Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 26-04-2016

Ședința Camerei Deputaților din 26 aprilie 2016

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.9 Ovidiu-Cristian Iane - exprimarea unor opinii despre Guvernul Cioloș;

   

După pauză

   

(În continuare, conducerea ședinței a fost preluată de domnul deputat Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Îl invit pe domnul deputat Iane, Grupul PSD, la ultima declarație politică.

Vă rog, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ovidiu-Cristian Iane:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

N-aș fi ieșit la microfon astăzi, dar am auzit o vorbă spusă de domnul președinte Iohannis că se dezice de Guvernul acesta și de miniștrii care conduc acest Guvern. Am să spun doar atât, și am să citez dintr-o postare pe care am pus-o pe Facebook de dimineață: "Experimentul tehnocrat a eșuat."

Cum era de așteptat, domnule Iohannis, experimentul dumneavoastră a eșuat. La nici șase luni de la învestire, Guvernul Cioloș manifestă semnele bolii de care suferă, și anume "iresponsabili incompetentia".

Acest lucru s-a văzut de la criza bebelușilor, cu anunțarea unor măsuri economice de criză, cu incoerența pe legea salarizării bugetare, cu protestele de stradă și exemplele continuă.

Nici măcar cu excedent de la buget și cu plan corect de creștere economică lăsat de Ponta, Guvernul dumneavoastră nu a fost în stare măcar să păstreze ceea ce primise de la Guvernul anterior. Ați început să schimbați miniștrii? Păi unde este "competența tehnocraților"?

Acum ce faceți? Vă deziceți de "Guvernul meu"? Serios? Păi dacă pentru dumneavoastră și pentru PNL chestiunea în cauză nu are importanță, vă spun că pentru români o guvernare bună este esențială. Este esențială pentru viața și starea lor economică, pentru un loc de muncă, pentru respect din partea autorităților.

Domnule președinte, vă rog să vă plimbați pe banii românilor, să faceți plajă la Miami, să vă puneți ce ambasador doriți pe oriunde, să vă pregătească cu dedicație excursiile în străinătate pe banii noștri, sau să vă ocupați de rotirea candidaților la Primăria Capitalei... dar, domnule președinte, colegi liberali, vă rog să nu mai faceți experimente atât de costisitoare pe seama poporului român.

Vă mulțumesc.