Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.64 Miron Alexandru Smarandache - declarație politică: - "Partidul Social Democrat rămâne principalul partid al României";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

"Partidul Social Democrat rămâne principalul partid al României"

În ceea ce privește evoluția politică a Partidului Social Democrat, acesta rămâne și în prezent cel mai important partid din România, în ciuda fuziunilor care s-au făcut între mai multe formațiuni de dreapta. Trebuie să le spunem oamenilor că Guvernul PSD și-a onorat până acum cu brio angajamentele luate, a dat înapoi pensiile și salariile, a deblocat fondurile europene, a crescut cuantumul indemnizațiilor persoanelor cu posibilități materiale scăzute, a majorat salariul minim și s-a preocupat de înființarea de noi locuri de muncă și de atractivitatea investițională. Acestea sunt lucruri palpabile, reușite definitive, care, cum spuneam, încep să se resimtă din ce în ce mai substanțial în buzunarele românilor.

PSD este un partid social modern, care urmărește dezvoltarea economică a societății românești, astfel încât să poată asigura și o protecție socială corespunzătoare, dar și bunăstarea individuală a fiecăruia. Influența măsurilor decise politic se poate vedea prin dezvoltarea diferită a comunităților din România, în funcție de competența primarilor și a consiliilor locale. O echipă implicată și pregătită poate determina o dezvoltare armonioasă a localității, trebuie să țină cont de priorități și să nu facă operațiuni de risipire a banului public, doar pentru a obține voturi. Astfel, în primul rând, administrațiile locale trebuie să deruleze investițiile în utilități care necesită lucrări subterane, și, abia apoi în drumuri, tocmai pentru a respecta o ordine firească a lucrărilor, iar un drum, odată făcut, să nu fie distrus prin efectuarea ulterioară a săpăturilor, așa cum am văzut de multe ori că se întâmplă în satele, comunele și orașele României.

Implicarea executivă și administrativă a reprezentanților PSD în creșterea standardului vieții românilor va continua și de acum încolo și sunt convins că oamenii vor aprecia cum se cuvine faptul că partidul nostru și-a respectat cuvântul dat și a făcut dreptate pentru toți.