Plen
Ședința Camerei Deputaților din 18 octombrie 2016
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.149/26-10-2016
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
12-12-2018 (comună)
12-12-2018
10-12-2018
05-12-2018
28-11-2018 (comună)
Arhiva video:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 18-10-2016 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 18 octombrie 2016

8. Supunerea la votul final:
  8.43 Proiectul de Hotărâre privind cererea de efectuare a urmăririi penale față de doamna Elena Gabriela Udrea, fost ministru al Turismului și membru al Camerei Deputaților, în dosarul nr.121/P/2015 (PHCD 114/2016). (Vot secret cu bile.) (adoptat)  
 
consultă fișa PHC nr. 114/2016

   

Domnul Florin Iordache:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Am terminat sesiunea de vot final.

Urmează votul secret cu bile privind Proiectul de Hotărâre privind cererea de efectuare a urmăririi penale.

Înainte de aceasta, o invit pe doamna deputat Elena Udrea să se adreseze plenului.

Vă rog, doamnă deputat.

Video in format Flash/IOS

Doamna Elena Gabriela Udrea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Iată-mă că sunt pentru a patra oară în ultimul an și jumătate în fața dumneavoastră. Din nou trebuie să dați un vot în ceea ce mă privește, la solicitarea DNA, un vot pentru începerea urmăririi penale într-un nou dosar. Eu mă întreb dacă nu v-ați plictisit sau dacă vă era dor de mine?! Personal mă simt ca într-un moment de stand-up comedy sau de stand-up tragicomedy.

Am toate motivele să solicit la Cartea recordurilor să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri de arestare preventivă, de reținere, de urmărire penală și totul într-un an și jumătate. Doar pentru mine ați fost obligați să votați, așa cum am spus, de 16 ori și astăzi veți mai vota încă o dată. Să sperăm că este ultima, în formula aceasta.

Unii ar spune că este prea mult, că se consumă prea multă energie pentru îngroparea unui singur om, alții ar zâmbi și ar afirma că este evident că am devenit acarul Păun al României și inculpatul de serviciu. Ori de câte ori sistemul are o problemă pe care vrea să o mușamalizeze, are ceva de acoperit, ori de câte ori ceva nu merge, conform planurilor sistemului, mai apare un dosar, o acuzație la adresa Elenei Udrea.

Am revăzut discursurile mele anterioare și mi-am dat seama că astăzi este evident, pentru oricine, orice om de bună-credință, fie el și cel mai suspicios din România, că tot ceea ce v-am spus, încă din februarie 2015, se întâmplă.

De la acapararea puterii în România, prin folosirea informațiilor secrete și implicarea unor înalți ofițeri ai serviciilor, prin utilizarea abuzivă și discreționară a DNA-ului, care a impus tăcerea cu teroarea cătușelor și folosirea oamenilor "plantați" de sistem în instanțele judecătorești și până la modificarea structurii clasei politice, prin intervenția brutală în campaniile electorale, totul s-a petrecut și se petrece exact așa cum v-am spus: matematic.

Acum un an vorbeam despre faptul că vor mai candida, vor mai ajunge să candideze doar cei agreați de sistem. Așa s-a întâmplat la alegerile locale, când au fost arestați ori acuzați primarii candidați indezirabili și așa se întâmplă și astăzi, când politicieni ori partide nedorite, care încurcă planurile sistemului de a conduce total și pentru mulți ani de acum încolo România, după 11 decembrie, sunt discreditați prin dosare făcute, în timp ce aleșii sistemului sau slugile lui, mai bine spus, sunt promovate pe bani mulți, nu știm ai cui, prezentate ca soluții salvatoare pentru România.

Am afirmat în discursurile mele anterioare că tot ce mi se întâmplă nu are legătură cu justiția sau cu ideea de dreptate. Sunt încercări de a mi se închide gura și de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a vă inocula teama, spaima în rândul clasei politice, de a vă face să tremurați în bănci și de a executa astfel, prin intermediul vostru, un plan de manipulare uriașă, în vederea acaparării totale și definitive a puterii. Nu o să mai reiau argumentația mea din trecut, pentru că e clar că unii dintre dumneavoastră nu vreți să auziți, alții pur și simplu trebuie să executați ordine, de frică, pentru a nu deranja sistemul care vă poate lua la ochi, și uitați ce vi se întâmplă, sau pentru a nu vă pune rău cu șefii de partid, pentru că suntem în prag de alegeri, se fac listele pentru viitorul Parlament și fiecare, firesc, încearcă să găsească un loc.

Dragii mei viitori foști colegi,

Discursul meu de astăzi nu are ca scop să vă convingă să votați într-un fel sau în altul, ba, dimpotrivă, mi-ați face un bine dacă ați vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment de astăzi va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îți oferă imunitate.

Este, de fapt, ceva între la revedere și o slujbă de veșnică pomenire pentru actualul legislativ.

Parlamentul acesta ales în 2012, din care fac și eu parte, este cel mai laș și nepregătit din istoria de după '89.

Dintr-un amestec de frică, incompetență și ignoranță noi am permis ca această țară să fie acaparată de sistem. Scurt și la obiect. Am făcut legi care întăresc puterea sistemului, acționând la comandă ascunsă. Vă dau exemple: Legea alegerilor, Legea finanțării partidelor, Legea educației, Legea de aprobare a ordonanței privind plagiatele și exemplele pot continua.

Am permis apariția și existența tuturor instituțiilor acestea care oferă privilegii oamenilor sistemului. Din cauza noastră există astăzi Academia Științelor Securității Naționale.

Am scăpat serviciile de sub control. Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaștri să nu fie implicat, de la firme private care trebuie să cotizeze, altfel riscă să dispară, până la instituții publice care sunt înțesate de colaboratori. Ne-am întors pe vremea lui Ceaușescu, totul este raportat la noua securitate.

Am permis și încurajat toate abuzurile procurorilor și, prin voturile noastre, am girat practica arestărilor preventive la zece ani de la comiterea presupuselor fapte.

Mai acum vreun an și jumătate era imposibil să te duci în fața procurorilor, judecătorilor, să soliciți să se respingă cererile DNA. A fost nevoie de lupta și curajul câtorva oameni ca această practică, atât de des întâlnită și abuzivă, să fie temperată.

Printr-o pasivitate, de cele mai multe ori interesată, nu ne-am îndeplinit atribuțiile. Toți suntem pasibili de abuz în serviciu, pentru că de frica sistemului nu am pus în acord legea cu zecile de decizii ale Curții Constituționale a României privind neconstituționalitatea unor articole din Codul penal și de procedură penală.

Ne-am luat cu toții angajamentul că vom modifica Legea fundamentală. Proiectul de revizuire a Constituției a fost abandonat și nu mai are nimeni curaj să deschidă discuția pe această temă. Asistăm pasiv la distrugerea capitalului românesc.

Vedem cu ANAF-ul, înțesat de oameni ai sistemului, asediază firmele cu capitalul românesc și nu facem nimic. Și din cauza noastră presa a devenit o măciucă a manipulării. Trebuia să creăm facilități fiscale pentru o presă independentă, în loc să permitem subordonarea sa în fața intereselor unor securiști mai vechi și mai noi.

Am permis instalarea unui Guvern incompetent și numit din afara României, care conduce această țară în interesul altora, vânzând tot ce mai avem, dar nefiind în stare să cheltuie un euro din banii europeni alocați României. Au făcut ce au vrut cu banii românilor și noi tăcem complici.

Închei aici această enumerare, deși ea poate fi mult mai lungă.

Concluzia este una singură.

Dragi colegi, noi am discreditat cea mai importantă instituție a democrației din România, am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei care aruncă pe această instituție cu zoaie, ori de câte ori cineva îndrăznește să se întrebe ce se întâmplă cu această țară.

Din cauza noastră s-a ajuns până într-acolo încât oamenii să ia cu asalt Parlamentul - și în mare parte putem spune că ar fi îndreptățiți. Fricoși și mânați de interese meschine nu am făcut nimic din ceea ce trebuia să facem, pentru ca sistemul să nu prindă puterea pe care a prins-o astăzi în România.

Din toate aceste motive, spun că vreau ca acest legislativ să-și termine mandatul. Nu este un discurs anti-Parlament, sunt parte a acestei instituții și, după cum vedeți, îmi amintesc de momentele în care susțineam și eu, ca mulți dintre dumneavoastră, cererile sistemului, fără să stau să le analizez.

Eu îmi doresc, din contră, un Parlament puternic. Este un discurs împotriva spiritului de turmă, care de multe ori a existat pe holurile acestei instituții în ultimii patru ani.

Eu îmi doresc, doamnelor și domnilor, ca Parlamentul viitor, ales pe 11 decembrie, să fie curajos, să nu sufere de ornitofobie, oamenii care vor veni să aibă coloană vertebrală, de fiecare dată, să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat legitimitatea dată de votul românilor, să înțeleagă că au cea mai înaltă onoare în statul român, dar și cea mai mare responsabilitate.

Drumul pentru recredibilizarea Parlamentului va fi lung și anevoios, curajul și determinarea sunt însă cele mai importante două calități pe care toți cei care vor veni vor trebui să le aibă.

Sunt multe de făcut, legislativul trebuie să redevină instituția fundamentală a democrației din România, cea care va readuce, în limitele legale, activitatea sistemului scăpat de sub control.

Eu am decis, ca și dumneavoastră, mulți dintre dumneavoastră, să candidez pentru un nou mandat de parlamentar, pentru că eu sper și cred că putem să ne întoarcem la democrație adevărată, fie ea și originală, dar democrație, și la redobândirea unei societăți normale, în care să și construim ceva în această țară, nu doar să demolăm.

Cred că este nevoie de câteva proiecte concrete, pentru care însă ne va trebui curaj, nu doar curajul de a vorbi despre ele, pe care astăzi nu-l avem, ci chiar curajul de a le trece cu vot prin Parlamentul României.

Vă dau câteva exemple:

Refacerea Legii alegerilor, astfel încât, spre exemplu - doar un aspect - să nu mai fie atât de complicat să poți să aduni semnături;

Modificarea Legii finanțării partidelor. Ce se întâmplă acum este o aberație legislativă, în timp ce legea veche era o ipocrizie generalizată. Trebuie adoptat un model similar celui american, eventual. Dacă americanii tot vor să ne învețe cum e cu statul de drept, ar putea la fel de bine să ne împrumute experiența lor pentru a crea o lege a finanțării partidelor și campaniilor electorale, la fel ca la ei.

O lege a lobby-ului. Avem nevoie de o lege a lobby-ului, pentru a transparentiza un demers pe care astăzi unii îl interpretează abuziv, după cum vor ei, ca fiind trafic de influență.

Modificarea Codului penal, prin punerea textului legislativ în acord cu toate deciziile Curții Constituționale. Sunt câteva zeci de hotărâri care așteaptă ca Parlamentul să-și facă timp să le rezolve.

O lege a răspunderii magistraților, astfel încât aceștia să știe că și erorile lor sunt pedepsibile.

Dacă noi, oamenii cu funcții în stat, politicieni sau nu, putem fi acuzați oricând de abuz în serviciu pentru greșelile noastre, este corect ca și ei să știe că există efecte atunci când comit abuzuri.

Fac o paranteză - am auzit pe cineva zilele trecute spunând că există lege privitoare la o răspundere patrimonială și că ANAF, când plătește despăgubirile câștigate de români la CEDO, poate face o cerere pentru a le obține de la magistrații care au luat decizii abuzive. Eu o să fac o interpelare către ANAF și o să întreb câte astfel de cereri s-au făcut până acum. Pun pariu că niciuna.

Și apoi, dragi colegi, justiția nu e doar despre ce ni se întâmplă nouă, politicienilor. Câți dintre sutele de mii de români care se consideră... sunt nemulțumiți de deciziile din instanță și se consideră abuzați, câți credeți că au bani să meargă la CEDO?

Voi susține necesitatea revizuirii Constituției, astfel încât să delimităm mai clar puterile în stat, să vedem exact care sunt mecanismele de control, ca nu cumva o putere a statului să scape de sub control și să facă tot ceea ce dorește.

Voi susține înființarea unei instituții care să verifice toate lucrările de doctorat ale celor care au dorit sau doresc să obțină o demnitate în statul român. Să dăm jos valul uriaș al ipocriziei generalizate și al imposturii.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile despre care cred că va fi nevoie ca noul Parlament să aibă curaj să le pună în dezbatere în mod transparent, în mod onest, și apoi să le treacă prin această instituție care trebuie să rămână garantul democrației în România.

Am simțit nevoia să vă spun lucrurile acestea pentru că, probabil, nu ne vom mai reîntâlni în această formulă.

Eu știu că sunt "țintă", dar refuz să fiu și victimă și să merg așa, cu zâmbet tâmp, către abator.

Stimați colegi,

Am să vă spun scurt doar, pentru că, evident, miza acestei solicitări a DNA-ului către dumneavoastră nu este nici într-un caz fondul acuzațiilor care mi se aduc. Dar am să vă spun, totuși, câteva lucruri, pe scurt, despre cererea de astăzi, pe care trebuie să o votați.

Am deja suficiente dosare, suficiente acuzații, cu acestea două, în plus sau în minus, pentru mine este la fel. De aceea, v-am și spus că în nici într-un caz nu o să vă solicit să votați împotriva cererii DNA.

Ce vreau, însă, de la dumneavoastră, este să vă gândiți îndelung dacă nu cumva cele două fapte pentru care se începe urmărirea penală împotriva mea astăzi sunt lucruri de care ați putea fi acuzați oricare dintre voi mâine.

Acuzațiile se referă la finanțarea campaniei din 2009, campaniei electorale și campaniei pentru referendumul de 300 de parlamentari. Dacă a cunoaște despre faptul că firmele fac sponsorizări într-o campanie înseamnă instigare la luare de mită, înseamnă că, oricare dintre dumneavoastră, mâine poate să fie acuzat de instigare la luare de mită.

Fiecare dintre dumneavoastră a candidat o dată sau de două ori uninominal. Cu atât mai mare este implicarea într-o campanie când candidezi uninominal. Campania din 2009, mai ales cea la care se referă acuzația despre care vorbim acum, era despre referendumul privind reducerea numărului de parlamentari. Și, cu toate acestea, din toată acea campanie, s-au formulat acuzații doar la adresa mea.

Întrebarea este: ce facem cu ce s-a întâmplat 27 de ani? O realitate la care toți am fost parte, noi, politicieni, presa, instituțiile, mediul de afaceri, societatea civilă și chiar și cetățenii. Chiar și cetățenii, care știm că unii nu ies la vot, scârbiți de politică, iar alții, mulți dintre cei care ies, ies doar dacă sunt cumpărați de partide. Ce facem cu această realitate, în care suntem cu toții implicați? O lăsăm să se transforme într-un nou instrument de anihilare a politicienilor incomozi, pe care să-l folosească sistemul, selectând câte unul ori de câte ori are nevoie să mai acuze pe cineva, sau tragem în mod onest, transparent, linie, ne recunoaștem fiecare partea de vinovăție pentru ce s-a întâmplat timp de 27 de ani, în modul în care s-au finanțat campaniile electorale și partidele politice și mergem mai departe pe un drum nou, pe un drum corect, pe un drum transparent, în care decidem că lucrurile se fac altfel decât s-au făcut până acum, dar nu lăsăm în urmă posibilitatea de a porni o nouă vânătoare de vrăjitoare. A fost etapa arestărilor preventive și a plimbatului cu cătușe. A urmat etapa acuzațiilor de abuz în serviciu, până a intervenit Curtea Constituțională. Acum suntem în etapa instigare la luare de mită, dacă în campania electorală ai avut cunoștință că firme sau persoane fizice au sponsorizat campania ta sau a partidului tău. Noi trebuie să decidem care este soluția pe viitor.

Și eu mă întreb oare, analiza aceasta, a beneficiarilor de pe urma campaniilor electorale, este corectă când spun că ar trebui să răspundă și cei care au câștigat de pe urma unui partid sau a altuia, de pe urma victoriei unui candidat sau al altuia? Și pun o întrebare tranșantă: oare cei care așteptau, tremurând de teamă și de emoție, să câștige un candidat anume în 2009, pentru că în felul acesta își doreau să se perpetueze pe funcții, nu știau la vremea aceea cum se finanțau campaniile?

Eu sunt convinsă că la vremea aceea și doamna Kovesi și domnul Coldea știau exact cum s-a finanțat campania PDL-ului, știau exact cum s-a finanțat campania pentru reducerea numărului de parlamentari, doar că atunci interesul era să câștige candidatul Traian Băsescu, pentru ca ei să se perpetueze pe funcții, așa cum în 2014 a fost interesul să câștige Klaus Iohannis, pentru ca ei să se perpetueze pe funcții.

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă mulțumesc pentru atenția dumneavoastră. Sper să fie ultima dată când ne întâlnim pentru un astfel de motiv.

Încă o dată, vă rog să meditați la lucrurile pe care vi le-am spus - și le știți foarte bine -, dar pe care nu avem curajul să le vorbim, să le spunem cu voce tare, să vă întrebați dacă și cât am contribuit fiecare la ceea ce se întâmplă astăzi cu România. Că România este bolnavă, nu cred că cineva are vreun dubiu. Care este tratamentul, în schimb, cu care am putea să o însănătoșim? Este ceea ce se aplică astăzi de către sistem? Eu cred că nu. Pentru că nimic bun nu s-a mai întâmplat în România ultimilor doi ani de zile.

Iar cei care vă doriți un nou mandat de parlamentar - și eu vă urez din tot sufletul să-l obțineți -, sper să aveți curajul ca, împreună, din decembrie încolo, într-un Parlament nou, să facem ceea ce trebuie pentru această țară. România nu este doar despre noi, este despre oamenii care ne-au trimis aici și care așteaptă să facem curajos ceea ce este nevoie.

Vă mulțumesc foarte mult.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

Înainte de a începe ședința de vot trebuie să constituim o Comisie de numărare și validare a votului.

Propuneri din partea grupurilor parlamentare.

Grupul PSD, domnul lider de grup Florin Pâslaru. Nominalizarea pentru comisie.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Grupul parlamentar al PSD o nominalizează pe doamna deputat Lucreția Roșca.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

Grupul PNL? Domnul lider Nicolăescu.

Vă rog, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Din partea Grupului PNL, domnul deputat Ionel Palăr.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

Grupul UNPR?

Domnule lider, vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Răducanu:

Grupul UNPR o nominalizează pe doamna Nistor Marioara.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

ALDE?

Domnule vicelider?

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Cupă:

Domnul Andrei Tănăsescu, din partea ALDE.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

UDMR?

Domnule Márton Árpád, vă rog, faceți nominalizarea.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Îl propunem pe domnul Bónis István.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

Minoritățile?

Domnule secretar Zisopol, vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Dragoș Gabriel Zisopol:

Domnul deputat Ghera, din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră componența comisiei.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu.

Abțineri? Nu.

Colegi care nu-și exprimă votul?

222 de voturi pentru.

Rog chestorii să ia loc în...

Da, domnul Steriu și domnul Ionescu... vă rog, pentru împărțirea bilelor...

Domnule secretar, domnule Ciolacu, vă rog să începeți apelul.

Vă amintesc, stimați colegi, bilă albă în urnă albă înseamnă vot pentru, bilă albă în urmă neagră, bilă neagră în urnă neagră înseamnă vot contra și ambele bile în urna neagră înseamnă abținere.

Îl rog pe domnul secretar Marcel Ciolacu să facă apelul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Adam Luminița-Pachel prezentă
Alexe Costel absent
Alexe Florin-Alexandru prezent
Almăjanu Marin absent
Amet Varol absent
Anastase Roberta Alma prezentă
Andea Petru absent
Andronache Gabriel prezent
Anghel Gabriela-Lola absentă
Antal István absent
Anton Marin prezent
Anușca Roxana-Florentina absentă
Ardeleanu Sanda-Maria absentă
Avram Constantin prezent
Avram Marian prezent
Axente Ioan prezent
Babuș Radu prezent
Balan Ioan prezent
Baltă Mihai prezent
Băișanu Ștefan-Alexandru prezent
Bălan Ion prezent
Bănicioiu Nicolae absent
Bărbulescu Daniel-Ionuț prezent
Bejinariu Eugen prezent
Benga Ioan prezent
Berci Vasile absent
Birchall Ana prezentă
Bîrsășteanu Florică absent
Blăjuț Viorel-Ionel absent
Blănariu Valentin prezent
Boboc Valentin Gabriel prezent
Bode Lucian Nicolae prezent
Bogdan Gheorghe-Dănuț prezent
Nicio problemă, domnule Vainer.
Bogdănici Camelia-Margareta absentă
Bónis István prezent
Borbély László prezent
Bordeianu Dan prezent
Bucur Constantin-Alin absent
Bucura-Oprescu Simona prezentă
Budurescu Daniel-Stamate prezent, nu votează
Buican Cristian prezent
Buicu Corneliu-Florin prezent
Burlacu Ștefan prezent
Calimente Mihăiță absent
Caloianu Mario-Ernest prezent
Calotă Florică Ică prezent
Canacheu Costică prezent
Cazan Mircea-Vasile prezent
Călin Ion prezent
Căprar Dorel-Gheorghe prezent
Cătăniciu Steluța-Gustica absentă
Cernea Remus-Florinel prezent
Chebac Eugen prezent
Cherecheș Florica prezentă
Chiriță Dumitru prezent
Chirteș Ioan-Cristian prezent
Chirvăsuță Laurențiu prezent
Chițoiu Daniel absent
Cioată Cezar absent
Ciobanu Liliana prezentă
Ciocan Dan absent
Ciofu Tamara-Dorina prezentă
Ciolacu Ion-Marcel prezent
Ciubotaru Lucian-Manuel prezent
Ciucă Liviu-Bogdan absent
Ciuhodaru Tudor prezent
Ciurariu Florin prezent
Cocei Erland absent
Codîrlă Liviu prezent
Comșa Cornel-George prezent
Condurățeanu Andrei-Răzvan prezent
Constantin Daniel absent
Cosma Vlad-Alexandru absent
Costin Gheorghe absent
Covaci Dorel prezent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel prezent
Crăciunescu Grigore prezent
Cristea Aurelia prezentă
Cristea Victor prezent
Cristian Horia prezent
Cseke Attila-Zoltán prezent
Cupă Ion prezent
Cupșa Ioan absent
Daea Petre prezent

Bucura-Oprescu Simona, a doua oară, prezentă.

Dalca Ștefan-Petru prezent
Dascălu Constantin absent
Deaconu Mihai absent
Diaconu Adrian-Nicolae absent
Diaconu Mihai-Bogdan absent
Dîrzu Ioan prezent
Doboș Anton prezent
Dobre Mircea-Titus prezent
Dobre Victor Paul prezent
Dobrinescu Traian prezent
Dolha Mircea prezent
Dolha Nechita-Stelian prezent
Dolineaschi Andrei prezent
Dragnea Nicolae-Liviu prezent
Dragomir Gheorghe prezent
Dragomir Maria prezentă
Drăghici Mircea-Gheorghe prezent
Drăgușanu Vasile-Cătălin absent
Dumbrăvanu Paul prezent
Dumitrache Ileana Cristina prezentă
Dumitru Georgică absent
Dumitru Ovidiu-Ioan prezent
Dușa Mircea prezent
Emacu Gheorghe prezent
Enea Constantin-Cosmin absent
Eparu Ion prezent
Erdei Dolóczki István prezent
Fejér László-Ődőn prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel absent
Firczak Gheorghe prezent
Florea Damian absent
Fonta Nuțu absent
Frăticiu Gheorghe prezent
Galan Constantin absent
Ganț Ovidiu Victor prezent
Gavrilescu Grațiela Leocadia absentă
Găină Mihăiță prezent
Geantă Florian Daniel prezent
Gerea Andrei Dominic absent
Ciocan Dan prezent
Gheorghe Andrei Daniel prezent
Gheorghe Florin prezent
Gheorghe Tinel prezent
Ghera Giureci-Slobodan prezent
Ghiță Sebastian-Aurelian absent
Gireadă Dumitru-Verginel prezent
Gliga Vasile Ghiorghe absent
Gorghiu Alina-Ștefania prezentă
Grama Horia prezent
Grecea Maria prezentă
Gudu Vasile prezent
Gunia Dragoș-Ionel absent
Guran Virgil prezent
Gurzău Adrian absent
Gust Băloșin Florentin absent
Gvozdenovici Slavomir prezent
Harbuz Liviu absent
Hărău Eleonora-Carmen prezentă
Holban Titi absent
Horga Vasile prezent
Hulea Ioan prezent
Iacoban Sorin-Avram prezent
Ialomițianu Gheorghe prezent
Iancu Iulian prezent
Iane Daniel absent
Iane Ovidiu-Cristian absent
Ibram Iusein prezent
Ignat Miron prezent
Intotero Natalia-Elena prezentă
Ionescu Aurelian prezent
Ionescu George prezent
Iordache Florin prezent
Irimie Vicențiu-Mircea prezent
Iane Ovidiu-Cristian prezent
Iriza Scarlat absent
Ispir Raluca-Cristina absentă
Itu Cornel prezent
Kelemen Atilla-Béla-László prezent
Kelemen Hunor absent
Kerekes Károly prezent
Khraibani Camelia prezentă
Korodi Attila absent
Laza-Matiuța Liviu absent
Longher Ghervazen prezent
Lubanovici Mircea prezent
Lupu Mihai prezent
Man Mircea absent
Manda Iulian Claudiu prezent
Manea Victor-Gheorghe prezent
Manolache Marius absent
Manolescu Oana prezentă
Marcoci Vlad absent
Marcu Viorica prezentă
Marian Ion Cristinel prezent
Marin Gheorghe prezent
Korodi Attila prezent
Marin Laura
Marocico Ion prezent
Martin Eduard-Stelian prezent
Márton Árpád-Francisc prezent
Máté András-Levente prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei
Mazilu Constantin absent
Măduța Flavius-Luigi absent
Melinte Ion prezent
Merka Adrian-Miroslav absent
Mihai Aurelian prezent
Mihăilă Ioan absent
Mihăilescu Ion-Bogdan absent
Militaru Lucian prezent
Mincă Liliana prezentă
Mironescu Răzvan Horia absent
Mitrea Manuela absentă
Mîrza Gavril prezent
Mocanu Adrian absent
Mocioalcă Ion prezent
Mocioi Niculina prezentă
Moisii Constantin absent
Moldovan Carmen Ileana prezentă
Moldovan Iosif prezent
Molnar Zsolt absent
Motreanu Dan-Ștefan absent
Movilă Petru prezent
Munteanu Ioan prezent
Murgu Neagu absent
Nassar Rodica prezentă
Nazare Alexandru absent
Neacșu Marian prezent
Negruț Clement absent
Negruț Cornelia prezentă
Nica Nicolae-Ciprian prezent
Nichita Cristina prezentă
Nicoară Romeo Florin prezent
Nicolae Alexandri absent
Nicolae Florian prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen prezent
Nicolicea Eugen absent
Niculae Aurel prezent
Niculescu Dumitru prezent
Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae prezent
Nistor Gheorghe-Vlad absent
Nistor Marioara prezentă
Niță Constantin absent
Niță Emil prezent
Nosa Iuliu prezent
Oajdea Daniel Vasile prezent
Oltean Ioan absent
Orban Ludovic absent
Oros Nechita-Adrian prezent
Palașcă Viorel prezent
Palăr Ionel prezent
Paleologu Theodor prezent
Pambuccian Varujan absent
Pană Adriana-Doina absentă
Pardău Dumitru prezent
Paul Maria-Andreea prezentă
Păun Nicolae absent
Pârgaru Ion prezent
Pâslaru Florin-Costin prezent
Peia Ninel prezent
Petrea Dorin Silviu absent
Petrescu Petre absent
Petric Octavian prezent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea absent
Plumb Rovana prezentă
Pocora Cristina-Ancuța prezentă
Podașcă Gabriela-Maria prezentă
Ponta Victor-Viorel absent
Pop Georgian prezent
Popa Octavian-Marius prezent
Popa Radu Mihai prezent
Popeangă Vasile prezent
Popescu Dumitru-Iulian prezent
Popoviciu Alin Augustin Florin prezent
Potor Călin prezent
Preda Cezar-Florin prezent
Pușcaș Iacob prezent
Raețchi Ovidiu Alexandru absent
Răducanu Ion prezent
Rădulescu Cătălin-Marian prezent
Rădulescu Romeo prezent
Reuer Elena-Ramona absentă
Rizea Cristian absent
Roman Cristian-Constantin absent
Roman Ioan Sorin prezent
Roman Petre absent
Roșca Lucreția prezentă
Roșca Mircea absent
Rotaru Răzvan prezent
Rusu Valentin absent
Sava Andrei-Valentin prezent
Sămărtinean Cornel-Mircea absent
Săpunaru Nini prezent
Săvoiu Ionuț-Cristian prezent
Scarlat George prezent
Schelean-Șomfelean Valeria-Diana absentă
Secară Florin Mihail absent
Sefer Cristian-George absent
Seres Dénes prezent
Silaghi Ovidiu Ioan prezent
Simedru Dan Coriolan prezent
Simionescu Adrian Constantin prezent
Smarandache Miron Alexandru prezent
Solomon Adrian prezent
Stan Ioan prezent
Stanciu Anghel prezent
Stanciu Zisu prezent
Stancu Ionel absent
Stativă Irinel Ioan absent
Stănescu Alexandru prezent
Steriu Valeriu-Andrei prezent
Stoica Mihaela absentă
Stragea Sorin Constantin absent
Stroe Ionuț-Marian prezent
Stroe Radu prezent
Sturzu Mihai-Răzvan prezent
Suciu Vasile-Daniel absent
Surdu Raluca absentă
Surugiu Iulian-Radu prezent
Szabó Ödön prezent
Șcheau Ion prezent
Șimon Gheorghe prezent
Șoptică Costel prezent
Șova Lucian prezent
Ștefan Viorel prezent
Ștefănescu Elena Cătălina absentă
Știrbu Gigel-Sorinel prezent
Tabugan Ion absent
Taloș Gheorghe-Mirel absent
Tararache Mihai prezent
Tămâian Ioan prezent
Tănase Răzvan-Ionuț absent
Tănăsescu Claudiu-Andrei prezent
Tătaru Florin-Cristian prezent
Teju Sorin absent
Teodorescu Cătălin-Florin prezent
Teodorescu Ioan Viorel absent
Thuma Hubert Petru Ștefan prezent
Tiuch Cătălin absent
Tîlvăr Angel prezent
Toader Mircea-Nicu prezent
Tocuț Dan-Laurențiu prezent
Tomac Eugen prezent
Traicu Rodin prezent
Tudorie Violeta prezentă
Tudose Mihai prezent
Turcan Raluca prezentă
Tușa Adriana Diana absentă
Țigăeru Roșca Laurențiu absent
Țîmpău Radu Bogdan prezent
Udrea Elena Gabriela prezentă
Udriște Gheorghe prezent
Urcan Ionaș-Florin prezent
Uricec Eugen Constantin prezent
Ursărescu Dorinel prezent
Vainer Aurel prezent
Varga Lucia-Ana prezentă
Varga Vasile prezent
Vasilică Radu Costin prezent
Vizitiu Sergiu-Constantin prezent
Vladu Iulian prezent
Vlase Petru Gabriel prezent
Voicu Mădălin-Ștefan prezent
Voicu Mihai Alexandru prezent
Vreme Valerian absent
Vulpescu Ioan prezent
Weber Mihai prezent
Zaharcu Neviser prezentă
Zamfir Daniel-Cătălin prezent
Zgonea Valeriu Ștefan prezent
Zisopol Dragoș Gabriel prezent
Zlati Radu prezent

Amet Varol prezent
Alexe Costel prezent
Blăjuț Viorel-Ionel prezent
Bucura-Oprescu Simona prezentă
Cătăniciu Steluța-Gustica prezentă
Ciocan Dan prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel prezent
Gust Băloșin Florentin prezent
Korodi Attila prezent
Oros Nechita-Adrian prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Rog comisia în sala de Birou permanent.

   

După pauză

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Bónis István:

Vă mulțumesc frumos, domnule președinte.

Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de deputați asupra Proiectului de hotărâre privind cererea de efectuare a urmăririi penale față de doamna Elena Gabriela Udrea, fost ministru al turismului și membru al Camerei Deputaților, în dosarul nr.121/P/215.

Comisia de numărare și validare a voturilor, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de deputați prin vot secret cu bile asupra Proiectului de hotărâre privind cererea de efectuare a urmăririi penale față de doamna Elena Gabriela Udrea, fost ministru al turismului și membru al Camerei Deputaților, în dosarul nr.121/P/215, a constatat următoarele: numărul total al deputaților - 353; numărul deputaților prezenți - 252; numărul total de voturi exprimate - 244; numărul de voturi anulate - zero; numărul de voturi valabil exprimate - 244, din care: voturi pentru - 147; voturi contra - 96; abțineri - una.

Potrivit art.76 alin.(2) din Constituția României, republicată, și art.157 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, hotărârea se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

Având în vedere că din totalul de 353 de deputați au fost prezenți 252, din care 147 au votat pentru, se constată că a fost adoptată hotărârea privind cererea de efectuare a urmăririi penale față de doamna Elena Gabriela Udrea, fost ministru al turismului și membru al Camerei Deputaților, în dosarul nr.121/P/2015.

Încheiat astăzi, 18 octombrie 2016.

Comisia de numărare și validare a voturilor: Lucreția Roșca - Grupul parlamentar al PSD; Ionel Palăr - Grupul parlamentar al PNL; Marioara Nistor - Grupul parlamentar UNPR; Claudiu-Andrei Tănăsescu - Grupul parlamentar ALDE; Bónis István - Grupul parlamentar al UDMR; Ghera Giureci-Slobodan - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Secretar de ședință în plen, asistenți: domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaților, domnul deputat Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaților.

Vă mulțumesc frumos.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 decembrie 2018, 4:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro