Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2013 > 12-11-2013

Ședința Camerei Deputaților din 12 noiembrie 2013

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.26 Florin Gheorghe - declarație politică: - "USL și mariajul din interes!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Florin Gheorghe:

"USL și mariajul din interes!"

Evenimentul megalomanic desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Sala Palatului, în care Victor Ponta a ținut morțiș să-și prezinte "marile realizări ale guvernării", de o manieră demnă de o țară de mâna a treia, plagiindu-l pe Nicolae Ceaușescu care mai dădea o sută de lei, s-au încheiat în nota filosofică a lui Adrian Năstase. Liderul moral al USL a caracterizat uniunea ca fiind un mariaj "din interes". Din interes pentru cine, vă întreb? Evident, în interesul partidelor care compun USL! Eu aș spune că dacă ar fi dorit să fie cinstiți, "înalții conducători" ai USL ar fi recunoscut că USL nu este decât un mariaj conjunctural, în dezavantajul tuturor românilor!

De mai bine de 18 luni România trăiește într-o minciună profundă, despre cât de bine merge economia, despre cât de bine trăiesc românii și despre cum Victor Ponta și miniștrii săi necunoscuți nu pot guverna din cauza "grelei moșteniri". Minciuna este programul de guvernare și minciuna este cea care domină toate politicile pe care le promovează! "Nu mărim cota unică, dar introducem impozite și taxe către toate activitățile economice", care vor majora simțitor prețurile plătite de cetățean. "Creștem salariul minim și luăm ca Robin Hood de la companiile private și nenorocita de clasă de mijloc!", fără să spună câte IMM-uri va ucide, fără o reducere corespunzătoare a fiscalității și câte companii va invita să părăsească țara. "Nu USL e de vină că a crescut evaziunea" și banii din buget sunt mai puțini decât în plină criză, ci estimările nerealiste și mass-media potrivnică pe care Victor Ponta vrea s-o închidă. Minciună dimineața! Minciună la prânz! Minciună seara! Ură profundă pentru clasa de mijloc, dispreț total pentru întreprinzători și mediul de afaceri!

TelePonta și TeleAntonescu se pot lăuda, pe bună dreptate, că au cele mai șlefuite minciuni pe care le înghesuie zilnic pe gâtul românilor, cu ajutorul posturilor de televiziune aservite. Este și greu de crezut că poți guverna România doar în pauzele de publicitate! Căci, doar atunci, TelePonta și TeleAntonescu nu sunt în prim-planul camerelor televiziunilor.

Mariajul din interes al USL nu este decât praful pe care USL îl aruncă în ochii românilor, mințindu-i că i-ar preocupa în vreun fel soarta românilor! Nici pe departe! Pe Victor Ponta îl preocupă cum să îi sature pe baronii locali, care l-au făcut premier și președinte de partid, cu tot mai multe resurse financiare publice, băgându-le românilor mâna în buzunar cu tot mai multe taxe și impozite.

Pe Crin Antonescu îl preocupă doar scorul din sondaje! Nici nu cred că știe că-i președintele Senatului! Pentru că prezențele sale la Parlament sunt la fel ca în mandatul trecut, adică sub 5%! Crin Antonescu, cum scade un procent, cum plânge mai tare de grija românilor! Bocetele sale nu sunt nici pe departe sincere, ci doar pură demagogie, trăgând speranță că românii îi vor mai crede o dată minciunile și-l vor vota ca președinte. Domnule Antonescu, nu le jigniți românilor inteligența!

USL nu este decât un mariaj în interesul baronilor locali, care așteaptă groasa felie din tortul descentralizării. USL este nunta de platină a mafiilor financiare ale PNL, care au acaparat de la sistemul fiscal al României, până la Autoritatea pentru Supravegherea Financiară.

USL nu este un mariaj, ci o țesătură de interese financiare ale mai marilor PSD și PNL. Din nefericire, românii pierd în fiecare zi din acest mariaj.