Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 31-03-2015

Ședința Camerei Deputaților din 31 martie 2015

2. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  2.67 Iulian Vladu - declarație politică: "ANAF a găsit, în sfârșit, «dușmanii» economiei românești - bătrânele care vând urzici în piață!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Iulian Vladu:

"ANAF a găsit, în sfârșit, «dușmanii» economiei românești - bătrânele care vând urzici în piață!"

Inspectorii ANAF au pornit războiul cu evaziunea fiscală. Nu este vorba despre marea evaziune, care înseamnă câteva zeci de procente din PIB-ul României, ci despre societăți care au doi, trei lei nebătuți în casă, despre bătrânele care vând urzici în piață sau despre o sticlă de băutură găsită în bucătărie, dar neînregistrată.

ANAF a identificat, în sfârșit, marii dușmani ai economiei românești, dușmani care trebuie închiși, executați, amendați cu zeci de mii de lei, doar-doar vor pune definitiv lacătele și își vor trimite acasă cei câțiva salariați care țin în viață tot sistemul de pensii, salarii ale bugetarilor, sănătate sau educație.

Pentru aceste succese, ANAF vrea laude și lauri - a înfrânt! S-a luat de piept cu micii comercianți, cu cei care oricum erau la limita subzistenței, cu cei care au traversat criza economică și au avut "nerușinarea" să supraviețuiască. Dacă atunci au reușit să rămână în picioare, acum trebuie să-i dărâmăm, în concepția excesivilor inspectori.

ANAF nu numai că se umple de ridicol cu asemenea acțiuni îndreptate împotriva bătrânelor din piețe și a micilor comercianți, dar reușește să distrugă lucrul cel mai important într-o societate - inițiativa privată. Acești mici comercianți, care astăzi au devenit ținte pentru niște inspectori care nu au înțeles încă de ce își încasează salariile de la buget, reprezintă baza și esența unei economii care se regenerează încet și sigur, a unei economii care învață să trăiască pe propriile picioare, în ciuda unui Guvern socialist care o vrea aservită.

Oamenii aceștia - umiliți și îngenuncheați de o instituție a statului care caută recunoaștere publică cu orice preț - muncesc, nu stau cu mâna întinsă la stat, nu au nevoie de ajutoarele sociale promise prin campanii de Victor Ponta și PSD, ei și-au luat viața în propriile mâini și dau, nu iau de la statul român, care nici măcar nu are bunul-simț să-i respecte.