Plen
Ședința Camerei Deputaților din 3 februarie 2014
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.4/07-02-2014
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
20-06-2018
Arhiva video:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 03-02-2014 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 3 februarie 2014

    Evocarea personalității deputatului Mircea Grosaru și păstrarea unui moment de reculegere în memoria lui.

Ședința a început la ora 16,35.

Lucrările ședinței au fost conduse de domnul deputat Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și de domnul deputat Miron Tudor Mitrea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asistați de domnii deputați Eugen Nicolicea și Niculae Mircovici, secretari ai Camerei Deputaților.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Îi rog pe domnii parlamentari să ia loc în bănci pentru a începe prima sesiune din anul 2014.

Îi rog pe cei doi secretari de ședință să vină la prezidiu, domnul Diaconu și domnul Nicolicea.

Domnilor colegi,

O să vă rog frumos să luați loc în bănci pentru a începe sesiunea aceasta, din punct de vedere oficial.

Domnii deputați... liderii grupurilor parlamentare...

Domnul Neacșu, putem începe?

Domnul Scutaru, da?

Domnul Ciucă, începem, da?

Domnul Máté, putem începe, da?

Domnul Pambuccian?

Bun.

 
     

(Se intonează Imnul național "Deșteaptă-te, române!".)

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea (de la tribună):

Mulțumesc foarte mult.

Domnilor colegi,

Doamnelor și domnilor,

Vă urez un an foarte bun! La mulți ani! Să vă dea Dumnezeu sănătate și să aveți împliniri profesionale și familiale!

Din păcate pentru noi, membrii Camerei Deputaților, acest an începe trist. Un foarte bun prieten reprezentând minoritatea italiană în Parlamentul național, din Grupul minorităților naționale, a încetat din viață astăzi, din ce am înțeles, la spital, în urma unui infarct.

Nu este un moment simplu pentru noi. Un prieten, un coleg, un deputat reprezentând o parte din electoratul României ne-a părăsit.

Vă cer permisiunea, în numele Grupului parlamentar al minorităților naționale și al meu personal, să păstrăm pentru Mircea Grosaru un moment de reculegere.

(Se păstrează un moment de reculegere.)

Vă mulțumesc foarte mult. Dumnezeu să-l odihnească! (Își reia locul la prezidiu.)

Dragul meu prieten Varujan Pambuccian, te rog frumos, în numele Grupului minorităților naționale, ai cuvântul!

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Varujan Pambuccian:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Mi-este foarte greu să mă uit în banca în care până nu demult stătea Mircea. Am trecut cu el și cu întregul grup prin foarte multe momente în care a contat foarte mult felul lui rațional de a gândi, venit din formația lui de matematician. A contat foarte mult o anumită liniște și simț al umorului cu care știa să trateze lucrurile și a contat foarte mult felul în care muncea, mult, cu plăcere. Nu l-am auzit niciodată plângându-se de nimic.

E adevărat, în ultimele luni, a trecut printr-un stres foarte mare și, vedeți dumneavoastră, mai mor și caii când vor câinii! Se mai întâmplă și așa câteodată.

În urma lui a rămas o familie frumoasă pe care a iubit-o și a știut s-o construiască, a rămas o minoritate care a crescut foarte mult în timpul în care el a reprezentat-o și a rămas lumânarea aceea, pe care o vedeți pe banca lui și care pentru noi o să rămână întotdeauna acolo.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult, domnule deputat, pentru cuvintele frumoase despre colegul nostru care nu mai e.

Doamnelor și domnilor deputați,

Declar deschisă prima ședință din cadrul primei sesiuni ordinare a anului 2014 a Camerei Deputaților, convocată, așa cum știți, în temeiul art. 66 alin.(1) și (2) și (3) din Constituția României.

Din totalul celor 406 deputați, 405, 291 sunt prezenți, 115 sunt absenți.

Cvorumul legal este îndeplinit.

 
Video in format Flash/IOS Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Ordinea de zi și programul de lucru pentru ședința de astăzi, întocmite de Biroul permanent și aprobate de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, au fost distribuite.

Avem pe ordinea de zi alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Vă reamintesc că potrivit regulamentului nostru, președintele Camerei este ales pe durata mandatului Camerei, este președintele Biroului permanent, din care mai fac parte 4 vicepreședinți, 4 secretari, 4 chestori, aceștia fiind aleși la începutul fiecărei sesiuni ordinare.

Lucrările privind alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor vor avea următoarea desfășurare: aprobăm numărul de locuri în Biroul permanent, așa cum știți, care revin fiecărui grup parlamentar pentru funcția de vicepreședinte, secretar și chestor, potrivit negocierilor între grupurile politice parlamentare, cu respectarea configurației politice a Camerei Deputaților; după aceea, liderii grupurilor politice parlamentare prezintă eventualele modificări în componența și conducerea acestora, în limita locurilor aprobate, precum și propunerea unui reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar pentru Comisia de numărare și validare a voturilor. După aprobarea componenței nominale a acestei comisii, va urma derularea, așa cum știți, a votului. Votul este secret cu bile. Discutăm despre lista de candidați și la sfârșit constatăm rezultatul votului.

Cu aceste precizări, reamintesc că în conformitate cu prevederile art.20 alin.(3) prima teză din regulamentul nostru, Biroul permanent al Camerei Deputaților este format în urma negocierilor dintre liderii grupurilor politice parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei.

Video in format Flash/IOS Aprobarea repartizării locurilor pentru funcțiile din Biroul permanent.

În acest sens, potrivit repartizării funcțiilor din Biroul permanent, propuse de liderii grupurilor politice parlamentare, pentru prima sesiune ordinară, până la începutul celei de-a doua sesiuni ordinare din anul 2014, avem următoarea configurație politică:

La vicepreședinți, Grupul parlamentar al PSD are două locuri, Grupul parlamentar al PNL, un loc, Grupul parlamentar al PDL are un loc.

La secretari, Grupul parlamentar al PSD, un loc, Partidul Național Liberal, un loc, Grupul parlamentar al PP-DD, un loc, Grupul parlamentar al minorităților naționale, un loc.

La chestori, Partidul Social Democrat, grupul său, un loc, Grupul parlamentar al PNL, un loc, Grupul parlamentar al PDL, un loc, Grupul parlamentar al UDMR, un loc.

Dacă sunt comentarii în legătură cu repartizarea locurilor, așa cum a reieșit din negocierea liderilor grupurilor politice parlamentare pentru Biroul permanent. Dacă nu, vă rog frumos să vă pregătiți cartelele de vot. (Vociferări.)

Nu e problemă, e votul pentru Biroul permanent la nivel de... funcțiile care sunt repartizate fiecărui grup politic parlamentar.

Da, v-ați pregătit cartelele?

Vă rog frumos!

Deci, votăm propunerile de repartizare a locurilor pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor ai Camerei Deputaților.

Să înceapă votul.

Video in format Flash/IOS  

Vă mulțumesc.

225 de voturi pentru, zero abțineri, zero voturi împotrivă.

Propunerile au fost aprobate.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind modificări în denumirea, componența și conducerea grupurilor parlamentare.

În continuarea lucrărilor, procedura parlamentară ne obligă să cerem liderilor grupurilor parlamentare să informeze asupra eventualelor modificări intervenite în legătură cu denumirea, componența și conducerea grupurilor, să prezinte propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, potrivit componenței numerice aprobate și, bineînțeles, așa cum am spus, să desemneze un reprezentant al grupului politic parlamentar pentru Comisia de numărare și validare a voturilor, conform art. 123 alineatul dacă nu mă înșel, (5) sau (6) din regulament.

Bun. În ordine descrescătoare, dau cuvântul liderilor grupurilor politice parlamentare.

Domnul deputat Marian Neacșu, liderul Grupului parlamentar al PSD.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Marian Neacșu:

Bună seara, domnule președinte.

Stimați colegi,

Mi-aș fi dorit să am un ton mai optimist, mai angajant, acum, ca la început de sesiune, dar vestea tristă a dispariției distinsului nostru coleg evident că-mi lasă, așa cum cred că fiecăruia dintre dumneavoastră vă lasă, un gust amar.

Ne alăturăm și noi, eu personal și în numele Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, în a transmite condoleanțe familiei îndoliate.

L-am cunoscut, așa cum l-ați cunoscut și dumneavoastră, pe domnul deputat Grosaru, un foarte bun profesionist, aș spune, poate printre cei mai buni profesioniști în domeniul de care se ocupa, dar, în același timp, și un om și un caracter.

Este o grea pierdere pentru Parlament, este o grea pierdere pentru grupul din care face parte și, evident, este o grea pierdere pentru familia căreia i-a aparținut.

Revenind la lucrurile lumești...

Dumnezeu să-l odihnească!

Înainte de toate, am să vă rog să-mi permiteți să vă fac prezentarea propunerilor Grupului parlamentar al PSD.

Prima dată am să menționez faptul că, evident, denumirea grupului parlamentar rămâne Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Numără, în acest moment, la data și ora la care vi-l prezint, un număr de 171 de membri, iar propunerile Grupului parlamentar al PSD pentru funcțiile în cadrul Biroului permanent al Camerei Deputaților sunt următoarele: pentru funcțiile de vicepreședinte, domnii deputați Viorel Hrebenciuc și Miron Tudor Mitrea; pentru funcția de secretar, domnul Eugen Nicolicea; pentru funcția de chestor: domnul Mircea-Gheorghe Drăghici.

De asemenea, vă informez că în structura de conducere a grupului parlamentar, așa cum s-a convenit la grupul parlamentar, în ședința grupului parlamentar, nu a intervenit nicio modificare.

În consecință, liderul grupului rămâne în continuare subsemnatul, Marian Neacșu. Vicelideri: Chirvăsuță Laurențiu, Grama Horia, Itu Cornel, Manda Claudiu, Moldovan Carmen Ileana, Pâslaru Florin, Popeangă Vasile, Stanciu Anghel, Stragea Sorin și Tudorie Violeta. Iar secretari ai grupului sunt domnul Chiriță Dumitru, doamna Drăghici Sonia-Maria, domnul Dobre Mircea-Titus și doamna deputat Nichita Cristina.

De asemenea, pentru Comisia de numărare de voturi, de validare a voturilor, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat îl propune, evident, pe domnul Adrian Solomon.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, domnul deputat George Scutaru.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Adrian George Scutaru:

Mulțumesc, domnule președinte.

Transmitem și noi condoleanțe familiei colegului nostru care a dispărut astăzi.

Grupul Partidului Național Liberal propune pentru funcția de vicepreședinte al Camerei pe domnul deputat Dan-Ștefan Motreanu, pentru funcția de secretar, pe domnul deputat Cristian Buican, pentru funcția de chestor, pe domnul deputat Ionel Palăr.

Subsemnatul, deputat George Scutaru, își menține funcția de lider al Grupului parlamentar liberal, iar ca vicelideri, colegii noștri, domnul deputat Victor Paul Dobre, domnul deputat Corneliu- Mugurel Cozmanciuc, domnul deputat Mircea Roșca, domnul deputat Nechita-Stelian Dolha, domnul deputat Ionuț Stroe, domnul deputat Răzvan Mironescu, doamna deputat Raluca Surdu, domnul deputat Horia Cristian, domnul deputat Laurențiu Roșca Țigăeru și doamna deputat Alina Gorghiu, iar pentru funcția de secretar, Grupul liberal i-a nominalizat pe domnii deputați Virgil Guran și Mircea Dolha.

Pentru Comisia de numărare a voturilor, domnul deputat Virgil Guran este nominalizarea noastră.

Vă mulțumesc și vă urez o sesiune cât mai fructuoasă.

Grupul Partidului Național Liberal are 100 de membri.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc.

Grupul parlamentar al PDL. Domnul deputat Tinel Gheorghe.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Tinel Gheorghe:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Ne alăturăm și noi celor care de la această tribună au transmis condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea unui coleg drag nouă.

Nu știu cum se face că parcă nu mai reușim să stăvilim astfel de evenimente tragice și aș vrea să depășim acest moment.

Dacă celelalte grupuri și-au nominalizat reprezentanții în conducerea Biroului permanent al Camerei și în conducerea grupurilor, Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal anunță că pentru funcția de vicepreședinte îl menține pe domnul Ioan Oltean; pentru funcția de chestor, pe domnul Ioan Balan; pentru conducerea grupului: lider, subsemnatul, vicelideri, doamna Claudia Boghicevici, doamna Andreea Paul și domnul Alexandru Nazare, iar pentru postul de secretar, domnul Dan-Cristian Popescu.

Pentru Comisia de numărare a voturilor, domnul Gheorghe Udriște.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu există modificări de...

Bun. Mergem mai departe.

Grupul parlamentar al PP-DD. Domnul deputat Daniel Fenechiu.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Și Grupul parlamentar al Partidului Poporului - Dan Diaconescu își exprimă mâhnirea față de trecerea în neființă a colegului nostru Grosaru.

Ne-am fi dorit să ne urăm la mulți ani în această primă ședință, nu să discutăm despre trecerea în neființă a unui coleg, însă așa este viața, uneori crudă, din păcate.

În ceea ce privește anunțul pe care am să-l fac este că Grupul parlamentar al PP-DD își menține nominalizarea anterioară, în sensul că pentru secretar al Camerei Deputaților îl propune pe domnul deputat Diaconu Adrian-Nicolae, conducerea Grupului parlamentar al PP-DD: este lider persoana vorbitorului, adică Fenechiu Daniel; vicelideri: Adam Luminița-Pachel, Caloianu Mario-Ernest și Ciuhodaru Tudor. Secretar al grupului este doamna deputat Mincă Liliana.

În ceea ce privește Comisia de numărare, Grupul PP-DD îl nominalizează pe domnul deputat Deaconu Mihai.

Vă mulțumesc

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat.

Grupul parlamentar al Partidului Conservator. Domnul deputat Bogdan Ciucă.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Domnule președinte,

Domnilor colegi,

Atât în numele colegilor mei din Grupul parlamentar al Partidului Conservator, cât și în numele colegilor din Comisia juridică ne exprimăm regretul pentru pierderea bunului nostru coleg și prieten Mircea Grosaru.

În ceea ce privește comunicarea din partea grupului cu privire la nominalizări, lider de grup: Ciucă Liviu-Bogdan; vicelider: Moldovan Ioan; secretar: Florea Damian.

Pentru Comisia de numărare: domnul Tănăsescu Claudiu.

Mulțumim.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Grupul parlamentar al UDMR. Domnul deputat Máté András-Levente.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Máté András-Levente:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

În numele grupului, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și, într-adevăr, colegul nostru Mircea Grosaru a fost un deputat de excepție cu care am putut lucra atât în comisie, cât și în Camera Deputaților.

În ceea ce privește componența grupului, nu este nicio schimbare, ca număr.

Pentru funcția de secretar al grupului a rămas colegul nostru Molnar Zsolt; funcția de vicelider: Márton Árpád și Szabó Ödön; pentru funcția de chestor îl propunem din nou pe domnul deputat Seres Dénes, iar pentru funcția de lider am rămas subsemnatul, Máté András-Levente.

Pentru Comisia de numărare a voturilor îl propunem pe domnul deputat Bónis István.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul deputat Varujan Pambuccian, Grupul minorităților naționale.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Varujan Pambuccian:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Din păcate, nu pot să spun fraza pe care o spun de obicei la începutul unei sesiuni parlamentare, pentru că în structura și numerică grupului nostru a intervenit o schimbare, am rămas 17.

Și în conducerea grupului a intervenit o schimbare, pentru că Mircea era secretar al grupului.

Nu a intervenit nicio schimbare în ceea ce privește propunerea noastră pentru secretarul Camerei Deputaților, este în continuare domnul Niculae Mircovici.

În ceea ce privește conducerea grupului, lider Varujan Pambuccian, vicelider Ovidiu Ganț, vicelider Adrian Merka, secretar Varol Amet.

Am lăsat celălalt post de secretar neocupat, la fel cum am fi lăsat și locul pentru Comisia de numărare a voturilor, unde tot Mircea era, dar știm că nu putem să facem lucrul acesta, așa că-l nominalizăm pe domnul Amet Varol.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Ca urmare a propunerilor nominale făcute de grupurile politice parlamentare, lista candidaților pe funcții pentru Biroul permanent este următoarea: domnul Viorel Hrebenciuc, domnul Miron Tudor Mitrea, domnul Dan-Ștefan Motreanu și domnul Ioan Oltean pentru funcțiile de vicepreședinți.

Domnii deputați Eugen Nicolicea, Cristian Buican, Adrian-Nicolae Diaconu și Niculae Mircovici pentru funcția de secretari.

Și domnii deputați Mircea-Gheorghe Drăghici, Ionel Palăr, Ioan Balan și Seres Dénes pentru funcțiile de chestori.

Dacă sunt comentarii în legătură cu aceste chestiuni? Nu. Bun.

Știți că votul se dă prin vot secret cu bile.

Au fost propuși pentru Comisia de numărare și validare a voturilor următorii colegi: domnul deputat Solomon, domnul deputat Guran, domnul deputat Udriște, domnul deputat Deaconu.

Domnul Ciucă, pe cine ați nominalizat? Domnul Tănăsescu?

Domnul Tănăsescu Andrei, domnul Bónis István și domnul Amet Varol.

Dacă sunt comentarii în legătură cu propunerile nominale pentru Comisia de numărare și validare a voturilor? Dacă nu, vă rog frumos să vă pregătiți cartelele. La Comisia de validare.

Să înceapă votul.

 
Video in format Flash/IOS  

Vă mulțumesc.

250 de voturi pentru, zero abțineri, zero voturi împotrivă.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din Grupul parlamentar al PDL a doamnei deputat Elena Gabriela Udrea.

Înainte de a trece la exprimarea votului pentru alegerea vicepreședinților, chestorilor și secretarilor, îi dau cuvântul doamnei deputat.

Doamna deputat Elena Udrea, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Doamna Elena Gabriela Udrea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Dați-mi voie, dragi colegi, ca, în nume personal, să-mi exprim și eu regretul față de plecarea tristă dintre noi a colegului Grosaru Mircea și să transmit condoleanțe familiei.

Am luat cuvântul pentru a vă anunța că, începând cu data de astăzi, 3 februarie 2014, am demisionat din Grupul parlamentar al PDL, pentru că m-am înscris în Partidul Mișcarea Populară.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamnă deputat, în conformitate cu prevederile Regulamentului și ale Statutului, ați devenit deputat neafiliat. Unde v-ați înscris este o chestiune personală.

Vă mulțumesc foarte mult.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Petru Movilă.

Domnul deputat Petru Movilă.

Deci, vă reamintesc că art.33 din Statutul deputaților și al senatorilor e lege organică. Alin.(4): "Deputații sau senatorii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte în conformitate cu prevederile alin.(1) - adică atunci când au fost aleși în Camera Deputaților și au depus jurământul - devin deputați sau senatori neafiliați dacă nu se afiliază unui grup politic parlamentar." Deputații și senatorii rămași neafiliați nu își pot constitui grupuri parlamentare.

Domnule deputat Petru Movilă, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Petru Movilă:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Doresc să vă informez că, începând de astăzi, demisionez din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL, acționând în continuare ca deputat independent neafiliat politic.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult, domnul deputat Petru Movilă.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Florin Aurelian Popescu.

Domnule deputat, aveți cuvânt.

Până luați dumneavoastră cuvântul, dați-mi voie să mai citesc două documente transmise către Biroul permanent.

Domnul deputat Florin Aurelian Popescu, deputat în Parlamentul României, demisionează din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților și devine deputat neafiliat.

Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din PDL a domnului deputat Florian Daniel Geantă.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Florian Daniel Geantă:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Vă aduc la cunoștință că, începând de astăzi, 3 februarie, demisionez din Partidul Democrat Liberal și voi acționa în continuare ca deputat independent.

Vă anunț că m-am înscris în Partidul Mișcarea Populară.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Adrian Gurzău.

Dați-mi voie să mai citesc un document.

Domnul deputat Adrian Gurzău, Circumscripția electorală nr.13, Colegiul uninominal nr.4, Cluj-Napoca...

Domnule deputat, poftiți!

...demisionează din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL, devine și dânsul deputat neafiliat.

Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Florin Mihail Secară.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Florin Mihail Secară:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Prin prezenta, doresc să vă aduc la cunoștință că, începând cu data de astăzi, 3 februarie, demisionez din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL, acționând în continuare ca deputat neafiliat.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Doamnă deputat, aveți cuvântul.

O să-l rog frumos și pe domnul deputat Movilă să-mi aducă și documentul în scris. Vă rog frumos. L-ați băgat în buzunarul din partea stângă. Am înțeles că sunteți de dreapta. Trebuia să-l băgați în buzunarul din dreapta. Și am să vă rog frumos, dacă se poate, să-l lăsați.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din Grupul parlamentar al PDL a doamnei deputat Camelia-Margareta Bogdănici.

Doamna deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Doamna Camelia-Margareta Bogdănici:

Bună ziua!

Stimate domnule președinte,

Multă sănătate, dragi colegi!

Prin prezenta doresc să vă aduc la cunoștință că am demisionat din Grupul parlamentar al PDL și sunt deputat independent, pentru că m-am înscris la Partidul Mișcarea Populară.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă mulțumesc foarte mult, doamnă deputat.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Florin Gheorghe.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Florin Gheorghe:

Mulțumesc, domnule președinte.

Vă aduc la cunoștință că, începând cu data de astăzi, 3 februarie, demisionez din calitatea de membru al Grupului PDL și voi activa ca deputat independent.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind demisia din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL a domnului deputat Dragoș-Ionel Gunia.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Dragoș-Ionel Gunia:

Domnule președinte,

Prin prezenta, doresc să vă aduc la cunoștință că, începând cu data de 3 februarie 2014, demisionez din calitatea de membru al Grupului parlamentar al PDL, acționând în continuare ca deputat independent în Parlamentul României.

Vă mulțumesc și vă asigur, domnule președinte, de expresia deosebitei mele considerații.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, asemenea și eu, domnule deputat, vă urez un an foarte bine.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind activarea ca independent a domnului deputat Theodor Paleologu.

Domnul deputat Paleologu, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Theodor Paleologu:

Mulțumesc.

Și eu voi activa ca deputat independent, neafiliat.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat, vă urez o zi frumoasă și un an bun.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Doamnelor și domnilor colegi,

Continuăm. Vă reamintesc că, potrivit Regulamentului, art.23 lista candidaților propuși pentru funcțiile din Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile.

Acum, dați-mi voie, în câteva minute, să vă reamintesc și art.126 din Regulamentul Camerei. Votul cu bile se desfășoară - după cum știți - fiecare deputat primește de la secretar câte două bile, una albă, una neagră, de la chestori mai bine-zis, care vor fi introduse în cele două urne pe care le avem în față. Bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă votul pentru lista de candidați, iar bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în una neagră înseamnă vot contra listei.

Ambele bile introduse în aceeași urnă de vot înseamnă vot nul.

Domnii chestori, Palăr și domnul Motreanu, domnul Seres Dénes... un coleg, un chestor, haideți, vă rog frumos.

Și înmânarea bilelor se face de către chestori pe baza apelului nominal.

Domnul deputat Mircovici va citi apelul nominal. Îl invit la microfon pe domnul deputat.

Domnii miniștri, o să-i rog frumos prima dată pe miniștri. Doamna Grapini este prezentă.

Domnul deputat Mircovici, vă rog frumos să începeți cu doamna ministru Grapini.

Video in format Flash/IOS  

Domnul Niculae Mircovici:

Domnule președinte,

Încep cu membrii Guvernului.

Doamna Maria Grapini - prezentă
Domnul Viorel Hrebenciuc - prezent
Adam Ioan - prezent

Vă rog din suflet, întrucât s-au schimbat un pic pozițiile în bănci și mi-e un pic mai greu să vă identific, în momentul în care vă apelez, spuneți prezent, vă rog, ca să meargă treaba mai repede.

Adam Luminița-Pachel - prezentă
Adăscăliței Constantin - prezent
Alexe Costel - absent
Alexe Florin-Alexandru - prezent
Almăjanu Marin - prezent
Amet Varol - prezent
Anastase Roberta Alma - absentă
Andea Petru - prezent
Andronache Gabriel - prezent
Anghel Gabriela-Lola - prezentă
Antal István - prezent
Anton Marin - prezent
Anușca Roxana-Florentina - absentă
Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă
Arsene Ionel - prezent
Avram Constantin - prezent
Avram Marian - prezent
Axente Ioan - prezent
Babuș Radu - prezent
Balan Ioan - prezent
Baltă Mihai - prezent
Băișanu Ștefan-Alexandru - prezent
Bălan Ion - prezent
Bănicioiu Nicolae - absent
Bărbulescu Daniel-Ionuț - absent
Bejinariu Eugen - prezent
Benga Ioan - prezent
Berci Vasile - prezent
Birchall Ana - prezentă
Blăjuț Viorel-Ionel - prezent
Blănariu Valentin - prezent
Bleotu Vasile - prezent
Boboc Valentin Gabriel - prezent
Bode Lucian Nicolae - prezent
Bogdan Gheorghe-Dănuț - absent
Bogdănici Camelia-Margareta - prezentă
Boghicevici Claudia - prezentă
Bónis István - prezent
Borbély László - prezent
Bordeianu Dan - prezent
Bot Octavian - absent
Bucur Constantin-Alin - absent
Bucura-Oprescu Simona - prezentă
Budurescu Daniel-Stamate - prezent
Buican Cristian - prezent
Buicu Corneliu-Florin - prezent
Burlacu Ștefan - prezent
Calimente Mihăiță - absent
Caloianu Mario-Ernest - prezent
Calotă Florică Ică - prezent
Canacheu Costică - prezent
Cazan Mircea-Vasile - absent
Călin Ion - prezent
Căprar Dorel-Gheorghe - prezent
Cătăniciu Steluța-Gustica - prezentă
Cernea Remus-Florinel - prezent
Chebac Eugen - prezent
Cherecheș Florica - prezentă
Chiriță Dumitru - prezent
Chirteș Ioan-Cristian - prezent
Chirvăsuță Laurențiu - prezent
Chițoiu Daniel - absent
Cioată Cezar - prezent
Ciobanu Gheorghe - prezent
Ciobanu Liliana - prezentă
Ciocan Dan - prezent
Ciofu Tamara-Dorina - prezentă
Ciolacu Ion-Marcel - prezent
Ciubotaru Lucian-Manuel - prezent
Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
Ciuhodaru Tudor - prezent
Ciurariu Florin - prezent
Cocei Erland - prezent
Codîrlă Liviu - prezent
Coman Gheorghe - absent
Comșa Cornel-George - prezent
Condurățeanu Andrei-Răzvan - prezent
Constantin Daniel - absent
Cosma Vlad-Alexandru - prezent
Costin Gheorghe - prezent
Covaci Dorel - prezent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - prezent
Crăciunescu Grigore - prezent
Cristea Aurelia - prezentă
Cristea Victor - prezent
Cristian Horia - prezent
Cseke Attila-Zoltán - prezent
Culețu Dănuț - prezent
Cupă Ion - prezent
Cupșa Ioan - prezent
Daea Petre - prezent
Dalca Ștefan-Petru - prezent
Dascălu Constantin - prezent
Deaconu Mihai - prezent
Delureanu Virgil - prezent
Diaconu Adrian-Nicolae - prezent
Diaconu Mihai-Bogdan - absent
Dima Toader - prezent
Diniță Ion - prezent
Dîrzu Ioan - prezent
Doboș Anton - prezent
Dobre Mircea-Titus - prezent
Dobre Victor Paul - prezent
Dobrinescu Traian - prezent
Dolha Mircea - prezent
Dolha Nechita-Stelian - prezent
Dolineaschi Andrei - absent
Donțu Mihai-Aurel - prezent
Dragnea Nicolae-Liviu - absent
Voicu Mihai - prezent
Dragomir Gheorghe - prezent
Dragomir Maria - prezentă
Dragomir Viorel Marian - prezent
Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
Drăghici Sonia-Maria - prezentă
Drăgușanu Vasile-Cătălin - prezent
Dumbrăvanu Paul - prezent
Dumitrache Ileana Cristina - absentă
Dumitru Georgică - prezent
Dumitru Ioana-Jenica - prezentă
Dumitru Ovidiu-Ioan - prezent
Dușa Mircea - absent
Emacu Gheorghe - prezent
Enache Marian - prezent
Enea Constantin-Cosmin - absent
Eparu Ion - prezent
Erdei Dolóczki István - prezent
Fejér László-Ődőn - prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel - prezent
Firczak Gheorghe - prezent
Florea Damian - absent
Florea Daniel - prezent
Fonta Nuțu - absent
Frăticiu Gheorghe - prezent
Galan Constantin - prezent
Ganț Ovidiu Victor - prezent
Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
Găină Mihăiță - absent
Geantă Florian Daniel - absent
Gerea Andrei Dominic - absent
Gheorghe Florin - absent
Gheorghe Tinel - prezent
Ghera Giureci-Slobodan - prezent
Ghiță Sebastian-Aurelian - absent
Ghiveciu Marian - prezent
Gireadă Dumitru Verginel - prezent
Giurescu Dinu - absent
Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
Grama Horia - prezent

Grapini Maria a fost prezentă, a votat.

Grecea Maria - prezentă
Grindeanu Sorin Mihai - prezent
Gudu Vasile - prezent
Gunia Dragoș-Ionel - prezent
Guran Virgil - prezent
Gurzău Adrian - prezent
Gust Băloșin Florentin - prezent
Gvozdenovici Slavomir - prezent
Harbuz Liviu - prezent
Hărău Eleonora-Carmen - prezentă
Holban Titi - prezent
Horga Vasile - prezent
Hrebenciuc Viorel - prezent
Hulea Ioan - prezent
Iacoban Sorin-Avram - prezent
Iacob Ridzi Monica Maria - absentă
Ialomițianu Gheorghe - prezent
Iancu Iulian - prezent
Iane Daniel - prezent
Iane Ovidiu-Cristian - prezent
Ibram Iusein - prezent
Ignat Miron - prezent
Iliuță Vasile - absent
Intotero Natalia-Elena - prezentă
Ionescu Aurelian - prezent
Ionescu George - prezent
Iordache Florin - prezent
Irimie Vicențiu-Mircea - prezent
Iriza Scarlat - prezent
Ispir Raluca-Cristina - prezentă
Itu Cornel - prezent
Kelemen Atilla-Béla-László - prezent
Kelemen Hunor - prezent
Kerekes Károly - prezent
Kereskényi Gábor - prezent
Khraibani Camelia - prezentă
Korodi Attila - prezent
Laza-Matiuța Liviu - prezent
Longher Ghervazen - prezent
Lubanovici Mircea - absent
Lupu Mihai - prezent
Man Mircea - prezent
Manda Iulian Claudiu - prezent
Manea Victor-Gheorghe - absent
Manolache Marius - prezent
Manolescu Oana - absentă
Marcoci Vlad - prezent
Marcu Nicu - prezent
Marcu Viorica - prezentă
Marian Ion Cristinel - absent
Marin Gheorghe - prezent
Markó Attila-Gabor - prezent
Marocico Ion - prezent
Martin Eduard-Stelian - prezent
Márton Árpád-Francisc - prezent
Máté András-Levente - prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei - prezent
Mazilu Constantin - prezent
Măduța Flavius-Luigi - prezent
Melinte Ion - prezent
Merka Adrian-Miroslav - prezent
Mihai Aurelian - prezent
Mihăilă Ioan - absent
Mihăilescu Ion-Bogdan - prezent
Militaru Lucian - prezent
Mincă Liliana - prezentă
Mircovici Niculae - prezent
Mironescu Răzvan Horia - prezent
Mitrea Manuela - prezentă
Mitrea Miron Tudor - prezent
Mîrza Gavril - prezent
Mocanu Adrian - absent
Mocanu Vasile - prezent
Mocioalcă Ion - prezent
Mocioi Niculina - prezentă
Moisii Constantin - prezent
Moldovan Carmen Ileana - prezentă
Moldovan Ioan - prezent
Moldovan Iosif - prezent
Molnar Zsolt - prezent
Motreanu Dan-Ștefan - prezent
Moț Constantin-Stelian-Emil - absent
Movilă Petru - prezent
Muntean Mircia - absent
Munteanu Ioan - prezent
Murgu Neagu - prezent
Nassar Rodica - prezentă
Nazare Alexandru - prezent
Neacșu Marian - prezent
Necula Cosmin - prezent
Negruț Clement - prezent
Negruț Cornelia - prezentă
Nețoiu Gheorghe - absent
Nica Dan - absent
Nica Nicolae-Ciprian - absent
Nichita Cristina - prezentă
Nicoară Romeo Florin - prezent
Nicolae Alexandri - prezent
Nicolae Florian - prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen - absent
Nicolescu Theodor-Cătălin - prezent
Nicolicea Eugen - prezent
Niculae Aurel - prezent
Niculescu Dumitru - prezent
Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - absentă
Nistor Gheorghe-Vlad - prezent
Nistor Laurențiu - prezent
Nistor Marioara - prezentă
Niță Constantin - absent
Niță Emil - prezent
Nosa Iuliu - prezent
Oajdea Vasile Daniel - prezent
Ochi Ion - prezent
Oltean Ioan - prezent
Orban Ludovic - absent
Oros Nechita-Adrian - absent
Palașcă Viorel - prezent
Palăr Ionel - prezent
Paleologu Theodor - prezent
Pambuccian Varujan - prezent
Pană Adriana-Doina - absentă
Pardău Dumitru - prezent
Paul Maria-Andreea - prezentă
Păun Nicolae - prezent
Pârgaru Ion - prezent
Pâslaru Florin-Costin - prezent
Peia Ninel - prezent
Petrache Adrian-Alin - absent
Petrea Dorin Silviu - prezent
Gheorghe Florin- prezent
Geantă Florian Daniel- prezent
Petrescu Petre - prezent
Petric Octavian - absent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea - absent
Plumb Rovana - absentă
Pocora Cristina-Ancuța - prezent
Podașcă Gabriela-Maria - prezentă
Ponta Victor-Viorel - absent
Pop Georgian - prezent
Popa Octavian-Marius - prezent
Popa Radu Mihai - prezent
Popeangă Vasile - prezent
Popescu Dan-Cristian - prezent
Popescu Dumitru-Iulian - prezent
Popescu Florin Aurelian - absent
Popoviciu Alin Augustin Florin - absent
Potor Călin - prezent
Preda Cezar-Florin - absent
Pușcaș Iacob - prezent
Raețchi Ovidiu Alexandru - prezent
Răducanu Ion - prezent
Rădulescu Cătălin-Marian - prezent
Rădulescu Constantin - prezent
Rădulescu Romeo - absent
Rățoi Neculai - prezent
Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
Rizea Cristian - prezent
Roman Cristian-Constantin - prezent
Roman Gheorghe - absent
Roman Ioan Sorin - prezent
Roman Petre - absent
Roman Victor - prezent
Roșca Lucreția - prezentă
Roșca Mircea - prezent
Rotaru Răzvan - absent
Rusu Valentin - absent
Sava Andrei-Valentin - prezent
Sămărtinean Cornel-Mircea - prezent
Săpunaru Nini - prezent
Săvoiu Ionuț-Cristian - prezent
Scarlat George - prezent
Schelean Valeria-Diana - absent
Scutaru Adrian George - prezent
Secară Florin Mihail - prezent
Sefer Cristian-George - prezent
Seres Dénes - prezent
Simedru Dan Coriolan - absent
Simionescu Adrian Constantin - absent
Smarandache Miron Alexandru - prezent
Solomon Adrian - prezent
Stan Ioan - prezent
Stan Ion - absent
Stanciu Anghel - prezent
Stanciu Zisu - absent
Stancu Ionel - prezent
Stativă Irinel Ioan - prezent
Stănescu Alexandru - absent
Stănișoară Mihai - absent
Steriu Valeriu-Andrei - prezent
Stoica Mihaela - prezentă
Stoica Ștefan-Bucur - prezent
Stragea Sorin Constantin - prezent
Stroe Ionuț-Marian - prezent
Stroe Radu - prezent
Sturzu Mihai-Răzvan - prezent
Suciu Vasile-Daniel - absent
Surdu Raluca - prezentă
Surugiu Iulian-Radu - prezent
Szabó Ödön - absent
Șcheau Ion - prezent
Șimon Gheorghe - prezent
Șoptică Costel - prezent
Șova Lucian - prezent
Ștefan Viorel - absent
Ștefănescu Elena Cătălina - prezentă
Știrbu Gigel-Sorinel - prezent
Tabugan Ion - prezent
Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
Tararache Mihai - absent
Tămâian Ioan - prezent
Tănase Răzvan-Ionuț - prezent
Tănăsescu Claudiu-Andrei - prezent
Tătaru Florin-Cristian - prezent
Teju Sorin - prezent
Teodorescu Cătălin-Florin - prezent
Teodorescu Ioan Viorel - prezent
Thuma Hubert Petru Ștefan - prezent
Tiuch Cătălin - prezent
Tîlvăr Angel - prezent
Toader Mircea-Nicu - prezent
Tocuț Dan-Laurențiu - prezent
Tomac Eugen - absent
Traicu Rodin - prezent
Tudorache Daniel - prezent
Tudorie Violeta - absentă
Tudose Mihai - prezent
Turcan Raluca - prezentă
Tușa Adriana Diana - absentă
Țigăeru Roșca Laurențiu - prezent
Țîmpău Radu Bogdan - prezent
Udrea Elena Gabriela - prezentă
Udriște Gheorghe - prezent
Uioreanu Elena-Ramona - prezentă
Urcan Ionaș-Florin - prezent
Uricec Eugen Constantin - prezent
Ursărescu Dorinel - prezent
Vainer Aurel - prezent
Varga Lucia-Ana - absentă
Varga Vasile - prezent
Vasilică Radu Costin - prezent
Vizitiu Sergiu-Constantin - prezent
Vladu Iulian - prezent
Vlase Petru Gabriel - prezent
Vlădoiu Aurel - prezent
Voicu Mădălin-Ștefan - prezent
Voicu Mihai Alexandru - prezent
Vreme Valerian - prezent
Vulpescu Ioan - prezent
Weber Mihai - absent
Zaharcu Neviser - absent
Zamfir Daniel-Cătălin - absent
Zgonea Valeriu Ștefan - prezent
Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
Zlati Radu - prezent

Revin pentru cei care dintr-un anumit motiv nu au fost prezenți la momentul votului, vă rog să veniți în față cei care sunteți în situația aceasta.

Domnul Muntean Mircia - prezent

Dacă mai este cineva care... vă rog să votați cei care ați fost apelați... numai o secundă.

Bogdănici Camelia-Margareta - prezentă
Manea Victor-Gheorghe - prezent
Muntean Mircia - prezent

Mai este cineva? Nu. Mulțumesc.

Domnule președinte, am terminat.

 
     

După pauză

 
     

În continuare, ședința a fost condusă de domnul deputat Miron Tudor Mitrea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asistat de domnii deputați Eugen Nicolicea și Niculae Mircovici, secretari ai Camerei Deputaților.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Rog președintele comisiei de numărare să prezinte rezultatul.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Adrian Solomon:

Doamnelor și domnilor colegi,

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către Camera Deputaților prin vot secret cu bile asupra listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților, pentru prima sesiune ordinară a Camerei Deputaților din anul 2014, până la începerea celei de-a doua sesiuni ordinare, Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat următoarele:

Numărul total al deputaților - 405.

Numărul deputaților prezenți - 267.

Numărul total de voturi exprimate - 267.

Numărul total de voturi anulate - 0.

Numărul de voturi valabil exprimate - 267, din care pentru listă - 259, voturi contra listei - 8.

Ca urmare a faptului că din totalul de 405 deputați au fost prezenți 267, din care și-au exprimat votul 267, iar din acest număr 259 au votat pentru lista candidaților propuși, Comisia pentru numărarea și validarea voturilor a constatat că este întrunită majoritatea voturilor necesară aprobării listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților astfel:

Vicepreședinți: Viorel Hrebenciuc - Grupul parlamentar al PSD, Miron Tudor Mitrea - Grupul parlamentar al PSD, Dan-Ștefan Motreanu - Grupul parlamentar al PNL, Ioan Oltean - Grupul parlamentar al PDL.

Secretari: Eugen Nicolicea - Grupul parlamentar al PSD, Cristian Buican - Grupul parlamentar al PNL, Adrian-Nicolae Diaconu - Grupul parlamentar al PP-DD, Niculae Mircovici - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Chestori: Mircea-Gheorghe Drăghici - Grupul parlamentar al PSD, Ionel Palăr - Grupul parlamentar al PNL, Ioan Balan - Grupul parlamentar al PDL, Seres Dénes - Grupul parlamentar al UDMR.

Încheiat astăzi, în 3 februarie 2014.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS  

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Mulțumesc, domnule președinte al comisiei.

Declar închisă ședința noastră de astăzi, anunțându-vă că mâine dimineață la ora 8,30 începem cu declarații politice, la ora 10 dezbaterea problemelor de pe ordinea de zi.

Vă mulțumesc.

O seară bună!

 
     

Ședința s-a încheiat la ora 18,00.

 
     

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 22 iunie 2018, 12:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro