Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.74 Vasile Varga - declarație politică cu titlul "Guvernul Ponta fură proiectele liberale, dar se jură că sunt originale";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Vasile Varga:

"Guvernul Ponta fură proiectele liberale, dar se jură că sunt originale"

Culmea ipocriziei, a fariseismului și a demagogiei politice o întâlnim, bineînțeles, la Guvernul Ponta care, lipsit complet de originalitate legislativă și de idei benefice pentru cetățenii săi, a ajuns să-și însușească tot ce este liberal: de la programul de guvernare inițiat de PNL, până la politicile și proiectele liberale!

Astfel, mai nou, Guvernul Ponta a ajuns să se laude că face fapte bune, dând copy-paste unui proiect al Grupurilor parlamentare ale PNL, după ce, același Guvern Ponta l-a respins și motivat ca fiind nefondat și nesustenabil, atunci când a trebuit să dea un punct de vedere al Guvernului!

Despre ce este vorba? Despre un furt incredibil, nemaiîntâlnit, până în prezent, pe vreo altă scenă politică europeană, bun de înregistrat în Cartea celor mai tari prestidigitatori!

Noi, liberalii, am depus în iunie 2014, Proiectul de Lege pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Acest proiect a primit de la Guvernul Ponta, chiar în timpul campaniei prezidențiale, aviz negativ pe motiv că "persoanele persecutate din motive politice beneficiau deja, pe lângă indemnizație, de alte facilități cuantificabile în bani" și că măsurile liberale "nu pot fi acceptate în contextul economic actual, având în vedere evoluția prognozată a indicatorilor macroeconomici", apoi a rămas timp de opt luni uitat prin sertarele Senatului și trimis în luna februarie a.c. spre dezbatere la Camera Deputaților, unde zace și în prezent.

Dar atunci, care este explicația faptului că același proiect liberal care a fost copiat în proporție de 99%, de la expunerea de motive, până la textul legii propuse și preluat ulterior sub marca Guvernului PSD - și acest lucru îl putem dovedi printr-un test simplu -, a ajuns a fi bun de adoptat și de promovat, deși cel liberal fusese respins de către același Guvern, chiar sub semnătura premierului Ponta?!

Singura motivație a acestui furt al inițiativei liberale constă, evident, în faptul că Guvernul Ponta și-a dat seama în plină campanie electorală de utilitatea proiectului PNL, încercând, astfel, prin plagierea lui, o nouă manevră de tip electoral, având în vedere că legea respectivă vizează zeci de mii de persoane oprimate de regimul comunist.

Cum este posibil ca premierul Ponta să semneze cu mâna dumnealui acea avizare negativă a inițiativei noastre liberale privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice, motivând respectiva decizie, după cum am precizat mai sus, iar apoi să-și însușească complet proiectul ca și când dumnealui și echipa sa l-au inventat?

Oare noi, liberalii, ar trebui să ne înregistrăm la OSIM proiectele legislative, ca să nu mai riscăm să ajungă a fi însușite, cu punct și virgulă, de către PSD și Guvernul Ponta, sau cum ar trebui să procedăm oare cu astfel de fapte reprobabile, domnilor de la putere, ca să vă recunoașteți plagiatele?!