Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 09-12-2014

Ședința Camerei Deputaților din 9 decembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.108 Nechita-Stelian Dolha - declarație politică intitulată "Pseudoguvernarea cu bufonul rămas pe scenă și cu frății în loc de partide";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Nechita-Stelian Dolha:

"Pseudoguvernarea cu bufonul rămas pe scenă și cu frății în loc de partide"

Victor Ponta a ajuns un produs complet expirat în acest moment. Și-a pierdut orice valoare politică odată cu votul din 16 noiembrie. Orice om cu un dram de demnitate ar fi plecat acasă imediat după ce i s-a administrat o lecție atât de categorică.

Nu și Victor Ponta. El este gata să plătească orice preț, doar să-l mai păsuim puțin: dimineața își pune cenușă în cap, se autoflagelează în fel și chip, se căiește că a fost arogant, de parcă e la spovedanie, iar seara face pe Don Quijotele luptei anticorupție, anunțând, tocmai el, protectorul corupților, reforma clasei politice PSD-iste.

Că e expirat politic o știm nu doar noi, o știe toată suflarea și o înțelege cât se poate de explicit și PSD-ul. Doar el nu vrea să priceapă ce i se întâmplă și-și prelungește inutil agonia, croșetând un fantomatic Guvern Ponta 4.

Că a devenit din președinte al PSD nimic mai mult decât scheletul lor din dulap ar fi însă strict problema partidului încă aflat la guvernare. Dacă vor să se ducă la fund cu pietroiul în brațe, nimeni nu-i poate opri.

Problema este însă a noastră, a tuturor, de vreme ce acest om se află încă la butoanele guvernării, reprezintă statul român, tratează cu FMI-ul, în condițiile în care toți ceilalți cu care negociază știu mai bine decât noi că nu mai e un partener, ci o proiecție, o hologramă cu minutele numărate.

Apoi, acest om croiește alături de o echipă descalificată de mult bugetul anului 2015 și, culmea aroganței, își permite să se joace de-a remanierea guvernamentală când, politic, el e doar o umbră.

Și pentru ca mascarada să fie completă, își ia alături de el un grup de interese care s-a autointitulat PLR. Nu e partid, nu e nici SRL, e cel mult o frăție, o grupare de indivizi care vrea, pe persoană fizică, chiar și pentru iluzia unei clipe, o parte din halca guvernării. Și cu acest simulacru de guvern își imaginează că vom intra în 2015 și, eventual, că va supraviețui cumva politic.

Toate acestea sunt doar iluzii. Timpul politic al acestui premier, probabil unul dintre cei mai caricaturali pe care i-a avut România vreodată, nu se mai măsoară nici măcar în săptămâni, poate nici în zile.