Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 31-03-2015

Ședința Camerei Deputaților din 31 martie 2015

2. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  2.86 Neviser Zaharcu - declarație politică intitulată "PSD, ca pasărea Phoenix!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Doamna Neviser Zaharcu:

"PSD, ca pasărea Phoenix!"

Multă lume s-a grăbit să cânte prohodul Partidului Social Democrat după alegerile prezidențiale din toamna trecută. Gravă eroare! PSD a dovedit că a fost, este și va rămâne principala formațiune politică din România, iar lucrările recentului Consiliu național au demonstrat la maximum eficacitatea și puterea de regenerare de care suntem capabili, atât ca entitate, ca partid, cât și individual, prin fiecare membru în parte.

În acest context, este de remarcat faptul că președintele Victor Ponta a dat dovadă de maturitate politică, asumându-și eșecul din scrutinul pentru Cotroceni, un gest cu atât mai nobil cu cât, dacă am respecta adevărul absolut, fiecare dintre noi are o vină în deznodământul din noiembrie. Iată însă că primul-ministru a putut să treacă cu tărie și demnitate peste acest moment dificil, asigurând în continuare buna guvernare a țării și insuflându-ne nouă, membrilor PSD, dorința și forța de a continua munca depusă în sprijinul oamenilor din această țară care nu și-au pierdut încrederea în noi.

Spuneam că PSD nu a fost înfrânt, în ciuda faptului că favoritul nostru nu a devenit președintele României. Ghinion pentru noul președinte și pentru partidele care l-au susținut! Nu numai că opoziția nu a reușit să preia guvernarea, adică să-i facă pe plac președintelui Klaus Iohannnis, care-și dorea de îndată "un guvern al lui", dar nici măcar nu a fost în stare să depună mult-trâmbițata moțiune de cenzură, care să ducă la o eventuală dezbatere parlamentară în legătură cu oportunitatea menținerii în funcție a Executivului PSD. În consecință, românii și-au dat seama destul de repede că au fost mințiți de așa-numitele partide de dreapta, de fapt de pedeliștii lui Băsescu și Boc, îmbrăcați acum în haine noi, galbene, liberale. Klaus Iohannis și "gonflatul" PNL care dansează în opoziție pe ritmurile "Verde-nrourat!" s-au dovedit a fi niște bieți perdanți ai unor alegeri extrem de ciudate, desfășurate sub umbra multor suspiciuni de manipulare, pornite din subita aversiune a românilor din diaspora.

Ceea ce este important cu adevărat în acest moment pentru PSD este realitatea conform căreia ne menținem pe primul loc în sondajele de opinie corecte, depășind noul partid format din fuziunea PNL-PDL. Cota de popularitate a noului președinte nu i-a făcut pe români să uite atât de repede măsurile pozitive luate de Guvernul PSD în ultimii trei ani, reparațiile morale și financiare efectuate, reîntregirea salariilor și a pensiilor, stoparea închiderii școlilor și spitalelor, oprirea disponibilizărilor în masă, crearea de noi locuri de muncă și facilitățile consistente pentru cei din sănătate, învățământ și agricultură. Vorbim de o serie de acțiuni pozitive întreprinse în vederea creșterii nivelului de trai al românilor, pentru sporirea calității vieții acestora, în scopul obținerii bunăstării mult dorite de fiecare român. Acestea sunt realități, nu vorbe și proiecte, așa cum face opoziția actuală, iar românii apreciază la adevărata dimensiune măsurile luate de Executivul PSD pentru atingerea standardului de viață comparabil cu cel din țările dezvoltate ale Uniunii Europene.

Sunt convinsă că oamenii de bună-credință din această țară nu au uitat cum arăta România din 2010, umilită și batjocorită de cei care acum vor să revină la putere, dar, ghinion, nu mai sunt în stare! Cred cu tărie că românii nu au uitat că 700.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, cu impact dezastruos asupra familiilor lor, că pensiile și salariile au fost tăiate, că spitalele și școlile au fost închise, că mamelor li s-a tăiat indemnizația de creștere a copilului! Colac peste pupăză, în tot acest timp reprezentanții PDL și acoliții lor furau sute de milioane de euro din bugetul de stat... A venit vremea decontului și PSD respectă cu sfințenie deciziile justiției independente și hotărârile privind instaurarea statului de drept, pe principiul că fiecare trebuie să plătească după faptele sale. România de azi este o țară stabilă, parteneră de nădejde a Uniunii Europene și a NATO, asigură granița de est a acestor două blocuri politice și militare într-un moment extrem de complicat geopolitic și este singura țară europeană care va avea al patrulea an de creștere economică. România este țara în care s-au creat în ultimii ani sute de mii de locuri de muncă, este țara care își permite să mărească pensiile, alocațiile pentru copii, indemnizațiile pentru persoane cu dizabilități. În același timp, prin recent aprobatele proiecte de modificare a Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală, România va scădea taxele și impozitele, va reduce TVA și va reda definitiv demnitatea românilor, umiliți și batjocoriți de guvernele Băsescu-Boc.

Cu siguranță mai avem multe de făcut, atât Guvernul, cât și noi, parlamentarii, aleșii noștri locali și județeni, fiecare membru de partid. Avem obligația de a fi responsabili în continuare pentru fiecare acțiune a noastră, să canalizăm toate energiile pozitive spre rezolvarea problemelor oamenilor din această țară greu încercată. Trebuie să ne pregătim cu toate forțele disponibile la nivel central și local, de la Palatul Victoria până în cel mai mic sătuc din țară, pentru câștigarea alegerilor locale și parlamentare de anul viitor. Timpul trece repede și sunt convinsă că vom reușit în cel mai scurt timp să identificăm cei mai potriviți candidați pentru a se bate cu șanse reale în scrutinele din 2016. Depinde doar de noi să reușim!