Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 27-09-2016

Ședința Camerei Deputaților din 27 septembrie 2016

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.11 Gheorghe Dragomir - declarație politică cu tema "27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului, România, codașă încă la exploatarea potențialului turistic ";

   

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Domnul deputat Gheorghe Dragomir, din partea Grupului parlamentar al PNL.

Video in format Flash/IOS

Domnul Gheorghe Dragomir:

"27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului, iar România, codașă încă la exploatarea potențialului turistic".

Întreaga lume sărbătorește, la data de 27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului. Prima oară, Ziua Mondială a Turismului a fost celebrată în toată lumea în anul 1980 și are ca scop principal conștientizarea importanței turismului, a valorilor sale sociale, culturale, politice și economice.

Se atrage astfel atenția asupra rolului turismului în construirea unui viitor mai durabil, prin participarea întregii comunități la procesul de dezvoltare. Această orientare este în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, iar ONU are în vedere promovarea turismului ca element esențial al dezvoltării în viitor.

Deși numărul turiștilor care vizitează țara noastră este, potrivit statisticilor, într-un trend ascendent, turismul din România are încă nevoie de investiții susținute pentru a redeveni competitiv. România are o serie de obiective turistice unice în Europa și chiar în lume, însă absența unei promovări eficiente se traduce, anual, în pierderi de miliarde de euro pentru economia locală și națională.

Cu siguranță, promovarea deficitară, lipsa de viziune și absența unei strategii eficiente ar putea fi printre cauzele care pentru țara noastră nu exploatează la maximum potențialul turistic de care dispune. Este și cazul județului Constanța, cu ale sale stațiuni de pe litoralul românesc. Binecuvântat cu numeroase destinații și atracții turistice, județul Constanța nu a știut în acești ani să și le pună în valoare. Mai mult, în ultimii 15 ani, autoritățile locale și-au bătut joc de ele, contribuind la degradarea lor. Mizând soarta economică a litoralului românesc pe cartea dezmățului și a kitsch-ului, administrația PSD-istă a distrus tot ce s-a putut numi turism în județul Constanța. Ani întregi, turiștii au fost "încântați" cu un turism de prost gust, fără programe turistice, fără alternativă, fără strălucirea de altădată și la tot acest spectacol grotesc s-a adăugat și o dezvoltare haotică a infrastructurii turistice.

Turismul în județul Constanța trebuie să reprezinte altceva. Constanța și stațiunile litoralului trebuie să se scuture de praf și să redevină obiective turistice importante, care să poată satisface și cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei din țara noastră.

Gheorghe Dragomir, deputat al PNL Constanța.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc.