Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.85 Ioan Moldovan - declarație politică: - comentariu legat de evenimentul de la Palatul Parlamentului, intitulat "3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Ioan Moldovan:

Am fost onorat să particip la evenimentul de la Palatul Parlamentului intitulat "3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu".

Vreau să reiterez faptul că Uniunea Social Liberală a fost cel mai mare proiect politic din România postdecembristă. Această schimbare democratică s-a produs printr-o moțiune de cenzură, a unei majorități parlamentare, și prin venirea la putere a opoziției, printr-un program de guvernare pe care și astăzi îl avem în vigoare. Astfel, guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură.

Cel mai mare proiect politic, și aici mă refer la USL, a făcut dreptate pentru milioanele de români asupriți de un regim extrem de dăunător și aici vreau să vă reamintesc de creșterea economică, după 3 ani de scădere. Totodată, peste un milion de români au salariul minim de 1.050 de lei începând din această vară, și nu de 700. De asemenea, România se poate lăuda, în momentul de față, cu: spitale redeschise, TVA de 9% la alimente și nu de 24%, șomaj la un minim istoric și nu disponibilizări pe bandă rulantă, rată de absorbție a fondurilor europene de circa 55% și nu de 7% și lista poate continua.

Sunt de părere că Uniunea Social Liberală a fost cu siguranță cel mai bun proiect politic, speranța de schimbare și autorul reparațiilor morale și totodată a fost singurul adversar politic al regimului Băsescu.