Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 16-05-2017

Ședința Camerei Deputaților din 16 mai 2017

23. Supunerea la votul final:
  23.5 Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.88/2016 pentru suspendarea prevederilor art.23 alin.(1) lit.c) din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006 (PL-x 134/2017). (adoptat)
 
consultă fișa PL nr. 134/2017

   

Domnul Petru Gabriel Vlase:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

5. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 88/2016 pentru suspendarea prevederilor art. 23 alin.(1) lit. c) din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

Comisiile pentru agricultură și pentru mediu propun adoptarea.

Vă rog să votați.

Video in format Flash/IOS

221 de voturi pentru, 18 împotrivă, 12 abțineri, un coleg care nu votează. Adoptat.

Vă rog.

Domnul Korodi Attila, explicarea votului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Korodi Attila:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Stimați colegi,

Grupul UDMR a votat împotriva acestui proiect de lege care amână cu cel puțin un an de zile interdicția pășunatului pe timp de iarnă.

Cred că noi toți care am avut de-a face cu zona agriculturii, a zootehniei, a protecției mediului, ne dăm seama că decizia continuă a Parlamentului, de a amâna interzicerea, nu face deloc bine biodiversității, nu face deloc bine organizării agricole și nu face deloc bine comunităților locale.

Dar lăsăm lenea să persevereze, lenea de a avea grijă de animale și în timp de iarnă, adică de a pregăti din vară tot ce înseamnă furajarea animalelor.

Așa că, Grupul UDMR a votat împotrivă și tragem un semnal de alarmă. Este imposibil și inacceptabil ca ani de zile să acceptăm ca iarna, în fondul cinegetic..., să intre turme de oi, să fie folosit de turme de oi.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.