Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2012 > 02-10-2012

Ședința Camerei Deputaților din 2 octombrie 2012

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.37 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - Vaccinarea nou-născuților - un nou colaps?";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Vaccinarea nou-născuților - un nou colaps?"

Solicit măsuri urgente pentru asigurarea funcționării INCDMI "Cantacuzino" în condițiile în care de o săptămână nu mai există vaccin antitetanic, iar programul național de vaccinare a nou-născuților a intrat în colaps. Consider că acest institut este de importanță strategică pentru securitatea României șicer ca această instituție să treacă în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Cer ministrului Arafat măsuri urgente pentru remedierea acestor disfuncționalități.

Tinerele mame au ajuns să caute acest vaccin destinat nou-născuților în farmacii, dar acest medicament nu se comercializează, fiind destinat doar instituțiilor medicale.

Este momentul unor măsuri urgente care să asigure funcționarea INCDMI "Cantacuzino" ce asigură securitatea epidemiologică a României și independența față de producătorii externi, producând vaccinurile din programul național de imunizări șipe cele din rezerva antiepidemică și protejând astfel populația.

Considerând valoarea strategică a institutului pentru România, am inițiat un proiect legislativ pentru trecerea acestuia din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea CSAT.