Plen
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 11 octombrie 2017
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.144/20-10-2017

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
18-12-2018
17-12-2018 (comună)
12-12-2018 (comună)
12-12-2018
10-12-2018
05-12-2018
28-11-2018 (comună)
Arhiva video:2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 11-10-2017 Versiunea pentru printare

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 11 octombrie 2017

6. Numirea celor doi vicepreședinți ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.  

 

Domnul Niculae Bădălău:

  ................................................

Trecem la punctul 4 (pentru a putea fi înscrise ambele puncte pe buletinele de vot) și avem astăzi numirea celor doi vicepreședinți ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Raportul comun al Comisiei economice, industrii și servicii a Senatului și Comisiei pentru tehnologia informației și comunicații din Camera Deputaților

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2017 pentru modificarea și completarea art. 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cei doi vicepreședinți ai acestei autorități publice sunt numiți, pe baza propunerii Guvernului, de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți.

Îl invit la microfon pe reprezentantul comisiilor de specialitate pentru a prezenta raportul comun și proiectul de hotărâre cu privire la cei doi vicepreședinți ai Autorității Naționale.

Raportul? Cine prezintă raportul?

Vă rog.

Domnul Cătălin Drulă:

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Vă prezint raportul comun cu privire la audierea candidaților în vederea numirii în funcțiile de vicepreședinți ai ANCOM.

Urmare a sesizării Birourilor permanente reunite din data de 13 septembrie 2017, Comisia pentru tehnologia informației din Camera Deputaților și Comisia economică din Senat s-au întrunit în ședință comună și au procedat la audierea candidaților propuși pentru a fi numiți în funcții, domnii Bogdan Cristian Iana și Eduard Lucian Lovin.

În urma audierilor, comisiile reunite au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului numirea acestor doi domni în funcțiile de vicepreședinte.

O să dau citire și hotărârii, care are un articol unic care spune că "Se numesc, pentru un mandat de 6 ani, în funcțiile de vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, domnii Bogdan Cristian Iana și Eduard Lucian Lovin.".

Domnule președinte de ședință,

Am să vă rog să-mi dați permisiunea să prezint și poziția Grupului USR la dezbateri, dacă tot sunt aici.

Domnul Niculae Bădălău:

Vă rog. La dezbateri. Intrăm pe dezbateri, deci.

Vă rog.

Domnul Cătălin Drulă:

Am..., i-am audiat pe acești doi domni, am votat pentru numirea lor pentru că sunt profesioniști, pentru că au lucrat zeci de ani în ANCOM, s-au prezentat impecabil în comisie. Singura problemă, domnule Dragnea, este că sunt exact cei concediați de omul pus de dumneavoastră acolo în mai, domnul Diță. Dacă vă aduceți aminte, domnul Grindeanu a dat o ordonanță de urgență prin care a schimbat procedura de numire - trebuia să numească Președintele României, acum trece pe la Parlament - și a ajuns acest domn Diță acolo. De patru luni, acest domn se ocupă cu destructurarea instituției, și-a adus o camarilă, a dat afară profesioniștii, inclusiv pe acești doi domni cărora le plătim, conform legii, salarii compensatorii.

Înțeleg că vă recunoașteți cumva eroarea făcută numindu-i - îl aveți și pe domnul prim-ministru lângă dumneavoastră -, numindu-i înapoi pe pozițiile de vicepreședinte. Până aici, e bine, dar trebuie să vă asumați eroarea până la capăt. Eu voi propune săptămâna viitoare în Comisia pentru tehnologia informației, reunită cu cea de la Senat, un raport de demitere a domnului Diță. Sunt de notorietate acțiunile pe care le-a întreprins acolo, punând în pericol chiar siguranța națională a României, pentru că este o instituție care are atribuții în acest domeniu. E păcat că s-a ajuns aici, era o instituție cu..., una dintre puținele instituții nepolitizate, cum spuneați, și de profesioniști a statului român. Voi cere săptămâna viitoare un raport de demitere a domnului Diță și cer tuturor deputaților și senatorilor responsabilitate și să revenim la o normalitate în această instituție.

Vă mulțumesc.

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc, domnule deputat.

Din partea Grupului parlamentar al PNL?

Vă rog.

Domnul Pavel Popescu:

Dragi colegi și, în principal, domnule președinte Liviu Dragnea,

V-am auzit acest frumos discurs despre politizare și modul în care se numesc oamenii în instituții.

Domnule președinte,

În fața unui Guvern votat de români în mod legitim, repet, în mod legitim, în momentul în care aveți această legitimitate din partea poporului, noi nu avem nicio problemă cu această politizare. Pentru că, vedeți dumneavoastră, Guvernele vin și pleacă, exact cum spuneați, dar problema noastră, în principal, a Partidului Național Liberal, este cu incompetența și minciuna care țin de această coaliție de guvernare. Și această incompetență are un nume în instituția ANCOM, incompetența se numește Adrian Diță.

Domnule președinte, acest om a creat o degringoladă, a decapitat instituția în ultimele luni de zile. Printre acele milioane de români care v-au votat pe dumneavoastră, inclusiv pe dumneavoastră, sunt câteva mii în România izolați prin anumite zone ale țării: prin munți, prin Delta Dunării, care nu au semnal la telefon.

Domnul Niculae Bădălău:

Domnule deputat, lăsați geografia și treceți la subiect, vă rog.

Domnul Pavel Popescu:

Permiteți-mi să termin alocuțiunea.

Motivul pentru care nu au semnal la telefon este datorită faptului că unele companii aveau... erau obligate cu luni în urmă, cu ani în urmă, să le ofere acestor cetățeni ai României posibilitatea de a avea semnal, de a putea comunica în situații de urgență. Acest domn Diță, în interiorul ANCOM-ului, a prorogat termenele pentru aceste companii pe care, toată lumea știe, le-a reprezentat, pentru că a fost angajatul lor. Și aici, domnule președinte, vorbim despre interesul românilor care v-au votat pe dumneavoastră legitim. Deci problema noastră este de incompetență a celor pe care guvernarea dumneavoastră îi pune în funcții cheie. Și cu toții știm că această instituție, ANCOM, a funcționat impecabil... Impecabil..., a funcționat mult mai bine decât alte instituții ale statului.

V-aș ruga și fac un apel, încerc să vă sensibilizez ca colegi, schimbați..., schimbați-l pe domnul Diță, reparați ceea ce ați făcut în această instituție și scoateți-ne din această confuzie, pentru că noi votăm împotriva schimbărilor pe care dumneavoastră le faceți, deși, da, există profesioniști în această instituție. Politizarea nu este...

Domnul Niculae Bădălău:

Domnule deputat, vă rog să încheiați.

Domnul Pavel Popescu:

... o mare problemă, dar când adaugi incompetență, ajungem în situații în care astfel de instituții sunt decapitate.

Vă mulțumesc.

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc.

Domnul președinte Liviu Dragnea.

Domnul Nicolae-Liviu Dragnea:

Domnule președinte, mulțumesc mult.

Voi fi foarte scurt.

Stimate coleg, stimate coleg,

Vă spun doar atât: nu resping propunerea dumneavoastră, pe de o parte. Pe de altă parte, profesionist, din CV, era și domnul respectiv, profesioniști apar și domnii. Problema e ce au de gând să facă acolo în pozițiile astea. Informațiile pe care le am și eu probabil că sunt aceleași cu cele pe care le aveți și dumneavoastră, votul de atunci a fost cu bună-credință.

Eu personal și noi, ca partid, așteptăm de la comisii.

Vă mulțumesc.

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc.

Domnul deputat Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu pot decât să mă bucur pentru faptul că doi oameni adevărați, care și-au dovedit în timp profesionalismul, revin în ANCOM, după ce au fost dați afară într-un mod aberant. Mă bucur că reveniți, mă bucur că ocupați poziții din care știu că o să puteți să vă continuați munca foarte bună pe care ați avut-o până acum. Asta e, Cătălin Marinescu a optat pentru ITU, era un extraordinar de bun președinte al ANCOM-ului.

Din fericire, ANCOM-ul a fost foarte mult timp un organism ocupat exclusiv de profesioniști. Poate unul din foarte puținele din România. Și mă bucur foarte mult, și sper să revenim la normal. Vă felicit și cred că este un lucru excepțional, pe care îl facem pentru ca în România comunicațiile să continue să reprezinte un domeniu în care suntem respectați și invidiați de foarte, foarte multe țări.

Datorită muncii acestor oameni am ajuns să avem... să ocupăm primul loc în Europa în ceea ce privește raportul preț/performanță în comunicații. Datorită acestor oameni am ajuns să ocupăm al treilea loc în lume. Este o performanță senzațională pe care au reușit-o și pentru care au fost răsplătiți fiind dați afară. Iată că, astăzi, Parlamentul României face un act de reparație absolut necesar.

Vă mulțumesc.

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc domnului deputat.

Din partea Grupului ALDE?

Domnul Ștefan-Alexandru Băișanu:

Stimați colegi,

Prin propunerile pe care Parlamentul le face astăzi prin cei doi profesioniști care stau astăzi aici, în fața noastră, înțelegem un semn de normalitate și de revenire la ceea ce înseamnă profesionalism într-o instituție a statului.

Le doresc succes!

Grupul ALDE va vota fără discuții.

Vă mulțumim.

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc domnului deputat.

Dacă mai sunt intervenții. Nu mai sunt intervenții.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Luăm act de raportul întocmit de comisiile de specialitate și, în conformitate cu dispozițiile legale și regulamentare, urmează să ne exprimăm prin vot asupra propunerii de numire a celor doi vicepreședinți ai Autorității Naționale.

Așa cum am hotărât, urmează să ne exprimăm concomitent votul asupra numirilor înscrise la punctele 3 și 4 ale ordinii de zi.

În fața prezidiului avem două urne de vot inscripționate corespunzător pentru buletinele de vot privind - (Discuții la prezidiu.) - numirea unor consilieri de conturi, a președintelui și a unui vicepreședinte ai Curții de Conturi, precum și a președintelui și a unui vicepreședinte al Autorității de Audit; doi, numirea celor doi vicepreședinți ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Vă reamintesc faptul că, potrivit art. 49, din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, în cazul votului cu buletine de vot se votează "pentru" numire lăsând neatinse numele și prenumele persoanei propuse, se votează "contra" numirii ștergând numele și prenumele persoanei propuse.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați, începem votul.

Domnii chestori! Avem chestori? Domnii chestori!

Doamna Federovici, de la Senat și, de la Cameră, un chestor?

Domnul Zisopol.

Vă rog, domnul secretar al Senatului pentru a începe citirea. Senatul începe primul.

Membrii Guvernului. (Discuții la prezidiu.)

Domnul Georgian Pop:

Bună ziua!

Începem cu membrii Guvernului.

Domnul Mihai Tudose, prim-ministru, prezent.
Doamna Grațiela Gavrilescu, prezentă.
Domnul Marcel Ciolacu, prezent.
Lia-Olguța Vasilescu, prezentă.
Toma-Florin Petcu, prezent.
Alexandru-Răzvan Cuc, prezent.
Adriana-Doina Pană, prezentă.
Lucian Șova, prezent.
Mircea-Titus Dobre, prezent.
Gabriel Petrea, prezent.
Rovana Plumb.
Gheorghe Șimon, prezent.

Domnul Ion Ganea:

Membrii Guvernului de la Senat:

Bodog Florian-Dorel, prezent.
Dan Carmen Daniela, prezentă.
Dunca Marius-Alexandru, prezent.
László-Ődőn, prezent.
Ilie Viorel, prezent.

Meleșcanu Teodor-Viorel, absent. E plecat, delegație.

Romașcanu Lucian. Prezent?

Din sală: Absent, delegație.

Domnul Ion Ganea:

Absent.

Și..., atât. E OK. (Discuții în sală.)

Voi da citire listei cu senatorii prezenți în sală.

Alexandrescu Vlad-Tudor
Andronescu Ecaterina prezentă
Arcan Emilia prezentă
Arcaș Viorel prezent
Avram Nicolae prezent

Din sală: Alexandrescu, prezent.

Domnul Ion Ganea:

Baciu Gheorghe prezent

Badea Viorel-Riceard
Bădălău Niculae prezent
Bădulescu Dorin-Valeriu prezent
Băsescu Traian prezent
Benea Adrian-Dragoș prezent

Să vă aud.

Bodog Florian-Dorel prezent
Botnariu Emanuel-Gabriel prezent
Brăiloiu Tit-Liviu prezent
Breaz Valer-Daniel prezent
Bulacu Romulus prezent
Butunoi Ionel-Daniel e prezent
Cadariu Constantin-Daniel e prezent
Caracota Iancu e prezent
Cazan Mircea-Vasile e prezent
Cazanciuc Robert-Marius e prezent
Cârciumaru Florin prezent

L-am văzut de dimineață.

Chirteș Ioan-Cristian prezent
Chisăliță Ioan-Narcis prezent
Chițac Vergil prezent
Cîțu Florin-Vasile e prezent
Coliban Allen prezent
Corlățean Titus delegație
Costoiu Mihnea-Cosmin prezent
Covaciu Severica-Rodica prezentă
Craioveanu Elena-Lavinia prezentă
Crețu Gabriela delegație
Cristina Ioan delegație
Császár Károly Zsolt prezent
Cseke Attila-Zoltan prezent
Dan Carmen Daniela prezentă
Dănăilă Leon prezent
Deneș Ioan prezent
Derzsi Ákos prezent
Diaconescu Renică prezent

De la Olt.

Diaconu Adrian-Nicolae prezent
Dinică Silvia-Monica prezentă
Dinu Nicoleta-Ramona prezentă

De la Constanța.

Dircă George-Edward prezent
Dogariu Eugen prezent
Dumitrescu Cristian-Sorin în delegație
Dumitrescu Iulian prezent
Dunca Marius-Alexandru prezent
Fălcoi Nicu prezent
Federovici Doina-Elena prezentă
Fejér László-Ődőn prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel prezent
Fifor Mihai-Viorel prezent
Filipescu Răducu-George prezent
Ganea Ion subsemnatul, prezent
Ghica Cristian prezent
Gorghiu Alina-Ștefania delegație
Goțiu Remus Mihai prezent
Hadârcă Ion prezent
Hărău Eleonora-Carmen prezentă
Ilea Vasile prezent
Ilie Viorel

E la Guvern. E prezent.

Ionașcu Gabi prezent
Iordache Virginel
De la Suceava, prezent.
Iriza Scarlat prezent
László Attila prezent
Leș Gabriel-Beniamin prezent
Lungu Dan prezent
Lungu Vasile-Cristian prezent
Lupu Victorel prezent
L-am văzut de dimineață.
Manda Iulian-Claudiu în delegație
Manoliu Dan
De la Neamț, prezent.
Marciu Ovidiu-Cristian-Dan prezent
Marin Gheorghe prezent
De la Argeș.
Marin Nicolae prezent
De la Galați.
Marussi George-Nicolae prezent
Matei Constantin-Bogdan prezent
Mazilu Liviu-Lucian prezent
Meleșcanu Teodor-Viorel
La Guvern, prezent.
Mihail Radu-Mihai diaspora, delegație
Mihu Ștefan prezent
Mirea Siminica prezentă
Moga Nicolae prezent, l-am văzut
Nicoară Marius-Petre prezent
Nicolae Șerban prezent
Niță Ilie e prezent

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

V-am trecut.

Din sală: M-ai trecut prezent?

Domnul Ion Ganea:

Da.

Novák Csaba-Zoltán prezent
Oprea Mario-Ovidiu prezent
Oprea Ștefan-Radu

E în delegație la Strasbourg.
Orțan Ovidiu-Florin prezent
Pavel Marian e prezent
Pațurcă Roxana-Natalia prezentă
Pauliuc Nicoleta prezentă
Pănescu Doru-Adrian e prezent
Pereș Alexandru prezent
Pîrvulescu Eugen prezent
Pop Gheorghe

L-am văzut, e prezent.

Pop Liviu-Marian e prezent
Popa Cornel

L-am văzut de dimineață.

Popa Ion în delegație
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton e în delegație
Preda Radu-Cosmin

De la Dolj, prezent.

Presadă Florina-Raluca prezentă
Resmeriță Cornel-Cristian prezent
Romașcanu Lucian

E la Guvern. Delegație.

Rotaru Ion prezent
Ruse Mihai prezent
Salan Viorel

E prezent, că l-am văzut.

Savin Emanoil

Nu știu dacă e prezent, dar e pe aici. E prezent, da.

Sbîrnea Liliana

E prezentă, doamna.

Scântei Laura-Iuliana

Doamna..., am văzut-o.

Sibinescu Ionuț prezent
Silistru Doina e prezentă
Simionca Ioan e prezent
Smarandache Miron-Alexandru prezent
Soporan Aurel-Horea e în delegație

Din sală: M-ați trecut absent?

Domnul Ion Ganea:

Te-am trecut prezent.

Din sală: Prezent. Da?

Domnul Ion Ganea:

Prezent, prezent. Păi, stai să te verific.

Stan Ion

E prezent? Cred că da, că e de la Suceava. E Ioan. Nu a plecat, nu? Bun. E aici.

Stănescu Paul e prezent
Stângă George-Cătălin prezent
Stocheci Cristina-Mariana prezentă
Șoptică Costel e prezent
Talpoș Ioan-Iustin prezent
Tánczos Barna prezent
Teodorovici Eugen-Orlando

Nu l-am văzut pe domnul Teodorivici. E prezent?

E în delegație?

Toma Cătălin Dumitru e prezent

Da, da, da, v-am citit. Toate doamnele sunt prezente.

Toma Vasilică prezent
Trufin Lucian prezent
Turos Lóránd prezent
Țapu Nazare Eugen

Domnul ?apu nu știu dacă este, că nu era. Așa.

Țuțuianu Adrian prezent
Valeca Șerban-Constantin

De la Argeș, prezent.

Vela Ion Marcel e prezent

Domnul Vela Ion Marcel, prezent.

Verestóy Attila prezent
Vulpescu Ioan prezent
Wiener Adrian

E prezent, că l-am văzut.

Zamfir Daniel-Cătălin prezent

Pardon, e în delegație.

Asta a fost lista cu cei 136. Pe cei absenți îi citesc.

În delegație este Zamfir Daniel-Cătălin. (Discuții în sală.)

Verestóy este absent.

Meleșcanu e la Guvern.

În delegație este Radu-Mihai, Oprea și..., cam atât. OK.

Domnul Georgian Pop:

Începem cu Camera Deputaților.

Achiței Vasile-Cristian
Adnagi Slavoliub prezent

Hai, hai, trece-te! Trece-te pe listă.

Alexe Costel

E aici, prezent.

Ambrus Izabella-Agnes prezentă
Anastase Roberta Alma prezentă
Andrei Alexandru-Ioan

Din sală: M-ai trecut prezent, da?

Domnul Georgian Pop:

Da, da, da.

Domnul Alexandru-Ioan Andrei (din sală):

Am avion la 17.00, Alexandru Andrei.

Domnul Georgian Pop:

Du-te.

Andronache Gabriel prezent
Andrușcă Dănuț prezent
Antal István-János
Anton Anton prezent
Apjok Norbert
Ardelean Ben-Oni prezent
Avram Constantin prezent
Axinte Vasile prezent
Babuș Radu prezent
Balan Ioan prezent
Balint Liviu-Ioan
Banias Mircea Marius prezent
Barna Ilie Dan
Băișanu Ștefan-Alexandru prezent
Bălănescu Alexandru
Bănicioiu Nicolae
Bârlădeanu Dragoș-Petruț
Bejinariu Eugen prezent
Bende Sándor prezent
Benedek Zacharie
Benga Tudor-Vlad
Benkő Erika prezentă
Bica Dănuț
Bichineț Corneliu prezent
Birchall Ana prezentă
Biró Rozália-Ibolya
Biro Zsolt-Istvan prezent
Bîzgan-Gayral Oana-Mioara
Boboc Tudorița-Rodica prezentă
Boboc Valentin Gabriel prezent
Bode Lucian Nicolae prezent
Bodea Marius prezent
Bogaciu Alexandra-Corina prezentă
Bogdan Gheorghe-Dănuț prezent
Bontea Vlad prezent
Boroianu Aurel-Robert prezent
Borza Remus-Adrian prezent
Bota Marius Sorin-Ovidiu
Botez Mihai-Cătălin
Raluca, hai și trece-te aici.
Bozianu Nicoleta-Cătălina
Bran Ioana prezentă
Bucura-Oprescu Simona prezentă
Budăi Marius-Constantin

Lasă, că îi trec la sfârșit!

Buican Cristian prezent
Buicu Corneliu-Florin
Bulai Iulian
Bumb Sorin-Ioan prezent
Burciu Cristina
Calista Mara-Daniela prezentă
Calotă Florică Ică prezent
Căciulă Aurel prezent
Călin Ion prezent
Căprar Dorel-Gheorghe
Căruceru Aida-Cristina prezentă
Cătăniciu Steluța-Gustica
Cherecheș Florica prezentă
Cherecheș Viorica prezentă
Chichirău Cosette-Paula prezentă
Chiriac Viorel prezent
Chiriță Dumitru prezent
Ciocan Dan prezent
Ciofu Tamara-Dorina prezentă
Ciolacu Ion-Marcel a votat, la Guvern
Ciuhodaru Tudor prezent
Cîmpeanu Sorin Mihai
Cîtea Vasile prezent
Cobuz Maricela prezentă
Cocoș Vasile prezent
Codreanu Constantin prezent
Coliu Doru-Petrișor
Constantin Daniel
Cosma Andreea
Cosma Lavinia-Corina
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel
Cristache Cătălin

Uite-l pe Bota aici.

Din sală: Scuză-mă un pic, domnul Dănăilă nu a votat, deși e prezent. La Senat.

L-a sărit..., nu a auzit... E aici, nu a apucat să voteze?

Domnul Georgian Pop:

Trece-l...

Din sală: Îl treceți și pe dânsul?

Domnul Georgian Pop:

Da. (Discuții în sală.)

Dănăilă, de la Senat.

Cristache Cătălin?
Csép Éva-Andrea
Csokany Petronela-Mihaela
Csoma Botond prezent
Cuc Alexandru-Răzvan la Guvern, a votat

Ar trebui să-i scoată de aici.

Cucșa Marian-Gheorghe prezent
Culeafă Mihai
Cupă Ion
Cupșa Ioan prezent
Dan Nicușor Daniel prezent
Dehelean Silviu prezent
Dinu Cristina-Elena
Dîrzu Ioan prezent
Dobre Mircea-Titus a votat
Dobre Victor Paul
Dobrică Ionela Viorela
Dobrovici-Bacalbașa Nicolae
Dobrovie Matei-Adrian prezent
Dohotaru Adrian-Octavian prezent
Dragnea Nicolae-Liviu prezent
Drăghici Mircea-Gheorghe prezent
Drulă Cătălin prezent
Dumitrache Ileana Cristina prezentă
Dunava Costel Neculai
Durbacă Eugen
Duruș Vlad-Emanuel prezent
Erdei Dolóczki István prezent
Farago Petru prezent
Fădor Angelica prezentă
Firczak Iulius Marian prezent
Florea Damian prezent
Florea Oana-Consuela nu e
Floroiu Ionel prezent
Furic Iarco prezent
Furtună Mirela prezentă
Ganț Ovidiu Victor prezent
Gavrilă Camelia prezentă
Gavrilescu Grațiela Leocadia a votat
Gavriliță Bianca-Miruna prezentă
Găină Mihăiță prezent
Georgescu Nicolae prezent
Gerea Andrei Dominic prezent
Gheorghe Andrei Daniel prezent
Gheorghe Tinel prezent
Gheorghiu Bogdan
Ghera Giureci-Slobodan prezent
Gherman Dumitru prezent
Ghilea Găvrilă
Ghinea Cristian prezent
Gilia Claudia prezentă
Giugea Nicolae prezent
Goga Octavian
Grosaru Andi-Gabriel prezent

Da. Da. Ghinea, te-am pus prezent.

Gudu Vasile
Halici Nicușor prezent

Din sală: Gudu Vasile e prezent.

Domnul Georgian Pop:

Gudu Vasile, prezent.

Havrici Emanuel-Iuliu prezent
Heiuș Lucian-Ovidiu
Holban Georgeta-Carmen prezentă
Huncă Mihaela prezentă
Huțucă Bogdan-Iulian
Iancu Iulian prezent, a votat
Iancu Marius-Ionel
Ibram Iusein absent

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Ibram Iusein? E chiar absent.

Iftimie Neculai prezent
Ignat Miron prezent
Ilișanu Claudiu-Augustin prezent
Intotero Natalia-Elena prezentă, a votat
Ion Stelian-Cristian prezent
Ionescu George
Ioniță Antoneta prezentă
Iordache Florin prezent
Itu Cornel prezent
Iurișniți Cristina-Ionela prezentă
Jivan Luminița-Maria prezentă
Kelemen Hunor
Korodi Attila
Kulcsár-Terza József-György
Lazăr Sorin prezent

Vă rog, fără glume, domnule Pambuccian!

Leoreanu Laurențiu-Dan prezent
Longher Victoria prezentă
Lovin Dumitru prezent
Lungu Tudorița
Lupașcu Costel prezent
Lupescu Dumitru
Macovei Silviu Nicu prezent
Magyar Loránd-Bálint prezent
Manole Petre-Florin
Mareș Mara
Marica Petru-Sorin prezent

Doamna Tudorița Lungu (din sală):

Lungu Tudorița, deputat...

Domnul Georgian Pop:

Mergeți la colega.

Márton Árpád-Francisc prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei prezent
Mărgărit Mitică-Marius prezent
Meiroșu Marilena-Emilia
Mihalescul Dumitru
Mihălcescu Carmen-Ileana prezentă
Mînzatu Roxana prezentă
Moagher Laura-Mihaela
Mocanu Adrian
Mocioalcă Ion prezent
Mohaci Mihai prezent
Moldovan Sorin-Dan prezent
Moșteanu Liviu-Ionuț prezent
Movilă Petru prezent
Munteanu Ioan prezent, a votat
Mușoiu Ștefan prezent
Nasra Gabriel-Horia

Nasra? Era pe aici.

Din sală: Da. Acolo e. Nasra!

Domnul Georgian Pop:

Prezent?

Nasra Horia? Prezent.
Năsui Claudiu-Iulius-Gavril
Neagu Nicolae prezent
Neață Eugen prezent
Nechifor Cătălin-Ioan prezent, a votat
Nicoară Romeo Florin prezent
Nicolae Andrei prezent
Nicolicea Eugen prezent
Nistor Laurențiu prezent
Niță Mihai
Niță Nicu
Nosa Iuliu prezent
Olar Corneliu
Olteanu Daniel prezent

Din sală: Olar Corneliu, prezent.

Domnul Georgian Pop:

Olar Corneliu, prezent.

Oprea Dumitru prezent
Oprișcan Mihai Doru prezent
Oros Nechita-Adrian prezent
Oteșanu Daniela prezentă
Palăr Ionel prezentă
Pambuccian Varujan prezent
Pană Adriana-Doina a votat
Paraschiv Rodica prezentă
Pașcan Emil-Marius prezent
Pau Radu-Adrian prezent
Păle Dănuț

Din sală: Prezent, e în sală.

Domnul Georgian Pop:

Prezent.

Petcu Toma-Florin

Din sală: E ministru.

Domnul Georgian Pop:

E ministru. A votat.

Petrea Gabriel a votat
Petrețchi Nicolae-Miroslav prezent
Petric Octavian prezent, a votat
Pirtea Marilen-Gabriel
Pistru-Popa Eusebiu-Manea
Pleșoianu Liviu Ioan Adrian prezent
Plumb Rovana
Ponta Victor-Viorel
Pop Andrei prezent
Pop Georgian prezent
Pop Tudor Rareș prezent
Popa Florin prezent
Popa Mihai Valentin prezent
Popa Ștefan-Ovidiu prezent
Popescu Mariana-Venera prezentă
Popescu Nicolae-Daniel prezent
Popescu Pavel
Popescu Virgil-Daniel
Preda Cezar-Florin nu e
Predoiu Marian-Cătălin
Presură Alexandra delegație
Prisnel Adrian-Claudiu prezent
Prișcă Răzvan Sorin prezent, a votat
Prună Cristina-Mădălina prezentă
Radu Anișoara prezentă
Radu Nicolaie-Sebastian-Valentin prezent
Raețchi Ovidiu Alexandru
Răcuci Claudiu-Vasile prezent
Rădulescu Alexandru prezent
Rădulescu Cătălin-Marian prezent
Rădulescu Dan-Răzvan prezent
Răduț Violeta prezentă
Rodeanu Bogdan-Ionel prezent
Roman Florin-Claudiu
Roman Ioan-Sorin prezent
Romanescu Cristinel
Roșca Lucreția prezentă
Rotaru Alexandru prezent
Rotaru Răzvan-Ilie prezent
Săftoiu Ana Adriana prezentă, a votat

Domnul Virgil-Daniel Popescu (din sală):

Sunt prezent, Popescu Virgil.

Domnul Georgian Pop:

Sămărtinean Cornel-Mircea prezent
Schelean-ȘomfeleanValeria-Diana
Sebestyén Csaba-István prezent
Sefer Cristian-George prezent
Seidler Cristian-Gabriel prezent
Seres Dénes
Sighiartău Robert-Ionatan
Simion Lucian-Eduard

Din sală: Sighiartău e prezent.

Domnul Georgian Pop:

Sighiartău, prezent.

Simion, prezent.
Simionca Ionuț
Simonis Alfred-Robert a votat

Din sală: Simionca e prezent.

Domnul Georgian Pop:

Simionca, prezent.

Sitterli Ovidiu-Ioan prezent
Socotar Gheorghe-Dinu prezent
Solomon Adrian prezent
Spânu Ion prezent
Stamatian Vasile-Florin
Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel prezent
Stancu Florinel
Stativă Irinel Ioan

Din sală: Este.

Domnul Georgian Pop:

Este? Prezent.

Stănescu Alexandru prezent
Steriu Valeriu-Andrei
Stoica Bogdan-Alin concediu
Stroe Ionuț-Marian
Suciu Matei prezent
Suciu Vasile-Daniel
Surgent Marius-Gheorghe prezent
Szabó Ödön
Suciu Vasile, prezent.
Șarapatin Elvira prezentă
Șerban Ciprian-Constantin prezent
Șimon Gheorghe prezent, a votat
Șișcu George prezent
Șotcan Theodora prezentă
Șova Lucian prezent, a votat
Șovăială Constantin
Ștefan Corneliu
Ștefan Ion
Ștefan Viorel prezent
Ștefănescu Eliza-Mădălina prezentă
Știrbu Gigel-Sorinel prezent
Tabugan Ion
Tănăsescu Alina-Elena prezentă
Ștefan Ion, prezent.
Tănăsescu, prezentă.
Teiș Alina prezentă
Terea Ioan

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Da. Ai votat.

Tîlvăr Angel prezent, a votat
Todor Adrian prezent
Todoran Adrian-Mihăiță prezent
Toma Ilie prezent
Tomac Eugen
Trăilă Cristina prezentă
Tripa Florin-Dan prezent
Tudor Beatrice prezentă
Tudose Mihai a votat
Turcan Raluca a votat
Turcescu Robert-Nicolae a votat
Tușa Adriana Diana
Ungureanu Emanuel-Dumitru prezent
Ursu Răzvan-Ioan prezent
Varga Glad-Aurel
Varga Vasile prezent
Vasile Daniel prezent
Vasilescu Lia Olguța a votat
Vasilică Radu Costin prezent
Vass Levente
Văcaru Alin Vasile
Velcea Nicolae
Vexler Silviu prezent
Vișan George-Gabriel prezent
Vîlceanu Dan prezent
Vîrză Mihăiță prezent
Vlad Sergiu Cosmin prezent
Vlase Petru-Gabriel prezent, a votat
Vlăducă Oana-Silvia prezentă
Voicu Mihai Alexandru nu e
Vosganian Varujan prezent
Vrăjitoru Sorinel-Marian prezent
Weber Mihai prezent
Zainea Cornel prezent
Zamfira Constantin-Cătălin prezent
Zisopol Dragoș Gabriel prezent
Vass Levente prezent

 

PAUZĂ

Domnul Georgian Pop:

Rog membrii Birourilor permanente să se reunească la sala Biroului permanent a Camerei Deputaților.

  ................................................

Domnul Georgian Pop:

Proces-verbal

referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori cu privire la numirea vicepreședinților Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, republicat, au procedat la verificarea și numărarea voturilor exprimate, prin vot secret cu buletine, de către deputați și senatori asupra procedurilor de numire a vicepreședinților Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații,

Și au constatat următoarele:

  - numărul total al deputaților și senatorilor: 465;

  - numărul deputaților și senatorilor prezenți: 391;

  - numărul total de voturi exprimate: 371;

  - numărul total de voturi valabil exprimate: 371.

După verificarea și numărarea buletinelor, au rezultat următoarele:

1. Domnul Iana Bogdan Cristian:

  - voturi pentru 316;

  - voturi contra 55.

2. Domnul Lovin Eduard Lucian:

  - voturi pentru 318;

  - voturi contra 53.

Având în vedere rezultatul votului, Birourile permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru desemnarea celor doi candidați în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, pentru un mandat de 6 ani.

Vă mulțumesc.

Domnul Niculae Bădălău:

Stimați colegi, Parlamentul României a hotărât numirea în funcții potrivit proceselor-verbale prezentate.

Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților de astăzi.

Mulțumesc.

 

Ședința s-a încheiat la ora 15.00.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 18 decembrie 2018, 19:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro