Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.4 Cristian-Constantin Roman - declarație politică cu tema "Guvernul întinde mâna după ciubuc";

   

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Îl invit la microfon pe domnul deputat Cristian Roman. Se pregătește domnul deputat Gvozdenovici Slavomir.

Video in format Flash/IOS

Domnul Cristian-Constantin Roman:

Bună dimineața!

Mulțumesc, domnule președinte.

Pentru stenogramă astăzi am pregătit două declarații politice. Prima se numește "Spitalele electorale omoară oameni", și cea de-a doua "Guvernul întinde mâna după ciubuc." O voi susține doar pe cea de-a doua.

Așadar, domnule președinte, stimați colegi,

Impozitarea bacșișului sau ciubucului reprezintă singura preocupare reală a Guvernului Ponta. Părerea mea este însă că Guvernul se ocupă de lucruri mărunte și imposibil de pus în practică, în timp ce marii evazioniști încă stau bine mersi. La nivelul conducerii executive a statului român se cunosc principalele domenii în care se face evaziune. Și dacă prim-ministrul nu știe, el poate cere o informare amplă la serviciile de informații. Acolo trebuie să țintească Victor-Viorel Ponta, dacă e bărbat de stat, nu să ceară chelnerilor sau taximetriștilor să împartă ciubucul cu Guvernul.

Pe 27 aprilie s-au adunat trei ani de la marea trădare, prin care a fost dat jos Guvernul Ungureanu. Unul dintre principalele motive ale trădării de atunci a fost chiar faptul că Mihai-Răzvan Ungureanu a avut curajul să ia la rând domeniile în care se face marea evaziune - și vă reamintesc de controalele la importurile de legume, la cele de flori etc. El a considerat că românii au suportat suficient criza economică și că banii la bugetul de stat trebuie strânși de la evazioniști, nu suprataxați contributorii cinstiți. A lovit însă în interesele unora care aveau conexiuni tocmai până în Parlamentul României și respectivele interese au dat jos un guvern. Acum, cu sprijinul DNA, poate că, la rândul său, Victor-Viorel Ponta ar putea avea mai mult succes în lupta cu marea evaziune. Asta doar dacă vrea și dacă el însuși nu este exponentul acelor interese care, măcar și conjunctural, l-au adus la putere.

În intenția de a scoate în evidență ridicolul măsurii propuse de Guvern, adoptate de Guvern, referitor la impozitarea ciubucului, îi mai dau niște idei pentru a-și desăvârși starea de penibil în care a intrat.

Să impoziteze: banii de buzunar pe care copiii majori, elevi sau studenți, îi primesc de la părinți lor; sumele, chiar dacă mici, pe care unii români le mai dau părinților lor bătrâni, cu pensii mici; banii pe care îi primesc urătorii și colindătorii; veniturile vânzătorilor de ghiocei, urzici și ștevie; darurile de nuntă și botez; bacșișul primit de poștaș când îi aduce pensia bătrânului; ciubucul primit de băieții de la spălătoria auto; sumele primite de lăutari pe dedicații; banii din cerșetorie; banii primiți la portjartier de stripteuze (dacă mai există astfel de localuri); veniturile fetelor care își fac veacul pe centură.

Cum o face să încaseze aceste impozite deja este treaba primului-ministru și a ANAF, pentru că văd că sunt plini de imaginație în disperarea de a face bani pentru a susține utopia măsurilor cuprinse în noul Cod fiscal.

Deputat PNL, Cristian Constantin Roman.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Mulțumesc și eu.