Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 17-03-2015

Ședința Camerei Deputaților din 17 martie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.104 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Cârpeli, ca de obicei!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Cârpeli, ca de obicei!"

Știți ce măsuri se vor lua după moartea unui nou pacient plimbat între spitale? Două cârpeli. Se va găsi, ca de fiecare dată, vreun acar Păun și se vor face noi protocoale menite să ascundă disfuncționalitățile majore din sistemul de urgență. Nu protocoalele lipsesc, ci un adevărat spital de urgență, monobloc, cu toate specialitățile incluse. Protocoale existau și înainte, pe vremea Spitalului de Urgență din Copou, atunci când avertizam că zeci de pacienții sunt direcționați aiurea, că așteaptă câte 8-10-12 ore prin alte spitale, riscând o evoluție nefavorabilă, complicații și chiar să moară, doar pentru a fi satisfăcute orgoliile din lumea medicală și a se bloca construcția noului spital de urgență.

Ca să nu mai audă aceste semnale de alarmă, politicienii și lacheii din lumea medicală au preferat să desființeze și primul spital de urgențe din viața ieșenilor și să ascundă mizeria organizatorică sub preș. Ne-au spus că vor drege, că vor organiza într-o structură obosită și pavilionară un alt sistem de urgență, dar nu ne-au spus că vom sta de la 2 până la 9 pentru a avea acces la consultații și nici că durata drumului până în sala de operații va depăși durata unui drum Iași-București.

Constat că pacienții se îngroapă în hârtii. Pe hârtie avem și spital de urgență și mărețe protocoale. Ca la Siutghiol și ca în Apuseni. În realitate există doar pacienți ce pot muri din cauza unui sistem de urgență plin de defecțiuni.

Nu mai putem aștepta ca Spitalul Regional de Urgență să devină o prioritate pentru guvernanți. Dacă nu vom face nimic, alți oameni vor muri stând cu orele prin săli de așteptare sau plimbați prin ploaie și prin frig printre pavilioane insalubre, vechi de secole.

Semnează și tu pentru construirea unui nou spital, pentru ieșeni, în special, dar de care vor beneficia toți moldovenii. Voi depune legea atunci când reușim să strângem 25000 de semnături.

Dacă Spitalul de Urgență nu începe să fie construit în acest an cu fonduri europene, vom mai putea lua în discuție abia din 2020 o asemenea investiție, în viitorul exercițiu financiar. Acum este momentul să insistăm. Împreună putem reuși.

Semnează și dă mai departe!