Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 29-11-2017

Ședința Camerei Deputaților din 29 noiembrie 2017

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.68 Mihai Weber - intervenție intitulată "Debutul sărbătorilor pentru Centenar, motiv de unitate pentru toți românii";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Mihai Weber:

"Debutul sărbătorilor pentru Centenar, motiv de unitate pentru toți românii"

Duminică, 26 noiembrie 2017, s-a dat startul acțiunilor care vor marca, timp de un an, Centenarul Marii Uniri. Până la 1 decembrie 2018, timp de un an de zile, se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire, cu manifestări organizate sub egida Guvernului României, Președinției, Parlamentului, Academiei Române și altor instituții publice. Se va aduce astfel un omagiu părinților fondatori ai noului stat român, personalităților precum Iuliu Maniu, Ilie Lazăr, episcopul Iuliu Hossu, Ion I.C. Brătianu, militanți neobosiți pentru realizarea aspirațiilor naționale de întregire și unitate.

Urmează un an în care România ar trebui să fie cinstită de către toți românii, un an în care ar trebui să demonstrăm că suntem continuatori ai unor înaintași fără culoare politică și să conștientizăm că faptele noastre de azi se vor răsfrânge asupra urmașilor de mâine.

PSD vrea să sărbătorească cu decență și mândrie Centenarul Marii Uniri, nu își dorește nicidecum un început de an Centenar plin de scandaluri, dezbinare, acuzații și români contra români pe străzi.

Să nu întinăm principiul fundamental al Marii Uniri - unitatea și fraternitatea.