Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-04-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 aprilie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.141 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Vreau să se știe";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Vreau să se știe"

Trebuie să înțelegem foarte clar că avem de-a face cu un sistem de crimă organizată, foarte bine consolidat și alimentat, cu resurse umane și materiale. Un sistem de crima organizată nu poate fi reformat din interior, el doar poate fi distrus din exterior.

Să credem că președintele în funcție va schimba situația în 100 zile sau în 5 ani înseamnă naivitate copilărească sau chiar mai rău!

Sincer, acum, vedeți cumva zeci de mii de cetățeni ieșind în stradă ca să ceară sistemului să se autodistrugă acceptând oameni noi, profesioniști incoruptibili, care gândesc pe termen lung?

Haideți să ne gândim cum a fost posibil genocidul perioadei de reeducare din anii ’50-’60 și haideți să citim un Radulescu Motru, un Iorga, un Eminescu, ca să ne lămurim cum e cu "firea asta a românilor" sau poate chiar un Dimitrie Cantemir, că e chiar și mai relevant...

Se pare că românismul nu mai există de foarte multa vreme, de aici și cercul vicios în care ne aflăm cu toți astăzi; diferența e ca unii dintre noi suntem mai credem în el în timp ce marea masa au adoptat alt mod de viață sau pur și simplu nu le pasă.