Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2013 > 05-11-2013

Ședința Camerei Deputaților din 5 noiembrie 2013

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.33 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "De ce am crede oficialitățile?!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"De ce am crede oficialitățile?!"

Am aflat verdictul despre cauza cutremurelor de la Galați. Instituțiile dependente de putere spun că e vorba de mișcările tectonice. Localnicii spun că nu. Ei sunt convinși că sunt mințiți și dau vina pe cauza antropică: exploatările petroliere din zonă.

Nu am căderea ți nici intenția de a-i contrazice, dar este cert că suspiciunile au fost alimentate de desele răzgândiri privind gazele de șist, precum și de demiterea intempestivă a directorului Institutului Geologic Român.

Al doilea lucru cert este neîncrederea românilor în verdictele oficialităților. De 23 de ani minciuna a rămas aceeași, iar nerespectarea promisiunilor electorale a sădit în mintea și în sufletele românilor multe suspiciuni.

Al treilea lucru cert este fractura între autorități și popor. Românii văd un act de guvernare inept și clientelar, cu reglementările făcute cel mai adesea doar pentru a-i avantaja pe unii, iar printre două asalturi asupra justiției și libertății presei se conturează tot mai clar noul partid unic și noua nomenclatură.

Suspiciunea față de stat este efectul discursului public și al politicilor din ultimii douăzeci de ani. Li s-a spus oamenilor să nu aștepte nimic de la stat, să înoate sau să piară, să nu creadă că au drepturi împotriva intereselor celor mari. Li s-a spus că sunt puturoși, asistați, incompetenți, needucați și oamenii au înțeles că trebuie să se apere singuri și să-și apere micul avut și micile interese singuri, împotriva oricăror riscuri, deoarece statul nu intenționează să-i apere cu nimic.

Fiecare pe cont propriu, aceasta a fost politica pseudopoliticienilor. Acest lucru s-a acutizat în actuala guvernare, în care statul a devenit jandarmul care apără doar interesele companiilor străine.

Doar pentru aducere aminte ... din vorbele de aur ale autorităților: "Calculele potențialelor riscuri, din cauza pandemiei de gripă, indică o rată de deces de sub 0,1%, ceea ce înseamnă că România ar trebui să fie pregătită să trateze și, eventual, să-și asume circa 3.300, până la 6.000 de posibile decese", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Realitatea a fost cu totul alta și exemplele pot continua. De ce am crede oficialitățile?!