Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.122 Raluca Turcan - declarație politică: - "Prin Codul fiscal, Ponta încearcă să aducă lumină în casă dărâmând peretele de rezistență. Politica fiscală a Guvernului Ponta pleacă de la Codul Vâlcov, specialistul în finanțe cu saltele căptușite";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Doamna Raluca Turcan:

"Prin Codul fiscal, Ponta încearcă să aducă lumină în casă dărâmând peretele de rezistență. Politica fiscală a Guvernului Ponta pleacă de la Codul Vâlcov, specialistul în finanțe cu saltele căptușite"

Acțiunea guvernului Ponta pe tema Codul fiscal este Haos, Improvizație, Nimereală.

Nu exista om de afaceri serios care să aibă în momentul de față siguranță și predictibilitate a afacerilor.

Politica economică în momentul de față este pe pipăite și cu viraje fiscale bruște. Deciziile economice sunt la întrecere cu știrile despre corupția apropiaților premierului. De câte ori se dovedește că o rudă, un ministru, un amic a mai comis o afacere de corupție, premierul iese public cu o măsura de relaxare fiscală.

În spatele măsurilor de relaxare fiscală se ascunde, de fapt, lipsa cronică de resurse bugetare.

Impozitul pe bacșiș este un exemplu care dă măsura disperării după bani a guvernului. Arată cât de nepregătit este de fapt Executivul pentru o măsură de amploare ca reducerea TVA.

Găselnița impozitului pe bacșiș face rău de două ori: o dată prin imprevizibilitate, a doua oară, apărând o nouă taxă pe turism, la început de sezon.

Urmările taxării bacșișului sunt: scăderea veniturilor lucrătorilor în turism, creșterea birocrației și costurilor operatorilor prin introducerea registrului unic în noile reglementări, fapt care va alimenta și mai mult riscul unor abuzuri ale ANAF.

Guvernul Ponta urmărește, de fapt, sistematic orice sursă de creștere de la care să adape un buget hămesit, fără gândire de creștere economică. Umple bugetul cu picătura, în stilul heirupist cu care s-a procedat și la momentul taxei pe stâlp și la momentul accizei pe combustibil. Guvernul aleargă disperat după bani pentru că nu știe să producă valoare prin investiție.