnizația pentru creșterea copilului.

De asemenea, textul pe care tocmai l-ați votat face referire, trimitere la Instituția Primăriei, instituție inexistentă în legislația românească. Deci, se va crea un blocaj și această lege nu va putea fi aplicată cum trebuie.

De asemenea, prezentul text de lege are numeroase greșeli de limbă și gramatică a limbii române. Acest lucru confirmă că acestui Guvern nu-i pasă de cetățenii țării pe care o guvernează, face tot ceea ce poate ca să ne omoare pe cei de astăzi și, de asemenea, condamnă generațiile viitoare.

Fiți mândri, stimați colegi, pentru legea pe care tocmai ați votat-o!

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, doamna deputat. Ați combătut bine.

 
Proiectul de Lege privind acordarea formelor de ajutoare de stat restante în sectorul vegetal (PL-x 541/2010); (adoptat)

30. Proiect de Lege privind acordarea formelor de ajutoare de stat restante în sectorul vegetal.

Lege cu caracter ordinar. Comisia pentru agricultură propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul nu susține acest proiect de lege. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 262 de voturi pentru, 4 împotrivă și 5 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru aderarea României la Acordul între Confederația Elvețiană și Republica Austria privind înființarea și funcționarea la Viena a Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație (ICMPD), semnat la Viena la 1 iunie 1993 (PL-x 178/2011); (adoptat)

31. Proiectul de Lege pentru aderarea României la Acordul între Confederația Elvețiană și Republica Austria privind înființarea și funcționarea la Viena a Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație, semnat la Viena la 1 iunie 1993.

Lege cu caracter ordinar. Comisiile pentru administrație și pentru apărare propun adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 281 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, nicio abținere, proiectul de lege a fost adoptat.

Domnule deputat Pambuccian, vă rog.

 
 

Domnul Varujan Pambuccian:

Domnule președinte, vă solicit trei minute o scurtă pauză de consultări pentru grupul nostru.

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Domnilor colegi, pauză trei minute.

 
   

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu (din sală):

Invocă articolul, domnule președinte!

 
   

După pauză

 
 

Domnul Ioan Oltean:

Stimați colegi, pauza s-a terminat, timpul afectat s-a epuizat. Vă rog să vă ocupați locurile în sală ca să putem continua ședința de vot final.

Vă rog, stimați colegi, să vă ocupați locurile în sala de ședință. Suntem la legi cu caracter ordinar, nu mai sunt emoții, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Domnule lider Mircea Toader, vă rog să vă îndreptați spre locul dumneavoastră.

Stimați colegi, s-a epuizat de două ori timpul solicitat. Vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Stimați colegi, continuăm ședința de vot final. Vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință. Rog și Comisia pentru cercetarea abuzurilor să ocupe loc.

Poziția următoare în ordinea de zi...

Domnilor colegi, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

 
Proiectul de Lege pentru aprobarea majorării capitalului deținut de România la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (PL-x 70/2011); (adoptat)

32. Proiectul de Lege pentru aprobarea majorării capitalului deținut de România la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

Lege cu caracter ordinar. Comisia pentru buget propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 173 de voturi pentru, 105 împotrivă și nicio abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.59/2010 pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal (PL-x 597/2010); (adoptat)

33. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.59/2010 pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.

Lege cu caracter ordinar. Comisia pentru buget propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Suntem Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 170 de voturi pentru, 110 împotrivă și 2 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea alin.(1) al art.11 al Capitolului II din Titlul VII al Legii nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente (PL-x 663/2010); (adoptat)

34. Proiectul de Lege pentru modificarea alin.(1) al art.11 al Capitolului II din Titlul VII al Legii nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente.

Lege cu caracter ordinar. Comisia juridică și Comisia pentru buget propun adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 174 de voturi pentru, 109 împotrivă și 2 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.26/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probațiune (PL-x 724/2010); (adoptat)

35. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.26/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probațiune.

Comisia juridică propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator și susține. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

Din sală:

Programul!

 

Domnul Ioan Oltean:

Nu mai strigați!

Cu 174 de voturi pentru, 109 împotrivă și 3 abțineri proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind gestionarea și utilizarea fondurilor externe nerambursabile și a cofinanțării publice naționale, pentru obiectivul Cooperare teritorială europeană (PL-x 73/2011); (adoptat)

36. Proiectul de Lege privind gestionarea și utilizarea fondurilor externe nerambursabile și a cofinanțării publice naționale, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană" .

Lege ordinară. Comisia pentru buget propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul este inițiator, susține proiectul de lege. Suntem Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 282 de voturi pentru, un vot împotrivă și nicio abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.4/2011 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului și pentru executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice stabilite prin titluri executorii (PL-x 160/2011); (adoptat)

37. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.4/2011 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului și pentru executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice stabilite prin titluri executorii.

Comisiile sesizate în fond, Comisia pentru buget și Comisia pentru politică economică propun adoptarea proiectului de lege. Guvernul susține acest proiect de lege. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

Din sală:

Programul! Să respectăm programul!

 

Domnul Ioan Oltean:

Cu 281 de voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.

Programul se respectă, stimați colegi.

 
Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri temporare pentru funcționarea Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului și a Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (PL-x 164/2011); (adoptat)

38. Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri temporare pentru funcționarea Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului și a Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare.

Comisiile sesizate în fond propun adoptarea proiectului de lege. Guvernul susține. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să vă exprimați prin vot.

 

Cu 281 de voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor structuri aflate în subordinea acestuia (PL-x 637/2010); (adoptat)

39. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor structuri aflate în subordinea acestuia.

Lege cu caracter ordinar. Comisia pentru agricultură propune adoptarea. Camera Deputaților este Cameră decizională. Guvernul susține.

Vă rog să votați.

 

Cu 174 de voturi pentru, 109 împotrivă și o abținere proiectul de lege a fost adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.109/2010 privind unele măsuri financiar-bugetare (PL-x 82/2011). (adoptat)

40. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.109/2010 privind unele măsuri financiar-bugetare.

Lege cu caracter ordinar. Comisia pentru buget propune adoptarea proiectului de lege. Guvernul susține. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Vă rog să votați.

 

Cu 172 de voturi pentru, 111 împotrivă și o abținere, și acest proiect de lege, ultimul pe listă, a fost adoptat.

 
     

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 17 iunie 2019, 7:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro