Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 19-09-2017

Ședința Camerei Deputaților din 19 septembrie 2017

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.19 Constantin Șovăială - declarație politică cu titlul "Se moare cu zile, cui îi pasă?";

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Șovăială.

Domnul Constantin Șovăială:

Domnule președinte de ședință,

Stimați colegi,

Declarația mea politică poartă denumirea "Se moare cu zile, cui îi pasă?".

Zilele acestea Guvernul Tudose ne-a demonstrat cât de incapabil este. Cum să afirmi, după nenorocirea de la Timișoara, că nu aveai ce face și că trecem și peste această problemă?! Nu este o atitudine de prim-ministru, ci de un om fără scrupule care își urmărește propriul interes! Cine se face vinovat de neglijență sau incompetență? Ce măsuri se vor lua? Sunt multe întrebări și puține răspunsuri!

Sunt dezamăgit de situația în care am ajuns și îmi este frică de ceea ce s-ar fi întâmplat la vreun cutremur mai puternic. Somez Guvernul să ia măsuri urgente pentru identificarea incompetenților și pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației.

Furtuna ne-a arătat vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor dezastre. Să ne explice Guvernul dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat! Avem nevoie de perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale. Este inadmisibil ce se întâmplă în momentul de față!

Deputat al PNL, Constantin Șovăială.

Mulțumesc.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.