Plen
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 13 septembrie 2017
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.125/22-09-2017

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 13-09-2017 Versiunea pentru printare

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 13 septembrie 2017

9. Dezbaterea Proiectului de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului României nr.39/2017 pentru constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. (adoptat)

 

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

  ................................................

8. Punctul 8, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului României nr. 39/2017 pentru constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.

Proiectul de hotărâre a fost distribuit și afișat.

Dacă sunt intervenții de ordin general?

Domnul senator Goțiu.

Aveți microfonul.

Domnul Remus Mihai Goțiu:

E foarte distractiv că am deschis microfonul! (Râsete.)

Stimate colege și stimați colegi,

V-am avertizat din momentul constituirii acestei comisii de anchetă și v-am rugat să nu aruncați în derizoriu una dintre cele mai importante instituții ale Parlamentului, iar această instituție se cheamă o comisie de anchetă.

V-ați grăbit cu un regulament prost. N-ați vrut să aprobați niciuna dintre propunerile venite dinspre opoziție și v-ați trezit că aveți o comisie - îmi scuzați cuvântul, îl reformulez - fără nicio putere. Ați continuat și mai prost. Cu prelungiri de termene ale comisiei, cu încălcări ale propriilor regulamente votate. Pe perioada vacanței parlamentare această comisie a continuat total neregulamentar, cu modificări în structura de conducere, care n-au trecut nici prin Birourile permanente reunite, nici prin plenul reunit al celor două Camere, cu un calendar și un program de lucru care, de asemenea, nu a fost aprobat sau măcar discutat cu ceilalți colegi din comisie. Și totul a culminat cu niște concluzii absolut halucinante și dincolo de orice bun-simț.

Din păcate, astăzi, în Biroul permanent reunit am văzut această goană după comisii de anchetă mai mult decât discutabile. V-am spus și v-o repet: dacă ați fi dorit sau am fi dorit să fim procurori, am fi putut urma o școală de drept, am fi dat examenele de intrare în magistratură și am fi activat ca procurori. Ca parlamentari, avem cu totul alte instrumente și cu totul alte responsabilități.

Recomandarea mea este să nu mai continuați această cacealma, care nu face decât să se transforme într-un circ mediatic, să nu mai conduceți discreționar acest Parlament, care este o instituție a tuturor cetățenilor români, nu doar o instituție menită să vă apere clientela și să-i apere pe penali.

Voi vota și Grupul parlamentar USR va vota împotriva continuării acestei cacealmale și vă recomand să o faceți și dumneavoastră.

Mulțumesc. (Aplauze.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Vă rog, alte intervenții de ordin general?

Domnul deputat... Nu văd cine e.

Domnul Neagu. Vă rog.

Domnul Turcescu? Da.

Mai e cineva după aceea, tot acolo, pe același rând, în spatele domnului Turcescu.

Domnul Nicolae Neagu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Dacă sunt la Cameră și nu mai sunt la Senat...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Eu îmi cer scuze, că nu văd așa de bine la distanță, cu toate că aveți o talie impresionantă.

Vă rog să mă scuzați.

Domnul Nicolae Neagu:

N-am niciun merit. Doamne-Doamne a vrut așa, părinții mei probabil la fel, ca și dumneavoastră...

Eu aș vrea să vă reamintesc poziția pe care noi, Partidul Național Liberal și Grupul Partidului Național Liberal, am avut-o de la bun început, în momentul în care, consultați, neconsultați fiind, în acest plen reunit ne-am poziționat față de Comisia de anchetă parlamentară.

Și atunci spuneam, prin vocea liderilor de grup, că o comisie de anchetă parlamentară trebuie să aibă, în primul și în primul rând, un scop vădit, al nostru, al tuturor, cu un rezultat pe care să-l putem anticipa și ne întrebam: ce anchetăm? Anchetăm ceva ce, cineva ne-ar spune că ar fi putut cauza prejudicii în moment electoral, o persoană fizică și anchetăm acea situație sau vom avea aplecări asupra a ceea ce ar trebui să facem noi, parlamentari ai României, pentru a elimina, dacă cumva ar mai exista, suspiciuni de posibile fraude pe legi electorale.

Și spuneam: în condițiile în care așa este intitulat și formulat cuprinsul pe care dumneavoastră l-ați solicitat din punct de vedere a ce ar trebui să facă această Comisie de anchetă parlamentară, că nu vedem sensul, întrucât noi, reprezentanți ai românilor, am putea, din start, dacă considerăm un act voit politic a modifica legi electorale, să nu modificăm legi electorale, iar în rest, dacă ar exista cumva o suspiciune probată material, nu doar indicii, că ar fi existat o fraudă pe 2009, timp ar fi existat suficient - 2010, 2011, 2012 -, cei mai mulți dintre noi venim parlamentari din mandatele trecute. Oare de ce n-am făcut-o? Pentru că probabil n-am fi fost capabili să găsim acele probe, indicii care să ne ducă într-un rezultat vădit, forțat, așa cum dumneavoastră l-ați prezentat, pe ultimii metri, în această comisie de anchetă, fără să lăsați disponibilitatea poziționării celor care în comisia de anchetă au spus din start că nu pot merge într-o variantă în care ar culpabiliza pe cineva, fără a avea probe. Nu era sensul și rolul comisiei de anchetă!

Pentru aceste motive, credem că o tergiversare cu încă 60 de zile - o perioadă de timp pe un rezultat pe care nu-l vedem decât așa cum a fost consemnat de majoritatea PSD-ALDE din comisie, indicând o posibilă fraudă - este fără sens, fără logică.

Obiectul parlamentar este în continuare a modifica legislație și noi spunem că dacă trebuie să mai modificăm ceva sau să aducem ceva ce există acolo înscris că am putea-o face, să o facem și pe acea chestiune să revenim, ca text, așa cum a fost votat de către cele două Camere reunite.

Acesta este motivul pentru care, ca logică, ca principiu, ca activitate, nu putem fi de acord a continua spre a merge dintr-un rezultat în alt rezultat, pe care nu-l vedem decât cu un scop, unul singur, ce e de dumneavoastră cunoscut, a încerca și a determina, printr-o comisie parlamentară, să activați ceva ce în mod normal, ca probe și material, expuse și în cadrul comisiei, nu există.

Rolul de cercetare penală, într-un caz de fraudare, este a altor instituții, nu a Parlamentului României.

Noi nu putem avea niciodată, așa cum este statuat și în Constituția României, în acest moment, vreo posibilitate în care să demonstrăm că într-adevăr există indicii, probe materiale clare care să conducă spre un rezultat cu implicații penale.

Dacă dumneavoastră, ca majoritate parlamentară, vă asumați, faceți-o în numele dumneavoastră, ca majoritate parlamentară sau ca cei care ați semnat în Comisia de anchetă parlamentară, și depuneți plângeri penale către Parchetul General, spre soluționare. Dar a continua ancheta, mi se pare un lucru nefiresc. Motiv pentru care, Grupul Partidului Național Liberal respinge propunerea de amânare cu încă 60 de zile și continuarea activității Comisiei parlamentare de anchetă.

Noi considerăm că normal este să oprim activitatea acestei comisii și să revenim spre ceea ce Parlamentul trebuie să facă. Dacă trebuie modificat un conținut legislativ pe legi electorale, s-o facem.

Partidul Național Liberal poate veni inclusiv cu o propunere pentru vot electronic în interior, așa cum am acceptat pentru cel în exterior.

Mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Da.

Mulțumesc.

Domnul Turcescu.

Domnul Robert-Nicolae Turcescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor,

L-am auzit, în repetate rânduri, pe domnul Liviu Dragnea vorbind, în perioada campaniei electorale, și mai apoi, despre nevoia de recredibilizare a Parlamentului României. Și e o teză cu adevărat generoasă și asupra căreia merită să reflectăm cu toții.

Eu cred că ceea ce s-a întâmplat în această comisie parlamentară - pe care la început am privit-o cu oarece curiozitate, gândindu-mă că, fiind vorba de o comisie parlamentară, lucrurile vor fi foarte serioase -, vreau să vă spun că a dus dincolo de ridicol ideea de parlamentarism românesc. Pentru că să ajungem să facem o comisie parlamentară în care se discută despre cum arată sufrageria lui Onțanu, sau să ascultăm scenariile SF despre felul în care este condusă sau dirijată România, din centre oculte de putere, via Mitică Iliescu sau Cătălin Voicu, cred că e deja prea mult.

Ar trebui să oprim acest moment de ridicol absolut și care intră în antologia momentelor ridicole din Parlamentul României.

Prin urmare, îl îndemn pe domnul Liviu Dragnea, știind că PSD are o majoritate confortabilă în Parlament, să reflecteze profund, încă o dată și încă o dată, la menținerea unui astfel de moment penibil - spun din nou -, sub cupola Parlamentului României.

Grupul Partidului Mișcarea Populară va vota împotriva acestei prelungiri a termenului de funcționare a acestei comisii a ridicolului.

Dar, dacă tot vor unii să aibă o concluzie foarte clară, noi am spus-o de la bun început, nu mai există voturile din 2009, dar există în continuare arhivate procesele-verbale de numărare a acelor voturi. E simplu, e un exercițiu aritmetic: numărați câte pentru Geoană, câte pentru Băsescu și stabiliți dacă s-a făcut vreo greșeală. Luați din nou procesele-verbale pentru renumărarea voturilor care au fost declarate nule și veți constata - poate ați uitat, nu-i mare surprindere - că, la momentul respectiv, mai multe voturi au fost furate sau anulate în favoarea lui Mircea Geoană, decât în favoarea lui Traian Băsescu.

Și mai e ceva. Și mai e ceva, care cred că anulează cumva ideea de fraudare a acestui vot, în anul 2009.

Oameni buni, Partidul Social Democrat și aliații lui de la acel moment aveau în secțiile de votare șase oameni, șase, în vreme ce PDL-ul, care îl avea candidat pe Traian Băsescu, la acel moment, avea în secțiile de votare un om. Unu la șase.

Dacă și în astfel de condiții ne închipuim că a fost vorba de un vot fraudat, la acel moment, înseamnă că ne depărtăm ridicol de mult de realitate.

Vă mulțumesc mult.

Reflectați!

Reflectați și dumneavoastră, domnule Dragnea, că nu strică niciodată!

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Da.

Numai o clipă. Pe rândul din dreapta, în spatele domnului Turcescu, la un moment dat, am văzut o mână ridicată. Dacă mai dorește să intervină? Nu.

Domnul Nicolicea, atunci.

Domnul Eugen Nicolicea:

Domnule președinte,

Avem pe ordinea de zi o propunere de modificare a unei hotărâri, nu avem dezbaterea raportului, fie el și parțial, cum s-a întâmplat.

Deci, vă rog frumos să supuneți la vot modificarea respectivă. Cu mare larghețe, putem considera că intervențiile acestea, pe raportul parțial, ar putea să fie expunere de motive pentru modificarea regulamentului.

Deci, respectivii cred că s-au pregătit pentru această dezbatere, și nu pentru ceea ce avem noi de făcut.

Cu privire la acesta, sunt dezinformați. La comisie avem un registru în care toți care erau membri în comisie - toți membrii - puteau să studieze dosarul și semnau într-un caiet. Nu există nicio semnătură din partea membrilor opoziției.

Pe timpul verii, niciun parlamentar din opoziție n-a participat nici la studiere, nici la propunere pentru a întocmi un raport, fie el și parțial.

Știți că s-a ajuns la această situație, pentru că am fost blocați de către Procurorul General, care a refuzat să pună la dispoziție niște informații publice dintr-un dosar clasat.

După cum știți, avem nevoie, din acest motiv, de o prelungire. Iar colegii se vor exprima atunci când vom avea un raport final, la care sper că de data asta să contribuie și dânșii, ca membri în comisie, nu să lipsească și pe urmă să se plângă că n-au văzut nimic.

Mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Da.

Mulțumesc.

Domnul Varujan Vosganian.

Domnul Varujan Vosganian:

Domnilor președinți,

Trec peste capriciile istoriei, care fac ca exact cei care se plângeau în 2009 de fraudarea alegerilor să-i apere acum pe cei pe care atunci îi suspectau de a le fi fraudat.

Dar interesant este că tocmai această discuție și protagoniștii ei arată că într-adevăr suspiciunile au un temei. Pentru că noi am auzit astăzi pledând pentru imparțialitate tocmai pe "imparțialul" moderator al disputei dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană (Aplauze.), care este astăzi membru în partidul lui Traian Băsescu. (Aplauze.)

Stimați colegi,

Discuția asta nu are de fapt obiect, pentru că noi acum nu discutăm conținutul raportului parțial, ci doar admitem că a fost un raport parțial care, potrivit mandatului Parlamentului, trebuie definitivat.

Noi, cei de la ALDE, suntem susținătorii drepturilor civile, susținătorii drepturilor omului.

Eu cred că pentru români este important - și e dreptul lor - să știe ce s-a întâmplat, de fapt, în momente importante, în momente culminante din istoria lor. Momente despre care posibilii protagoniști refuză să dea cele mai simple lămuriri. Motiv pentru care un termen de 60 de zile în plus va răsplăti curiozitatea noastră, îi va răsplăti pe toți cei care doresc să știe ce s-a întâmplat, atunci, de fapt.

Noi istoria o scriem trăind-o, dar istoria o trăim și înțelegând-o.

Așadar, hai să trăim istoria cu adevărat!

Mulțumesc. (Aplauze.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Da.

Mulțumesc.

Din partea Grupului parlamentar...

Nu, o clipă domnule Fenechiu, din partea Grupului parlamentar din care faceți parte a luat cuvântul deja domnul senator Neagu. Îmi pare rău.

Care procedură? Că nu suntem în procedură acum.

Îmi promiteți? Bine.

Vă rog.

Hai să vedem.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Voci din sală:

Microfonul...

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Era pornit și nu se auzea.

Deci, am auzit vorbindu-se de la tribuna Parlamentului cum că, pe perioada verii, reprezentanții opoziției n-ar fi fost prezenți, n-ar fi contribuit, n-ar fi participat.

Vreau să vă spun că Partidul Național Liberal a participat la toate ședințele care au avut loc pe perioada verii.

Dacă scopul acestei prelungiri, de 60 de zile, este s-o validăm pe doamna Florea, care a exercitat funcția de președinte al comisiei, fără să fie validată de plen...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule senator, unde e procedura? Vă întreb.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Păi, procedura este, domnule președinte, că s-a susținut aici că reprezentanții opoziției nu au participat, pe perioada verii, la lucrările ședinței...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Nu, acestea... nu...

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

... și nu au contribuit la elaborarea raportului.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Acestea sunt argumente, nu sunt proceduri.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Vreau să... nu, argumentele sunt legate... că reprezentanții opoziției - și aici mă refer la PNL - au participat. Iar dacă noi vrem să "albim" comisia care a funcționat ilegal, e votul majorității.

Vă mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Da.

Vă mulțumesc și eu. (Aplauze.)

În orice caz, salut faptul că v-ați ținut promisiunea.

Da. Cine mai este?

Domnul Pleșoianu dorește să intervină? (Vociferări.)

Păi, tocmai v-am dat aprobarea, dumneavoastră. Atunci, nu credeți că trebuie un tratament similar?

Domnul Liviu Ioan Adrian Pleșoianu:

Nu vă îngrijorați, o să fiu scurt.

În ceea ce privește Partidul Național Liberal. În anul 2013, pe bună dreptate, un membru marcant al Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban, actualul dumneavoastră lider de partid, spunea - repet, pe bună dreptate - că propunerea actualei șefe a Direcției Naționale Anticorupție, de ministrul justiției, interimar la acea vreme, este o trădare a electoratului USL.

Același domn, Ludovic Orban, de vreo doi ani de zile, nici măcar nu-i mai rostește numele persoanei respective. (Vociferări.)

Bun. Cred că înțelegeți foarte bine ce vreau să spun. Există niște obiective ale acestei comisii pe care încercăm să le respectăm. Obiectivele 2 și 3 ale Comisiei de anchetă nu pot fi îndeplinite, pentru că activitatea Comisiei de anchetă a fost blocată, după cum bine știți, după cum spunea mai devreme și domnul Nicolicea, de mai multe persoane.

Ca atare, este absolut necesar să o continuăm, e de bun-simț.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule Pleșoianu, vă rog să vă limitați intervenția.

Domnul Liviu Ioan Adrian Pleșoianu:

Mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Vă mulțumesc.

Dacă sunt alte intervenții de ordin general?

Domnul Tomac, da.

Domnul Eugen Tomac:

Domnule președinte,

Domnilor președinți,

N-aș fi intervenit dacă n-aș fi simțit nevoia să vă spun două lucruri importante, care se întâmplă în aceste zile.

Unu. Dezbatem de o oră un subiect care știm că nu mai este de actualitate și este doar un moft politic, în condițiile în care în Ucraina - și n-ați vrut astăzi, domnilor președinți, să adoptăm o declarație politică despre situația gravă prin care trece jumătate de milion de români, pentru că li s-au închis școlile cu predare în limba română. Acestea sunt probleme reale. Ce discutăm aici este o încercare a PSD-ului de a-l mai ține în depresie pe domnul Geoană. Nu ține. Nu e cazul. (Aplauze.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule deputat,

Îmi permit să vă dau o scurtă replică, și anume să vă spun că o declarație se poate adopta dacă există un proiect în acest sens.

Am recomandat liderilor de grup să se întâlnească de urgență, să discute asupra acestei chestiuni, la comisiile de afaceri străine - la Comisia pentru afaceri europene și la Comisia pentru românii de pretutindeni - și să vină cu o propunere concretă.

De îndată ce această propunere concretă va fi prezentată, foarte bine, putem s-o luăm în dezbaterea plenului. Organizăm un plen.

Sunt întrutotul de acord că este o problemă acută pe care trebuie Parlamentul s-o abordeze și să avem o atitudine.

Vă mulțumesc.

Altcineva dacă dorește să intervină pe subiectul la care suntem? La punctul 8, Proiectul de hotărâre, nu pe alte subiecte.

Domnul Petru Movilă:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Două lucruri importante.

Și ar fi important să rămânem în zona tehnică, nu ne ducem într-o demagogie ieftină fără sfârșit.

Astăzi, la Birourile permanente reunite, s-au solicitat clarificări dacă doamna Oprea este președintele comisiei, numit cu proces-verbal, validat de Birouri sau de plen. Nu există...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule coleg, nu există nicio doamnă Oprea. (Rumoare.)

Domnul Petru Movilă:

... președintele comisiei care a solicitat...

Nu a răspuns nimeni dacă această procedură a fost respectată, iar eu, ca vicelider de grup al PMP, am spus că toate documentele care s-au elaborat de această comisie, de la vacantarea funcției de domnul Fifor, până la nominalizarea doamnei, sunt documente nule.

Iar ca să mă întorc, domnule președinte, la tema din Ucraina. Partidul Mișcarea Populară v-a solicitat în scris, Birourilor reunite...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Sunteți în afara subiectului...

Domnul Petru Movilă:

Nu...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

... și nu vă mai las microfonul.

Domnul Petru Movilă:

Domnule președinte...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Îmi pare rău, nu vă mai las microfonul.

Domnul Petru Movilă:

... închidem...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Am încheiat. Nu, ați încheiat intervenția la subiect. Nu dezbatem alte subiecte.

Domnul Petru Movilă:

10 secunde...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Nici 10 secunde, vă rog foarte mult.

Domnul Petru Movilă:

Deci, îmi pare rău că dumneavoastră...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Nu, vă rog foarte mult.

Domnul Petru Movilă:

... faceți afirmații neadevărate...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Vă rog să-i tăiați microfonul.

Domnul Petru Movilă:

... iar eu am documente înregistrate...

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Se aude? Stafful tehnic, vă rog.

Supun sistarea dezbaterilor, în condițiile în care văd că sunt alte subiecte care doresc să fie aduse în dezbatere și n-au legătură cu ordinea de zi.

Cine este pentru sistarea dezbaterilor?

Voturi pentru?

Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Vă rog să numărați.

117 voturi împotrivă, 246 de voturi pentru.

Abțineri dacă sunt? Nu sunt.

Vă mulțumesc.

Deci, urmează dezbaterea pe articole.

Dacă titlul Proiectului de Hotărâre ridică obiecții? Dacă nu, este adoptat.

La preambul. Dacă sunt obiecții? Nu. Adoptat.

Articolul 1. Obiecții? Nu. Adoptat.

Articolul 2. Obiecții? Nu. Adoptat.

Supun Proiectul de Hotărâre, în ansamblul său.

Cine este pentru?

Da.

Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Vă rog, acolo...

111 voturi împotrivă.

Abțineri?

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat, cu majoritatea voturilor. Pardon, scuzați-mă, patru abțineri. Patru abțineri.

Vă rog, secretarii, anunțați-mă din vreme, da?

Cu majoritate de voturi, Proiectul de Hotărâre a fost adoptat.

Trecem la punctul 9 al ordinii de zi.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 20 iulie 2018, 4:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro