Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 09-12-2014

Ședința Camerei Deputaților din 9 decembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.23 Mircea Dolha - declarație politică: "Aștept cu maxim interes ca în Proiectul pentru Legea bugetului de stat pe 2015 să fie incluse și proiectele atât de necesare pentru municipiul Baia Mare";

   

Domnul Ioan Oltean:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

A fost deputatul Ion Bălan, din partea Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Ultimul vorbitor, domnul Mircea Dolha, din partea Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Domnule deputat, aveți cuvântul. O să te rog să sintetizezi pentru că deja am depășit timpul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mircea Dolha:

Partidul Național Liberal, domnule președinte.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Oltean:

Partidul Național Liberal. Nu așa am spus?

Video in format Flash/IOS

Domnul Mircea Dolha:

Nu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Oltean:

Vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mircea Dolha:

Aștept cu maxim interes ca în Proiectul pentru Legea bugetului de stat pe 2015 să fie incluse și proiectele atât de necesare pentru municipiul Baia Mare.

În doar câteva zile, când Guvernul condus de Victor Ponta va trimite în Parlamentul României proiectul pentru Legea bugetului de stat pe 2015, se va vedea dacă toate promisiunile electorale făcute băimărenilor de către primarul municipiului Baia Mare au o susținere reală sau nu beneficiază de niciun fel de sprijin guvernamental și suport și au reprezentat decât gogoși servite cetățenilor în campania electorală.

Blocurile sociale, drumul de centură al orașului, proiectul de realizare a unui complex sportiv național, reabilitarea gării CFR și terminând cu Masterplanul pe transport, care prevede investiții serioase în infrastructura rutieră și feroviară a județului Maramureș, acestea sunt doar câteva dintre promisiunile deșarte cu care primarul Cătălin Cherecheș a încercat să cumpere voturile cetățenilor în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Din păcate pentru edilul-șef al orașului, nimeni nu a crezut și nu a căzut în capcana minciunilor sale, alegând, în schimb, să susțină un președinte care a dovedit că-și poate duce la final proiectele, care a avut reușite și care dorește să schimbe din temelii un sistem corupt, să respecte și să pună pe primul plan cetățeanul.

Mi-ar părea rău să constat că Legea bugetului de stat pe 2015 demască jocurile politice murdare din Baia Mare, arătând evidentul, adică faptul că Guvernul Ponta nu a sprijinit niciodată proiectele din regiune, din Baia Mare și județul Maramureș, și că astfel nu o va face nici de acum încolo, ignorând mai departe proiectele de investiții de care are nevoie orașul și județul nostru.

Dacă se întâmplă acest lucru, și sper cu adevărat să nu se întâmple, în calitate de deputat ales în Baia Mare, nu voi lăsa rivalitățile politice să ia locul conștiinței, responsabilității și bunului-simț. Îmi voi face datoria față de băimăreni și voi depune amendamente la Legea bugetului de stat pe 2015 pentru a solicita Parlamentului României să completeze schema bugetară pe anul viitor cu sumele necesare pentru investițiile atât de necesare în Baia Mare și Maramureș.

Fac un apel la solidaritate și la simț al onoarei și îi invit pe toți parlamentarii din Maramureș, indiferent de culoarea politică, să îmi urmeze exemplul și să susțină la rândul lor amendamente prin care zona noastră are o șansă să se dezvolte și să ofere oamenilor șansa la o viață mai bună, la locuri de muncă, infrastructură modernă și standarde europene de trai.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.