Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 17-03-2015

Ședința Camerei Deputaților din 17 martie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.89 Daniel Tudorache - declarație politică intitulată "Moțiunea PNL, respinsă de deputați";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Daniel Tudorache:

"Moțiunea PNL, respinsă de deputați"

Miercuri, 11 martie, moțiunea simplă "Fondurile europene în guvernarea PSD - între Făt-Frumos și fata morgana", depusă de către membrii Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților a fost dezbătută de către parlamentari.

Prin depunerea acestei moțiuni am asistat la un spectacol ieftin al opoziției care nu a făcut nimic altceva decât să arate cu degetul și să batjocorească munca unor oameni într-un domeniu important în care ei au reușit să facă performanța în a dezamăgi.

Am putut vedea cum se utilizează în scopuri greșite o moțiune, am putut vedea cum i se fură sensul real de instrument de amendare și corectare a unei situații delicate la nivel politic.

Prin depunerea acestei moțiuni, colegii de la PNL au transformat moțiunea într-un instrument de împroșcat noroi.

Trebuie să fim onești și să apreciem cu adevărat faptul că în ceea ce privește atragerea fondurilor europene am evoluat vizibil și s-au adus rezultate concrete pe masă și nicidecum vorbe goale și promisiuni deșarte.

Aș putea spune că ne-am detașat de conducerea defectuoasă a unui domeniu foarte important și, spre deosebire de unii dintre colegii din Parlament care au avut frâiele puterii la un moment dat, am asistat la livrarea de soluții și rezultat în conformitate cu așteptările pe care cetățenii acestei țări le aveau de la noi.

O astfel de evoluție pozitivă nu poate fi pur și simplu anulată printr-un text de moțiune menit să defăimeze și să aducă în atenție propuneri care au fost deja transpuse în practică.

În timp ce Ministerul Fondurilor Europene se pregătește să culeagă roadele unei rate de absorbție de 53%-54%, opoziția încearcă să neutralizeze orice urmă de lucru bine făcut în țara asta. Iar aceasta nu este o atitudine sănătoasă în materie de etică politică.

Aș vrea să mai spun că, pentru prima dată în mulți ani, guvernarea României este una de alianță și consens între mai multe partide, iar factorii de stres la acest nivel au dispărut în momentul în care am acceptat că trebuie să conlucrăm pentru binele comun. De aceea, moțiunea simplă depusă de PNL nu reprezintă nimic mai mult de o jignire adusă atât oamenilor care au lucrat împreună pentru obținerea rezultatelor pozitive de care ne bucurăm azi, dar și cetățenilor acestei țări care și-au pus încrederea în ei.