Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.117 Ionuț-Marian Stroe - declarație politică: - "Sancționarea traseiștilor de la prezidențiale, blocată de PSD prin sfidarea Constituției";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Ionuț-Marian Stroe:

"Sancționarea traseiștilor de la prezidențiale, blocată de PSD prin sfidarea Constituției"

Ordonanța de urgență nr.55/2014 s-a dovedit unul dintre cele mai controversate instrumente folosite în ultimii ani pentru a influența rezultatul unor alegeri. Guvernul condus de Victor Ponta a vrut să-l favorizeze în cel mai antidemocratic mod chiar pe candidatul PSD pentru a ajunge președinte al României, legalizând traseismul aleșilor locali. Un gest care a sfidat Constituția chiar în campania electorală și care a arătat instrumentele pe care este dispus actualul prim-ministru să le folosească pentru a-și atinge scopul politic. Este în stare să calce pe orice, să facă orice compromis i s-ar cere, doar pentru a se menține la putere.

Traseismul politic este boala actualului sistem politic, pe care Victor Ponta și-a asumat-o cu subiect și predicat. A promovat-o la rang de lege. Și a pierdut. Alegătorii au respins acest mod de a face politică, această atitudine de dispreț și persiflare față de legile statului român. PSD ne-a dovedit, și ne dovedește încă, faptul că egalitatea în fața legii este doar pentru ceilalți, dar nu și pentru actualii social-democrați. PSD ne dovedește că deciziile Curții Constituționale nu au nicio valoare în viziunea actualei majorități.

Altfel nu se explică faptul că au trecut aproape cinci luni de la decizia Curții Constituționale, care, în urma sesizării Partidului Național Liberal, a constatat faptul că O.U.G. nr.55 a încălcat exact prevederile din legea fundamentală privind statul de drept. Nicio reacție concretă în tot acest timp. Are statul de drept vreo valoare pentru PSD?! A înțeles PSD de ce a pierdut alegerile din toamna lui 2014?! Sau măcar au perceput liderii PSD mesajul transmis de alegători?

Se pare că nu! A fost vorba doar de un simulacru promovat în discursul lui Victor Ponta în primele luni de după prezidențiale. Frica și duplicitatea caracteristice l-au făcut să-și ascundă doar pentru moment, cu o mască de om spășit, adevărata față.

Iar adevărata sa față o constatăm astăzi, încă o dată. PSD-ul condus de Victor Ponta ține cu dinții de O.U.G. nr.55, astfel încât acest act normativ să rămână în sertarele Parlamentului, în ciuda deciziei Curții Constituționale. Și face acest lucru pentru că știe foarte bine că respingerea acestei ordonanțe într-un târziu de Parlament trebuie să conțină sancțiuni. Parlamentul trebuie să spună ce se va întâmpla cu cei care și-au trădat alegătorii și partidul pentru interese meschine, chiar în timpul campaniei prezidențiale.

Nu știau acești traseiști ce anume fac? Știau foarte bine și au făcut-o în mod intenționat, pentru a deveni complicii lui Victor Ponta. Iar această complicitate nu poate rămâne fără consecințe. Traseiștii de la prezidențiale trebuie să-și piardă mandatul pentru că ei sunt exponenții a ceea ce este mai rău și mai urât în actuala clasă politică: impostura, ipocrizia, duplicitatea.